Microsoft Lanjutkan Sokongan Untuk Pengguna Windows 10

CG Sponsors




Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,352
Reaction score
289
Points
131

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
dah cuba tgk updates tapi xde pon..
aku try search balik updates 2004 kat windows update dah xde..
ada cuba cara ni? .. ada popup tunjuk apa2 tak?

Screenshot-2259.jpg



cuba klik HISTORY tengok ada kemaskini dahulu?

Screenshot-2258.jpg
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
ade cuba tapi x tunjuk apa2..
last2 aku guna windows update assistant..
abis makan data hp aku..huhu..dia mcm download balik ISO..
adui .. nape dwnload benda ni .. ni memang ISO untuk reinstallation pun :D

rasa Win10 kamu pirated, betul? .. kalau gitu kena tukar serial number baru boleh update, Win10 ni tegas sikit, bukan macam Windows dulu2
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,352
Reaction score
289
Points
131
adui .. nape dwnload benda ni .. ni memang ISO untuk reinstallation pun :D

rasa Win10 kamu pirated, betul? .. kalau gitu kena tukar serial number baru boleh update, Win10 ni tegas sikit, bukan macam Windows dulu2
ori laa..
rasanya bile dah error, windows x bagi update tu lagi..
aku malas tunggu..jadi guna yg ni..mmg berjaya..
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,994
Reaction score
2,011
Points
191
Masih pkai windows 8.1
Mls upgrade.. Support smpi 2023
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
Masih pkai windows 8.1
Mls upgrade.. Support smpi 2023
saya lebih suka 8.1 Single Language dari Win10 .. senang pakai.. tapi mesin aku ni nampak agak berat bila apps bertambah :D
 

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,448
Reaction score
81
Points
80
macam ada banyak komplen lagi, rilek dulu la..
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
Microsoft Menambah Baik Tetapan Pilihan Kad Grafik Pada Windows 10

Dalam versi Windows 10 Insider Preview Build 20190 yang baru dilancarkan beberapa hari lalu, Microsoft mengumumkan ciri baru yang akan dimuatkan dalam kemaskini Windows 10 akan datang. Salah satu ciri baru menarik yang akan dimuatkan adalah pilihan tetapan kad grafik. Menurut Microsoft, ciri baru itu akan membolehkan pengguna melakukan tetapan default untuk perkakasan kad grafik berprestasi tinggi pada komputer mereka.

16635566f758c021e6b341dfba58769d.jpg

Settings > System > Display > Graphics settings atau Settings > Gaming > Graphics settings​

Malah pengguna juga boleh menetapkan penggunaan kad grfaik tersebut secara khusus untuk aplikasi yang mereka gunakan. “Now if you want even more control, we have also added the ability for you to specify exactly which GPU you want an app to run on using the new “Specific GPU” option” Microsoft.

bfb6378b0d407e4d79ce6527c67c35bd.jpg

Buat masa ini, tetapan ciri baru ini hanya ditawarkan pada pengguna Windows 10 yang berdaftar dengan Windows Insider Program sahaja. Ia hanya akan ditawarkan pada semua pengguna Windows 10 dalam kemas kini akan datang.

Kredit - Windows Blog
 
Sponsored Post
Top
Log in Register