BTC USD 58,995.3 Gold USD 1,796.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Michael Ang Anggap Zed Zaidi Mahu Rosakkan Kerjaya Randy Pangalila

azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
PETALING JAYA: Pengarah drama Michael Ang meluahkan rasa kecil hati terhadap Zed Zaidi yang mempersoalkan kemunculan pelakon dari negara seberang, Randy Pangalila yang didakwa bekerja tanpa permit termasuklah ketika muncul dalam rancangan Randy! Oh My Raya siaran Astro Ria baru-baru ini.

Michael berkata, walaupun Zed yang merupakan Presiden, Persatuan Seniman (Seniman) itu tidak menyatakan namanya dalam kenyataan yang diberi, namun dia menyedari rasa tidak puas hati tersebut ditujukan kepadanya.

"Zed sepatutnya berjumpa atau menghubungi saya untuk bertanyakan tentang isu ini. Bukannya “main redah” saja nak buat kenyataan kepada media. Ia dilihat seolah-olah Zed terlalu mengejar publisiti.

"Bukankah lebih mudah jika dia bertanya kepada saya terus tentang status Randy. Boleh saja saya jelaskan kerana saya yang membawanya ke sini (Malaysia) untuk drama Biar Bintang Sampai Ke Bulan (disiarkan di Astro Ria pada tahun lalu).

"Saya enggan memberi kenyataan di sini sama ada Randy ada permit atau tidak. Dia boleh datang kepada saya dan tanya. Atau melainkan jika isu ini sudah besar, baru saya akan jelaskan perkara yang sebenar secara terbuka," katanya kepada mStar Online.

Pada minggu lalu, Zed menerusi laman Twitter miliknya mempersoalkan tentang kehadiran Randy sebagai rakyat Indonesia yang diberikan satu program khas Hari Raya, Randy! Oh My Raya yang mungkin dilakukan tanpa prosedur yang betul.

Malah Zed juga mempertikaikan pelakon itu yang tidak menjadi ahli Seniman yang mana ia adalah peraturan wajib bagi seseorang yang ingin terlibat dalam produksi di negara ini.

Hal ini membuatkan Zed menganggap Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) telah terlepas pandang mengenai prosedur wajib yang dikenakan bagi pelakon luar negara yang bekerja di Malaysia, begitu juga dengan pihak produksi yang mengambil ringan tentang isu berkenaan.

Sementara itu, Michael pula mempersoalkan sebab-sebab utama Zed yang dilihat seperti tidak sabar ingin merosakkan nama Randy yang tidak bersalah tentang isu yang ditimbulkan.

"Bagi saya, Zed ada hak untuk mempertikaikan apa-apa saja yang dilihat boleh merosakkan industri hiburan tempatan kita, tetapi selidik atau tanyalah kepada orang yang berkenaan dahulu sebelum membuat tindakan melulu.

"Nampaknya, Zed tidak belajar daripada kesilapannya dahulu yang pernah mempertikaikan pelakon Aaron Aziz yang kononnya bekerja tanpa permit. Dan Kemudian, dia juga yang segan apabila Aaron kini menjadi penduduk tetap di negara ini," ujarnya.

Bagaimanapun kata Michael, isu yang ditimbulkan Zed itu langsung tidak menggugatnya untuk mengambil pelakon dari luar negara sekiranya perlu pada masa akan datang.

Malah, dia baru sahaja selesai mengarahkan sebuah lagi telefilem yang membabitkan Randy dan Elfira Loi yang berjudul Dalam hati Ada Taman yang akan disiarkan pada Oktober depan di saluran Astro Ria.

randy%201.jpg


zed400.jpg
 
Sponsored Post

Jedi

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
44,870
Reaction score
2,428
Points
201
Zed makin berisilah; control sket makan tue.

^^
 

Yul-Minho

Legendary Member
Joined
Jul 23, 2012
Messages
15,942
Reaction score
1,170
Points
201
zed ni dengki apa xtaw.. jeles kot org x ambik dia berlakon... :p
 

beryeng

Fun Poster
Joined
Nov 23, 2011
Messages
266
Reaction score
0
Points
10
zz tgh buat keje dia la tu... bkn mcm presiden yg dulu2...
 

zdman

Active Member
Joined
Aug 25, 2008
Messages
2,178
Reaction score
129
Points
33
dah gemok la zed,,,tak ble jd hero dah, jadi pakguard artis masia bole la kot:)):))
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register