Menteri Kewangan : Suami / Isteri ?

CG Sponsors




Siapa Kawal Kewangan Keluarga


  • Total voters
    0

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
Salam semua...
mari kita bincang2 dari pengalaman anda sendiri atau pengalaman parent atau sedara2 lain atau jiran2.
Macam kes saya sendiri, my wife surirumah sepenuh masa. memang saya yang pegang kewangan. cuma, saya x da la bolot semua. my wife tetap bentangkan belanjawan harian, mingguan, bulanan atau belanjawan emergency...so keputusan saya yang buat hasil dari perbincangan bersama. tikam lidah tu ade lah sikit2 berkenaan priority belanjawan. kadang x sama priority...itulah asam garam suami isteri dak....:D
anda macam mana? vote sekali ye sape yang jadi menteri kewangan untuk kes anda/ keluarga anda. tq
 
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
aku sendiri.. sebab tau semua perihal belanjawan rumah dan kepentingan setiap satu belanjawan tersebut :p

cess poyos jek ayat :"> :">
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
teman jg la....big bosss...
kalu gi pasar beli lauk mentah sape yg beli?...mcm kes aku, aku yg suke gi pasa. mgkn sbb dah besa. lagipun aku lg reti tgk ikan/sotong/udang yang fresh...hehe:D
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
aku sendiri.. sebab tau semua perihal belanjawan rumah dan kepentingan setiap satu belanjawan tersebut :p

cess poyos jek ayat :"> :">
kalu gi shopping sendiri/ sama wife bro?
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
kalu gi pasar beli lauk mentah sape yg beli?...mcm kes aku, aku yg suke gi pasa. mgkn sbb dah besa. lagipun aku lg reti tgk ikan/sotong/udang yang fresh...hehe:D
Ved menteri kewangan + beli barang2 rumah :)
 

alliyaz

Active Member
Joined
May 11, 2009
Messages
1,764
Reaction score
2
Points
25
laki aku daa..seme dia urus expenses umah, anak seme...seme dia byr...time sesak jer br aku bg...
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
kalu gi shopping sendiri/ sama wife bro?
huhu tak pandai aku beli sendiri.. kang tersalah beli susah woo.. ~X(

bagi aku listing tu penting.. listing akan guide kita utk berbelanja dan tak overbajet :)paid
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,664
Reaction score
836
Points
171
tengok kpd saper yang pandai menyimpan dan berjimat cermat..

yang tu la layak jadi menteri kewangan..x kira la husband or wife..:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register