Mesyuarat Menteri-Menteri Digital ASEAN pertama bermula hari ini

CG Sponsors




cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
75,930
Reaction score
12,070
Points
1,906
BERNAMA

15m ·

1f4cc.png
COVID-19 has accelerated the growth of digital economy in Malaysia, says PM Muhyiddin
1f4cc.png
COVID-19 has given ASEAN member states the unanticipated nudge to move faster down the digital road, says PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN has to find ways to collectively eradicate cross border cyber crimes in advancing digital economy – PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN member states can no longer operate and work in isolation in fighting cyber crimes – PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN could consider setting up fund to improve digital and Internet infrastructure, says PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN could consider stronger legislation pertaining to hate speech through digital medium – PM Muhyiddin
1f4cc.png
The virtual ADGMIN1 today is a testament to the progress ASEAN has made as a digitally connected community – PM Muhyiddin
-----------
1f4cc.png
ASEAN harus mencari pendekatan secara kolektif untuk menangani jenayah siber rentas sempadan dalam menuju ke arah ekonomi digital - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Negara anggota ASEAN tidak boleh bergerak dan bekerja secara berasingan dalam memerangi jenayah siber - PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN boleh pertimbangkan undang-undang yang lebih tegas berkaitan ucapan berunsur kebencian melalui media digital - PM Muhyiddin
1f4cc.png
COVID-19 percepat pertumbuhan ekonomi digital di Malaysia - PM Muhyiddin
1f4cc.png
COVID-19 beri lonjakan untuk negara-negara anggota ASEAN mempercepatkan usaha digital - PM Muhyiddin
1f4cc.png
ASEAN boleh mempertimbangkan penubuhan dana yang bertujuan menambah baik infrastruktur digital dan Internet - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Mesyuarat secara maya ADGMIN1 hari ini membuktikan kemajuan ASEAN sebagai komuniti yang berteraskan digital - PM Muhyiddin.

1611196716998.png
 
Last edited:
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,659
Reaction score
12,182
Points
2,376
#COVID19 has given ASEAN member states the unanticipated nudge to move faster down the digital road, says PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

#COVID19 has given ASEAN member states the unanticipated nudge to move faster down the digital road, says PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

ASEAN has to find ways to collectively eradicate cross border cyber crimes in advancing digital economy – PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

ASEAN member states can no longer operate and work in isolation in fighting cyber crimes – PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

ASEAN could consider setting up fund to improve digital and Internet infrastructure, says PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

ASEAN could consider stronger legislation pertaining to hate speech through digital medium – PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

ASEAN could consider stronger legislation pertaining to hate speech through digital medium – PM @MuhyiddinYassin

#ADGMIN1 #ADGSOM1 #ASEAN

The virtual #ADGMIN1 today is a testament to the progress #ASEAN has made as a digitally connected community – PM @MuhyiddinYassin
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
75,930
Reaction score
12,070
Points
1,906
meeting bersemuka lagi best, ada karipap mihun goreng ke.

meeting online ni terpaksa beli atau buat sendiri..
hehe aah diantara disadvantage meeting online kan :D
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,006
Reaction score
741
Points
121
tapi seriously kalau bercakap pasal digital atau e-dagang ni, Singapore atau Indon je la yg akan menang.

Singapore sebab tech dia, Indon sebab market dia.

Grab asalnya Malaysia pun pindah ke Singapore.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,659
Reaction score
12,182
Points
2,376
meeting bersemuka lagi best, ada karipap mihun goreng ke.

meeting online ni terpaksa beli atau buat sendiri..
Ni pun salah satu jugak faktor best miting bersemuka
Dapat pekena nescafe tarik belah petang
Lancar jadi perbincangan
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,659
Reaction score
12,182
Points
2,376
tapi seriously kalau bercakap pasal digital atau e-dagang ni, Singapore atau Indon je la yg akan menang.

Singapore sebab tech dia, Indon sebab market dia.

Grab asalnya Malaysia pun pindah ke Singapore.
Malaysia boleh jadi pelopor je la pun
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
75,930
Reaction score
12,070
Points
1,906
Ni pun salah satu jugak faktor best miting bersemuka
Dapat pekena nescafe tarik belah petang
Lancar jadi perbincangan
save budget sapa yg jenis kekeringan duit,
tak perlu breakfast atau lunch dengan duit sendiri :D
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,028
Reaction score
2,609
Points
201
Jimat duit kerajaan buat meeting gini..

Duduk depan tu je..
Stanby IT seorang..
Stanby Pegawai khas seorang..
Stanby Penyedia makanan seorang..

Yang paling best IT, duk makan karipap dgn teh tarik kat tepi sambil² scroll fb..

Nikmat..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,659
Reaction score
12,182
Points
2,376
save budget sapa yg jenis kekeringan duit,
tak perlu breakfast atau lunch dengan duit sendiri :D
Secara tak langsung jimatkan jugak duit kerajaan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register