Microsoft henti sokongan percuma Windows 7

CG Sponsors




TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,091
Reaction score
20,952
Points
1,661


Microsoft mengumumkan ia tidak lagi memberikan sokongan am secara percuma untuk sistem operasi Windows 7.

Langkah yang diambil oleh Microsoft itu dilihat sebagai usaha untuk meningkatkan penggunaan sistem operasi Windows 8 dan keluaran terbaharunya Windows 10 tidak lama lagi.

Penamatan tersebut tidak bermakna pengguna Windows 7 akan menghadapi masalah dengan sistem komputer mereka, sebaliknya pengguna kini perlu membayar untuk sokongan am bermula 13 Januari 2015.

Pengguna walau bagaimanapun telah diberitahu agar tidak panik kerana syarikat itu berjanji untuk terus memberikan sokongan lanjutan untuk Windows 7 selama lima tahun lagi sehingga 14 Jan 2020.

Dalam perkembangan sama, warga media sosial telah mengutarakan pelbagai pendapat mereka di Twitter tentang isu ini.

Ada yang dilihat tenang dan tidak kisah tentang langkah yang dilakukan Microsoft. Namun, ada juga dilihat tidak berpuas hati dengan keputusan dibuat Microsoft.

Windows 7 yang dilancarkan pada tahun 2009 telah terjual lebih 100 juta salinan hanya dalam tempoh enam bulan pertama pengeluarannya.
Ia dikatakan lebih stabil daripada Windows Vista dan lebih popular daripada Windows 8.

Versi 7 keluaran Microsoft itu dianggarkan mendominasi penggunaan hampir separuh sistem komputer di dunia. - Astro Awani


http://www.suara.tv/2015/01/15/microsoft-henti-sokongan-percuma-windows-7/
 
Sponsored Post

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
beli window ori tapi tak pernah pun minta tolong support dorang.. ada masalah .. format balik
 

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,685
Reaction score
939
Points
161
baru jer terror guna win7 dh nk kuar win10..
 

addy

Active+ Member
Joined
Jul 3, 2008
Messages
3,024
Reaction score
29
Points
30
Yg masih guna win xp camna, lagi la kan
 

LZR

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2013
Messages
612
Reaction score
0
Points
10
pd aku, win 7 terbaik... user friendly. win 8 mcm complicated...
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,261
Reaction score
641
Points
111
mana boleyh itu macam....dulu masa keluar windows 7, promote kaw2 suruh orang beli..bila dah keluar windows 8, windows 7 dah tak pandang...tak adil pada orang yang beli windows 7 ori.
 

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
pd aku, win 7 terbaik... user friendly. win 8 mcm complicated...
tuan install je interface win 7 kat win 8... ambe pun cam tu... install interface win 7 kat win 8 ambe ... hahaha
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
78
Points
30
update berbayar? Mac OSX dah insaf dgn update berbayar microsoft pulak terjun gaung.. hahaha..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register