Menjual Emas Public Gold dan Ebook

CG Sponsors




broslumber

Junior Member
Joined
Dec 17, 2009
Messages
52
Reaction score
0
Points
6
salam to CGrian

anda berminat untuk menyimpan emas
sekaranglah masanya untuk anda berbuat demikian.
kenapa?
harga emas murah ketika harga emas kini semakin meningkat dgn gila2:D

mengapa kita perlu menyimpan emas?
banyak kebaikan kita menyimpan emas sbg aset atau simpanan berbanding dengan menyimpan duit sama ada duit USD atau RM
(bagi yg suka menyimpan laa)

1) emas bernilai dan harganya semakin meningkat dari semasa ke semasa
2) emas diterima sebagai satu unit pertukaran walau ke mana sekalipun kita pergi (ke mana-mana negara)
3) emas tidak mudah dipengaruhi oleh mana2 spekulasi sbb harganya yg stabil. Kalau jatuh pun tak mcm saham:)
4) boleh gadai di bank rakyat, ar rahnu dan pajak gadai berhampiran

ok...
actually aku nak promosi beli emas Public Gold
ada yg dah dengar dan mgkin ada yg belum
dan mgkin ada yg dah jadi dealer company ni:D

aku juga nak promosi ebook Menyingkpa Rahsia Pelaburan Emas
yg ditulis oleh En Syukor Bin Hashim
member aku semasa di UUM dulu

berehat sekejap....:)cgrock
 
Sponsored Post

arecap

Fun Poster
Joined
Feb 9, 2008
Messages
757
Reaction score
1
Points
15
BUMP for tt..mcm minat nie..
 

broslumber

Junior Member
Joined
Dec 17, 2009
Messages
52
Reaction score
0
Points
6
insyaallah kalau berminat boleh call saya ( rahim ramli-010-9005921 (kuala terengganu)

ok saya sambung sedikit berkaitan dgn emas Public Gold ni yer kawan2
ORANG BARU DAN ORANG LAMA (PANDUAN PERMULAAN)
Apa yang perlu anda buat untuk memulakannya?

1. Tentukan jumlah bajet yg ada (harga boleh tuan2 rujuk di blog ini www.tokey-emas999.blogspot.com)ym
yahoo messengger - [email protected]

2. Jika setuju, proses jual-beli emas akan dijalankan

3. Sediakan duit mengikut jumlah emas yang diperlukan

4. Anda takut ditipu dengan jualan emas palsu? Jangan bimbang, emas PG didatangkan dengan Certificate of Authenticity dan diiktiraf oleh Assay Office yang bertauliah oleh BNM

5. Sesudah itu anda ada 2 pilihan untuk menjana pendapatan anda (atas inisiatif sendiri / melalui bantuan saya):
i. anda beli, anda simpan (paling disyorkan)
ii. anda beli, anda jual balik kpd org lain

6. Perlukan maklumat tambahan? kami sedia membantu
.

BELI EMAS DENGAN HARGA DISKAUN DARI TOKEY EMAS DAN EJEN RANGKAIAN TOKEY EMAS!
Bagaimana caranya? Senang sahaja..ikuti langkah berikut :

[COLOR="blue"]

1. Anda ada 2 pilihan.

2. Pilihan 1, daftar diri untuk jadi ejen di bawah rangkaian Tokey Emas.

3. Pilihan 2, jadi dealer bertauliah PG di bawah rangkaian Tokey emas.

4. Isi borang ejen/dealer

5. Selepas itu. Anda ada 2 pilihan lagi.

6. Pilihan 1, menjadi ejen tanpa pakai duit. Bagaimana caranya?

Senang saja, anda perlu berperanan sebagai proxy Tokey Emas dengan pelanggan kami. Bila sudah ada buyer, call saya atau dengan Ejen berdaftar Tokey Emas utk dptkan wafer/jongkong emas anda dan seterusnya dijualkan kepada pelanggan tersebut.
Mudahkan? Tak perlu pakai modal duit pun. Just bermodalkan air liur sahaja. Kalau dah buat kerja, maka rezekinya pun datanglah. Jangan bimbang. Boleh diskas detail dgn Tokey Emas.

7. Pilihan 2, menjadi dealer dengan pakai duit, tetapi menggunakan konsep belian emas secara sikit-sikit lama-lama jadi bukit (ansuran terkumpul). Anda boleh beli dengan cara rm10k+rm10k+rm10k+rm9k dan sebagainya asalkan nilainya mampu mencecah rm39k (amount ini akan sentiasa berubah-ubah mengikut jumlah harga keseluruhan belian emas 20g + 50g + 100g + 50g syiling + 1 dinar + 5 dinar + 10 dinar). Bila-bila masa sahaja dan tiada had tempoh/masa. Mudahkan?

8. Bila dah jadi dealer, emas yang dibeli ada diskaunnya. Yang ni kena call secara personal Tokey Emas. Tu bahagian emas yang dibeli. Tetapi bukan hanya setakat itu, kalau nak jual balik kepada syarikat PG pun, dealer mampu dapat diskaun lagi atas harga jualan emas kepada PG. Yang ni pun kena call Tokey Emas secara personal. So apa lagi?...jadilah ejen/dealer Rangkaian Tokey Emas sekarang! Tak jadi ejen/dealer tak dapatlah keistimewaan ni...sorry banyak2...

9. Dealer-dealer ada 3 peluang keEMASan untuk tambah pendapatan.

10. Peluang 1, anda beli emas, anda simpan (paling disyorkan dan bertepatan dengan tajuk pelaburan emas jangka panjang). Kat sini anda dah mampu dptkan emas dengan harga diskaun. Nak duduk saja pun dah OK. Tapi kalau nak tambah lagi pendapatan? Anda kena mempraktikkan peluang ke-2.

11. Peluang ke-2, anda beli emas, anda jual balik. Kat sini anda dah mampu menjana pendapatan yang lebih lumayan daripada kenaikan harga emas semasa. Beli masa harga murah dan jual pada harga mahal. Tapi kita perlu ingat, rezeki tak datang bergolek tanpa ada usaha. Usaha untuk dapatkan rezeki adalah terpulang kepada anda untuk mengusahakannya. Tapi kena ingat, jangan menggunakan jalan yang salah dan terlarang!

12. Bagaimana pula kalau kita dah beli emas dengan harga tinggi tetiba harga emas turun? Senang saja. Kita praktikkan kaedah mcm ni. Kita jual juga emas kita tu dengan harga semasa walaupun rendah. Dalam masa yang sama, kita beli stok baru dengan harga yang kita jual. Nampak mcm rugi, tetapi tak rugi. Just tuko ganti emas di tangan kita sahaja. Bagi yang bergelar dealer, anda berpeluang sekali lg untuk dptkan harga emas dengan diskaun. Ulangi langkah ini selagi harga belian emas yg mula-mula dulu masih tidak melebihi harga beliannya.

13. Anda nak tambah lagi stok emas anda dengan banyak tetapi tak cukup modal? Anda kena mempraktikkan peluang ke-3.

14. Peluang ke-3, anda beli, anda pajak/gadaikan di bank-bank atau institusi-institusi yang menyediakan perkhidmatan pajakan/gadaian seperti Bank Rakyat (gadaian wafer/bar/jongkong ditutup buat sementara waktu), Agro Bank, Ar-Rahnu Yapeim, Koperasi dan sebagainya. Dapat wang hasil pajakan/gadaian, anda beli lagi emas untuk tambahan stok semasa anda.

15. So apa tunggu lagi?...jomlah....rezeki secupak tak akan jadi segantang, rezeki segantang tak akan jadi seguni, rezeki seguni tak akan jadi berpikul-pikul...
[/
COLOR]


ok bg yg berminat jgn lupa sms atau call atau lawati laman web yg dah pun saya berikan td kemudian boleh call saya (rahim ramli 010-9005921)
saya akan ajar tuan2 dari A-Z untuk jd usahawan emas
dan sedia dibantu oleh sahabat2 saya Tokey emas iaitu en mohd wazir dan en mohd muslim.
paling hebat anda juga akan dibantu oleh mahaguru emas iaitu sahabat karib saya sendiri en syukor bin hashim (www.jutawanemas.com)

jangan berlengah lagi
mulakan sekarang.

ebook juga ada saya menjual e-book bg pihak mahaguru emas dgn harga RM80 sahaja bg mendapatkan 2 ebook yg terhebat itu.
 
Last edited:

broslumber

Junior Member
Joined
Dec 17, 2009
Messages
52
Reaction score
0
Points
6
:)cgrock
BUMP for tt..mcm minat nie..
insyaallah saya boleh ajarkan bagaimana untuk menjadi usahawan emas
paling tidak pun kita menyimpan emas sbg aset dan kegunaan masa akan datang
tak rugi arecap
 
Sponsored Post
Top
Log in Register