BTC USD 26,243.7 Gold USD 1,942.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Milo Ramadan Peraduan Scam - Nestle

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
43,642
Joined
Nov 23, 2012
Messages
43,642
Reaction score
5,301
Points
516
Awards
1
30.03.2023 - Kuala Lumpur, NESTLE Products Sdn. Bhd. menafikan bahawa syarikat itu menawarkan Peraduan MILO Ramadan yang memerlukan orang ramai untuk melengkapkan borang soal selidik bagi memenangi hadiah wang tunai seperti tersebar di aplikasi WhatsApp sejak Rabu. Syarikat minuman itu berkata, pesanan berkenaan merupakan penipuan bertujuan memperdayakan orang ramai.

"Jika anda atau sesiapa yang anda kenali menerima hantaran atau pesanan berkenaan, jangan kongsikan hantaran tersebut. Jangan berikan sebarang maklumat peribadi seperti nombor akaun bank. Jangan buat sebarang pembayaran," menurut Nestle dalam satu kenyataan pada Khamis. Sejak Rabu, tular di sosial media mengenai penyebaran satu mesej yang mengandungi pautan diragui berkenaan peraduan yang menggunkana jenama Milo Malaysia. Jika ragu-ragu atau memerlukan maklumat atau penerangan lanjut, segera hubungi Pusat Perkhidmatan Pengguna Nestle di www.nestle.com.my/contactus atau 1-800-883-433," jelas kenyataan itu.

Dalam pada itu, Nestle meminta agar orang ramai hanya merujuk kepada laman web rasmi MILO di www.milo.com.my untuk mengetahui mengenai sebarang peraduan dianjurkan. Tangkap layar pautan peraduan berkenaan yang tersebar di aplikasi WhatsApp sejak Selasa.
2001497.png

2001210.jpg

 
Top
Log in Register