BTC USD 47,359.7 Gold USD 1,752.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell MERDEKA SALE BUY 1 FREE 1 | Fem Argan Oil Serum N Fabulouse Moist Shampoo

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
57,989
Reaction score
5,482
Points
721
Fem Argan Oil Serum Produk FEM V Resources​

Salam semua warga carigold.. saya adalah stokis sah bagi produk yg dikeluarkan oleh FEM V Resources


Apa Itu Argan Oil atau Minyak Argan ???

Argan Oil atau Minyak Argan berasal dari buah pohon Argan (Argania spinosa) yang hanya ditemukan di Morocco, Afrika Utara. Pohon yang dilindungi oleh UNESCO ini ditemui sejak 150-200 tahun yang lalu dan yang lebih mengejutkannya lagi, pokok ini mengeluarkan buah ketika berusia sekitar 30-50 tahun.

Untuk mendapatkan 1 liter minyak argan memerlukan 30 kg buah argan dan proses untuk mendapatkan ekstraknya mengambil masa selama 15 jam.

Seperti mana yang kita tahu, minyak argan sangat bagus untuk kulit wajah dan bukan itu sahaja anda juga boleh guna untuk rambut dan kulit tubuh badan. Jom kita baca 10 Kelebihan Minyak Argan Untuk Kulit Wajah. Bila kita tahu kelebihannya, kita mula untuk guna Minyak Argan dan konsisten mengamalkannya.

Antara kelebihan Minyak Argan:-

1. Kaya dengan antioksidan

Minyak Argan kaya dengan Vitamin E malah kandungan vitaminnya 2 kali ganda lebih banyak berbanding Minyak Zaitun. Vitamin E kaya dengan antioksidan dan berfungsi untuk melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan penuaan berlaku pada kulit wajah.

2. Melembapkan Kulit

Minyak Argan juga berfungsi melembapkan kulit yang kering dan membuatkan kulit anda lebih lembap. Jika anda mempunyai kulit kering, anda memang dinasihatkan menggunakan produk yang berasaskan semulajadi seperti minyak argan ini untuk mengembalikan kelembapan kulit. Anda sentiasa berada dalam pejabat yang berhawa dingin, memang digalakkan guna produk yang berasaskan argan sebagai pelembap.

3. Mencerahkan Kulit

Disamping melembapkan kulit, minyak argan juga berfungsi untuk mencerahkan kulit dengan membuat tona kulit lebih sekata. Tak perlu guna kosmetik yang berbahaya, guna sahaja minyak argan. Biar hasil lambat, tetapi lebih selamat pada kulit. Tak gitu?

4. Menghilangkan Parut

Anda mempunyai parut jerawat? Minyak argan boleh membantu menghilangkan parut jerawat tanpa meninggalkan kesan pada kulit.

5. Mengurangkan Kedutan

Apabila usia kita makin bertambah, mula lah datang wrinkles atau kedutan pada wajah kita. Mesti kita rasa tak best sangat? ? Haa..apa lagi, sapulah minyak argan pada kawasan yang berkedut tu, Inshaa Allah dalam masa 2 hingga 3 minggu anda akan nampak kesan kedutan itu makin berkurangan. ?

6.Menyegar dan melembutkan kulit

Bila ia boleh melembapkan kulit, semestinya minyak argan juga mampu membuat kulit kita lebih segar dan lembut. Malah tekstur kulit lebih cantik bila tiada lagi kulit kering. Masalah kulit dapat diatasi dengan minyak argan yang sungguh powerful ini!

7. Mengurangkan Jerawat

Jerawat ni memang sahabat kita dari dulu sampai sekarang ? Mana taknya, dah tua tua pun masih naik jerawat ? Tak perlu pening bila jerawat yang sedia ada susah nak surut, cepat-cepat sapu minyak argan pada kawasan jerawat tersebut. Inshaa Allah bangun pagi esok jerawat tu dah surut.

8. Mengatasi masalah jerawat

Kalau anda perasan wajah anda mula nak tumbuh jerawat, tiba-tiba rasa macam ada benjolan nak muncul, selamatkan wajah anda dengan minyak argan secepat mungkin ? sebab minyak argan ini boleh mengatasi masalah jerawat sebelum ia berleluasa. Tak sempat tumbuh dah hilang dari pandangan anda ?

9.Pengganti Toner

Agak-agak malas nak beli toner atau malas nak pakai toner sebelum tidur, tak perlu risau sebab minyak argan boleh dijadikan sebagai pengganti toner anda. Sebelum tidur, titiskan 2 atau 3 titis minyak argan pada tapak tangan dan gosok terlebih dahulu, baru lah anda sapu pada wajah & urut wajah dengan urutan memutar.

10.Sesuai dengan semua jenis kulit

Last sekali, apa yang best dan menarik mengenai minyak argan ini adalah ia sesuai dengan semua jenis kulit. Jadi dah tak perlu risau kalau tak sesuai dengan kulit. Minyak argan selamat digunakan!

Untitled_zpska5couul.jpg


COD atau Terus Datang Kat Kedai Saya Di

Koperasi UPM Berhad (Cafe Serumpun)
Kiosk Kolej 12,
43400 Serdang Selangor

Cas Pos Laju RM8


Minyak Argan Dan Minyak Morula Telah Lama Dikenali
Keupayaannya dalam perjagaan kesihatan rambut dan kulit



17881174_436862393326496_3985587946832003072_n_zpsrc8vuned.jpg


16123540_1072946526184597_8531404177849450496_n%201_zpsxf9a9osw.jpg

*** Merdeka SALE BUY 1 FREE 1 ***

Beli 1 Fem Argan Oil Serum (Harga Runcit Rm120)
Percuma 1 Fabulouse Moist Shampoo (Harga Runcit RM50 )

*** HANYA RM120 SEMPENA HARI MERDEKA 2018 ***

CAS POS RM8 (Semanjung) & RM10(Sabah n Sarawak)

COD UPM,Serdang

WHATSAPP/SMS 0111 - 9224042 (mazri)
Testimoni

WhatsApp%20Image%202018-08-03%20at%2010.43.08_zpswpdd3bep.jpeg


Testimoni 2
WhatsApp%20Image%202018-08-05%20at%2015.31.00_zpsxepyfcwk.jpeg
 
Last edited:
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
22,759
Reaction score
2,708
Points
206
Bos aku recommend minyak agam sbb kepala aku jenis berminyak n kulit kepala cepat regenerate menyebabkan kelimumur

Betul ke?
 

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
57,989
Reaction score
5,482
Points
721
Bos aku recommend minyak agam sbb kepala aku jenis berminyak n kulit kepala cepat regenerate menyebabkan kelimumur

Betul ke?

Betul tu tuan.. Insyallah mujarab.. untuk tuan saya sarankan pakai 2 produk iaitu faboulouse Moist Shampoo dan Fem Argan Oil serum ..

Yg Syampoo ni harga Rm50..
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
22,759
Reaction score
2,708
Points
206
Kasi diskaun bang
Bukak ke weekend? Kedai depan kmr ye
 

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
57,989
Reaction score
5,482
Points
721
*** Merdeka SALE BUY 1 FREE 1 ***

Beli 1 Fem Argan Oil Serum (Harga Runcit Rm120)
Percuma 1 Fabulouse Moist Shampoo (Harga Runcit RM50 )

*** HANYA RM120 SEMPENA HARI MERDEKA 2018 ***

CAS POS RM8 (Semanjung) & RM10(Sabah n Sarawak)

COD UPM,Serdang

WHATSAPP/SMS 0111 - 9224042 (mazri)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register