Microsoft henti sokongan percuma Windows 7

CG Sponsors




Sponsored Post

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,654
Reaction score
3,219
Points
236
Selamat Tinggal Windows 7

Sokongan Rasmi Untuk Windows 7 Ditamatkan Microsoft Hari Ini


Windows 7 merupakan salah satu sistem operasi yang paling popular pernah dihasilkan walaupun dilancarkan pada tahun 2009. Berita buruk bagi mereka yang masih menggunakan Windows 7 ialah ialah sokongan rasmi sistem operasi ini akan ditamatkan bermula hari ini 14 Januari 2020.

Pengguna Windows 7 tidak lagi akan menerima bantuan teknikal, kemas kini perisian dan kemas kini sekuriti semasa – sekaligus membuatkan pengguna mungkin terdedah kepada pelbagai serangan sekuriti. Sejak setahun lalu, Microsoft menggalakkan pengguna untuk menaik-taraf kepada sistem operasi Windows 10, sekaligus memastikan komputer anda terus selamat dan terlindung daripada pelbagai ancaman.

Saya masih mempunyai satu PC Windows 7 kerana ia digunakan untuk memainkan permainan video klasik yang tidak boleh dijalankan pada Windows 10.

Selamat tinggal Windows 7.



Sumber asal https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-7-end-of-life-support-information
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,654
Reaction score
3,219
Points
236
Sokongan Rasmi Untuk Windows 7 Ditamatkan Microsoft Hari Ini

Windows 7 merupakan salah satu sistem operasi yang paling popular pernah dihasilkan walaupun dilancarkan pada tahun 2009. Berita buruk bagi mereka yang masih menggunakan Windows 7 ialah ialah sokongan rasmi sistem operasi ini akan ditamatkan bermula hari ini 14 Januari 2020.

Pengguna Windows 7 tidak lagi akan menerima bantuan teknikal, kemas kini perisian dan kemas kini sekuriti semasa – sekaligus membuatkan pengguna mungkin terdedah kepada pelbagai serangan sekuriti. Sejak setahun lalu, Microsoft menggalakkan pengguna untuk menaik-taraf kepada sistem operasi Windows 10, sekaligus memastikan komputer anda terus selamat dan terlindung daripada pelbagai ancaman.

Saya masih mempunyai satu PC Windows 7 kerana ia digunakan untuk memainkan permainan video klasik yang tidak boleh dijalankan pada Windows 10.

Selamat tinggal Windows 7.



Sumber asal https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-7-end-of-life-support-information
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
33,994
Reaction score
1,864
Points
206
kalau updates pun disabled tak rasa sangat.
 
Last edited:

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,444
Reaction score
241
Points
88
Windows 7 masa mula-mula keluar dulu memang gempak gui dia. Maklumlah sebelum tu Win98se.
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,565
Reaction score
564
Points
121
pakai Linux je.. sekarang ramai org habiskan masa kat fon je.

desktop/laptop ni bila rasa perlu nak buat dokumen, edit2 video gambar..

alhamdulillah website2 gomen pun dah mesra pengguna, kalau dulu nak Internet Explorer je. skrg chrome pun boleh.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,304
Reaction score
86
Points
35
the best version of windows. kena tukar ke windows 10 pulak dah
 

ehijau

Freshie
Joined
Jan 16, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
8
Windows 7 pada saya ialah OS windows yang paling stable, mudah pakai, dan laju. Sy juga mempunyai satu PC Win7 untuk older games ... and will continue to keep it that way.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register