BTC USD 49,129.9 Gold USD 1,784.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Microsoft Lanjutkan Sokongan Untuk Pengguna Windows 10

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Windows 10 May 2021 Update Kini Boleh Dimuat-Turun

Microsoft hari ini telah mula menawarkan kemaskini Windows 10 terbaharu, iaitu Windows 10 May 2021 Update. Kemaskini ini boleh didapati pengguna peranti Windows 10 bermula hari ini, sekaligus menikmati sejumlah ciri baharu dan juga sekuriti yang disertakan.

Windows 10 May 2021 Update ini hadir dengan penggunaan beberapa ikon baharu – sebagai langkah awal dalam pembaharuan visual untuk sistem operasi Windows, menyertakan sokongan multi-kamera untuk Windows Hello, kemaskini untuk Windows Defender, dan penambah-baikkan untuk sokongan audio Bluetooth.

Bagi anda yang menggunakan Windows 10, boleh membuka Windows Update, dan memulakan proses naik-taraf hari ini.

Screenshot-43.jpg
 
Sponsored Post

Emy_Ezra

Super Active Member
Messages
6,328
Joined
Sep 2, 2012
Messages
6,328
Reaction score
465
Points
96
Pembersihan setelah memasang Kemas Kini Windows

Sekiranya anda ingin menjimatkan ruang setelah memasang kemas kini Windows, anda boleh menjalankan perintah berikut:

dism.exe /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
dism.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

err2.png




Error 87 maksudnya apa?
 

shafiq_

Fun Poster
Messages
968
Joined
Feb 26, 2013
Messages
968
Reaction score
116
Points
33
Update windows 10 yg latest sgt pun bahaya jugak pasal kadang2 boleh rosakkan hardware. Saya pernah update terus screen blank . Nasib ada warranty lagi. Baca kat forum acer pengguna lain pun pernah kena.
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
err2.png




Error 87 maksudnya apa?

"Incorrect Parameter" .. code elevating berlainan mengikut siri Windows, contoh saya punya Windows 7 Pro auto update kepada Windows 7 Ultimate ..

untuk keputusan pembersihan lebih pantas guna DISM Tool, download daripada https://www.chuyu.me/en/index.html

P/S: hati2 bila guna bahagian System Optimizer, hanya guna bahagian Disk Cleanup sebagai gantian untuk manual clean :)
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,228
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,228
Reaction score
16,648
Points
2,376
"Incorrect Parameter" .. code elevating berlainan mengikut siri Windows, contoh saya punya Windows 7 Pro auto update kepada Windows 7 Ultimate ..

untuk keputusan pembersihan lebih pantas guna DISM Tool, download daripada https://www.chuyu.me/en/index.html

P/S: hati2 bila guna bahagian System Optimizer, hanya guna bahagian Disk Cleanup sebagai gantian untuk manual clean :)

Setakat ni update je W10 laptop
Ok je

Ps Selamat kembali bang @Xploit Machine 😁
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,228
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,228
Reaction score
16,648
Points
2,376
DISM ni untuk bersihkan folder WINSXS, sebab ianya simpan banyak sampah tak diperlukan .. folder ni akan makin membesar dari masa ke semasa :)

Dia macam clear fetch ke bang
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,228
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,228
Reaction score
16,648
Points
2,376

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Microsoft Akan Hentikan Sokongan Windows 10 Pada 2025

Microsoft sedia mengacah pengumuman generasi baharu sistem operasi Windows mereka tidak lama lagi – dimana spekulasi mengatakan kemungkinan Windows 11 diumumkan pada acara yang dijadualkan pada penghujung Jun ini.

Selari dengannya, kini Microsoft telah mengemaskini halaman sokongan, dan mengatakan sokongan untuk Windows 10 Home dan Windows 10 Pro akan ditamatkan pada Oktober 2025 kelak.

Windows-10-Tamat-Sokongan-950x421.jpg.webp

Dengan pengumuman ini, ia sekaligus memperlihatkan Microsoft akan memperkenalkan sistem operasi generasi baharu yang menggantikan Windows 10.

Selepas 2025, tiada lagi kemaskini sekuriit yang akan ditawarkan untuk Windows 10 – sekaligus akan memerlukan orang ramai beralih ke sistem operasi generasi baharu.

Windows 10 sebelum ini telah diperkenalkan pada 2015 yang lepas, dan ini bermakna sistem operasi ini telah disokong oleh Microsoft untuk tempoh 10 tahun lamanya.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register