Mesin Basuh apa yg terbaik,tahan lasak...plz help me.

CG Sponsors




own_punya

Fun Poster
Joined
May 1, 2009
Messages
439
Reaction score
4
Points
15
aku pkai hitachi 11.5 kg, Alhamdulillah smpai skrang masih okay...dah 6 tahun lbih...cuba masalah skit kalo lpas hujan dia mcm hang skit sbab aku letak kat luar blkang rumah...tp bila lantai dah kering, dia okay balik, run mcm biasa...cuma kdang2 tu baju mcm terkena air karat...x pasti la sama ada air karat ataupn tub yg kotor ataupn kat inlet air tu yg berkarat...
 
Sponsored Post

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
6,514
Reaction score
635
Points
121
smart washer ni blh pki Samsung AddWash washing machine...sbb ia ada vibration reduction technology yg blh bantu kurangkan noise sbyk 40 percent!
Alhamdulillah, guna samsung dari tahun 2010...ok lagi cuma skrg ni spin tak leh nak jalan sgt Error UE. kiranya dh tak balanca dh dram dia.. yang lain lain... ok ...kena standby duit jugak ni.
 

desmoquattro

Active+ Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
3,848
Reaction score
33
Points
40
toshiba beb, dari tahun 2003 smp skang masih berjalan, tgh tunggu masa nak pecah je tuh hahaha
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,039
Reaction score
67
Points
70
..kalau nak tahan lasak...

...pakai Electrolux ..mmg terbaik

..gunakan Front Load...

..second ialah LG

..saya guna Electrolux dan LG utk kedai dobi..so far bertahun2 tiada masalah..
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
581
Points
161
Coin laundromat juga terbaik. Ada mesin pengering sekali. :D

Tetapi saya guna mesin basuh jenama Samsung, tak pernah rosak bertahun lamanya.
 

cool_man

Banned
Joined
Nov 10, 2018
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
smart washer ni blh pki Samsung AddWash washing machine...sbb ia ada vibration reduction technology yg blh bantu kurangkan noise sbyk 40 percent!
woohoo, nampaknya bagus...ada lagi vibration reduction technologi...hairan sgt blh tak kita nampak operation dlm smart washer tu dgn smart washer app???
 

tiffany_blue

Banned
Joined
Nov 8, 2018
Messages
21
Reaction score
0
Points
8
woohoo, nampaknya bagus...ada lagi vibration reduction technologi...hairan sgt blh tak kita nampak operation dlm smart washer tu dgn smart washer app???
rasanya tak blh...tapi kita blh control water temperature, water level & detergent level dgn pki app...
 

alas.meja

Fun Poster
Joined
May 31, 2018
Messages
479
Reaction score
98
Points
20
kasi up balik..misi nk cari mesin basuh..

sy punya toshiba 9kg...beli dr tahun 2013...tp penah hantar kedai rosak masa 2015..repair rm250 jgk mse tu..skrg ni rosak balik,try repair sndri tp xmau jgk..tungang terbalik mesin tu sy kerjakan,cari spare part dia kt jln pudu...rosak air xnak keluar,error e1..bile sy godek2 rupenye ada kain kecik tersumbat kt hos keluar...jenuh nk korek..dah pasang balik tp msalah drum dia plak xnak pusing...sy dah mls dah nk tonggeng balik mesin tu haha..

kali ni nk cari la brand yg tahan dan senang nk selengara..toshiba xnak dah la
toshiba tu x bersalah rsenye bro.. tp cara repair tu yg x berapa betul..
sy pakai toshiba jgak, beli 2010.. 2016 penah rosak sikit, air masuk xnk benti dgn ape ntah.. beli spare part kat toshiba glenmarie (da tentu part ori).. kat jln pasar tu, kite xtau kualiti brg cmne.. mse pegi situ, boleh ckp dgn technician diorang.. bgtau ape masalah, diorang akan suggest kena tukar ape.. harga part pn murah.. smpi skrg elok masih berkhidmat mesin tu..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,201
Reaction score
1,537
Points
596
..kalau nak tahan lasak...

...pakai Electrolux ..mmg terbaik

..gunakan Front Load...

..second ialah LG

..saya guna Electrolux dan LG utk kedai dobi..so far bertahun2 tiada masalah..
yer sokong Electrolux
 
Sponsored Post
Top
Log in Register