Microsoft Lanjutkan Sokongan Untuk Pengguna Windows 10

CG Sponsors




Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
Kemaskini Windows 10 Terbaru Menyebabkan Masalah Untuk Komputer Yang Menggunakan Storan Intel Optane

Kemaskini sistem operasi Windows 10 dan masalah berpisah tiada. Kemaskini terbaru Windows 10 May Update hadir dengan pelbagai ciri-ciri baru seperti penaiktarafan pelayar web Microsoft Edge ke versi Chromium dan sebagainya.

Terkini, ia telah dilaporkan bahawa kemaskini tersebut akan mendatangkan masalah untuk pengguna-pengguna komputer dengan storan Intel Optane, yang mempercepatkan akses data untuk storan perlahan seperti cakera keras.

Apabila sebuah komputer dengan storan Optane menerima kemaskini tersebut, komputer tersebut akan mengeluarkan popup yang memberitahu mengenai ralat “Intel Optane Memory Pinning” dengan kekerapan yang tinggi.

Microsoft sudahpun sedar mengenai isu ini, dan telah mengeluarkan pesanan pada komputer-komputer yang menggunakan storan Optane. untuk menunggu sehingga isu ini diperbaiki sebelum memuat-turun kemaskini tersebut.

Jika anda menggunakan komputer dengan storan Optane yang sudahpun dikemaskini dengan versi Windows 10 terbaru, Microsoft menyarankan anda menggulung semula kemaskini tersebut dan gunakan versi sebelum ini.

Sumber asal https://www.techradar.com/news/wind...intel-optane-memory-so-dont-force-the-upgrade
 
Sponsored Post

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,585
Reaction score
2,971
Points
201
ada masalah bug lagi..

aku punya version 1903 lagi..

biar dulu laa, dah stabil nanti baru update, biasa dia auto update je..
 

huskar

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2012
Messages
270
Reaction score
8
Points
15
ver 1803 relax je... xperlu nk update latest2
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,352
Reaction score
289
Points
131
biarkan auto update lagi bagus..
lagipon klu update efek hardware nak buat apa..
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,712
Reaction score
1,997
Points
206
macam mana nak tau windows 10 tu version berapa?
soalan noob. baru pakai 10.
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,805
Reaction score
137
Points
83
aku br update ok je semua berjalan lancar
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
Kemaskini Windows 10 Terbaru Membuatkan Beberapa Pencetak Gagal Untuk Mencetak

Microsoft baru-baru ini telah menawarkan kemaskini terbaru untuk Windows 10, yang mana hadir dengan sejumlah penambah-baikkan sekuriti. Apa pun, ia kini didapati turut menyertakan salah satu pepijat yang membuatkan pencetak gagal untuk mencetak.

Daripada laporan awal, ia didapati beberapa model pencetak dari HP, Canon, Brother dan sebagainya gagal untuk mencetak apabila dihubungkan ke kompiter Windows 10.

Pada masa yang sama, Microsoft melalui halaman khas untuknya turut mengatakan pengguna turut menghadapi masalah untuk percetakkan berasaskan perisian – seperti mencetak ke PDF turut mungkin menghadapi masalah untuk beroperasi.

Microsoft dijangka akan menawarkan kemaskini untuknya dalam masa terdekat. Sementara itu, sekiranya komputer anda menghadapi, mungkin perlu melihat kepada alternatif seperti menggunakan komputer lain untuk urusan mencetak.

Sumber asal https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-2004#436msgdesc
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
22,006
Reaction score
3,505
Points
236
Kemas Kini Windows 10 2004 Kini Kepada Lebih Ramai Pengguna

Microsoft telah pun melepaskan kemas kini terbaru Windows 10 2004 sejak awal Jun lalu kepada para pengguna Windows .

Walaubagaimanapun, Microsoft kini lebih berhati-hati dalam menawarkan kemas kini terbaru Windows 10 kepada para pengguna mereka dengan menawarkannya secara berperingkat.

Jadi, pada peringkat awal ia dilepaskan, tidak semua pengguna Windows 10 menerima kemas kini tersebut.

Tetapi kini versi terbaru kemas kini Windows 10 2004 atau juga dikenali sebagai Windows 10 May 2020 Update itu kini sudah ditawarkan kepada lebih ramai penggunanya.

Screenshot-2020-06-19-at-07.54.43.png

(Settings > Update & Security > Windows Update).

Windows 10 2004 merupakan kemas kini major yang dilengkapi dengan beberapa ciri baru selain daripada penambah baikan sistem keselamatan dan kestabilan Windows 10.

Antara ciri baru yang dimuatkan adalah seperti pelayar Microsoft Edge, tetapan aplikasi, suhu GPU kini dipaparkan dalam Task Manager, ciri terbaru DirectX 12 dan banyak lagi.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang kandungan kemas kini Windows 10 2004 ini, layari laman rasmi Microsoft.
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,352
Reaction score
289
Points
131
Kemas Kini Windows 10 2004 Kini Kepada Lebih Ramai Pengguna

Microsoft telah pun melepaskan kemas kini terbaru Windows 10 2004 sejak awal Jun lalu kepada para pengguna Windows .

Walaubagaimanapun, Microsoft kini lebih berhati-hati dalam menawarkan kemas kini terbaru Windows 10 kepada para pengguna mereka dengan menawarkannya secara berperingkat.

Jadi, pada peringkat awal ia dilepaskan, tidak semua pengguna Windows 10 menerima kemas kini tersebut.

Tetapi kini versi terbaru kemas kini Windows 10 2004 atau juga dikenali sebagai Windows 10 May 2020 Update itu kini sudah ditawarkan kepada lebih ramai penggunanya.

View attachment 250600
(Settings > Update & Security > Windows Update).

Windows 10 2004 merupakan kemas kini major yang dilengkapi dengan beberapa ciri baru selain daripada penambah baikan sistem keselamatan dan kestabilan Windows 10.

Antara ciri baru yang dimuatkan adalah seperti pelayar Microsoft Edge, tetapan aplikasi, suhu GPU kini dipaparkan dalam Task Manager, ciri terbaru DirectX 12 dan banyak lagi.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang kandungan kemas kini Windows 10 2004 ini, layari laman rasmi Microsoft.
dekat opis berjaya update ke 2004 tapi rumah punya nak install ade error plak..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register