Microsoft Ingin Membawa Perisian Sekuriti Ke Android & iOS

CG Sponsors
Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
16,024
Reaction score
3,011
Points
236
Pada hari ini, iOS dan Android merupakan dua sistem operasi mudah-alih yang utama dan digunakan ramai diseluruh dunia. Walaupun sejumlah pihak mengatakan tiada keperluan untuk perisian atau aplikasi sekuriti pada telefon pintar, namun untuk Microsoft, mereka berpendapat sebaliknya.

Microsoft hari ini mengatakan yang mana mereka akan membawa Defender Advanced Threat Protection (ATP) ke sistem operasi Android dan juga iOS.

Melalui penawaran ini, ia akan menjadikan pengalaman pengguna lebih selamat – termasuk mengelak pengguna melayari laman-laman berbentuk phishing, atau serangan secara atas-talian.

Buat masa ini, penawaran sama telah ditawarkan untuk pelayar web, Windows, Mac dan juga Linux.Sumber rujukan https://www.theverge.com/2020/2/20/...droid-apps-software-defender-security-malware
 
Sponsored Post

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
16,024
Reaction score
3,011
Points
236
Microsoft Defender Akan Hadir Pada Peranti iOS & Android

Microsoft melebarkan salah satu ciri keselamatan Windows pada sistem telefon pintar.

Naib Presiden Korporat Microsoft, Moti Gindi memaklumkan, mereka dalam usaha untuk membawa ciri keselamatan terbina dalam yang ada pada sistem Windows kepada pengguna telefon pintar pula.

Ia termasuklah kepada pengguna telefon pintar Android dan iOS.

Today, we’re announcing another step in our journey to offer security from Microsoft with the public preview of Microsoft Defender ATP for Linux

“Next week at the RSA Conference, we’ll provide a preview of our investments in mobile threat defense with the work we’re doing to bring our solutions to Android and iOS.” Moti Gindi.

Microsoft Defender ATP adalah ciri keselamatan anti perisian hasad terbina dalam yang melindungi pengguna sistem komputer Windows 10.

Ia adalah di bawah seliaan pasukan Microsoft Threat Protection (MTP) yang bertanggungjawab melindungi pengguna daripada serangan penjenayah siber.

Pada tahun lalu, Windows Defender telah tersenarai sebagai antara perisian antivirus terbaik yang ditawarkan kepada pengguna komputer Windows 10 oleh laman AV TEST.

 
Sponsored Post
Top
Log in Register