BTC USD 62,574.1 Gold USD 1,804.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mengenai Hospital Kerajaan

Status
Not open for further replies.

fine net

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
339
Points
136
kepada sesiapa yang berkenaan...


benda nie yg aku pelik dgn jawapan doktor kt HOSPITAL BESAR JOHOR BAHRU (HSAJB) smlm...

org da tenat..mmg kene msk ICU pn spatutnye..sbb da bergantung dgn bantuan pernafasan..tp dimskkan ke wad biase..

alasan yg di bg..kt bwh nie..

i. bilik ICU x de katil kosong..
ii. Portable oksigen ade 4 bijik...

Hospital besar cume ade portable oksigen 4 bijik je????

korg boleh terima ke alasan nie....


latest...nenek aku da meninggal dunia kul 11 lbih pagi td..(aku tahu nie da mmg ketentuan) :(:)((

tp terkilan dgn alasan mcm tu...
:(
 
Sponsored Post

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25
Tak Try Hospital lain ke? Swasta ke :-?
 

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
bukan salah doktor tu nak buat macam mana peruntukkan kerajaan memang ciput untuk perubatan...aku rasa para doktor memang dah buat yang terbaik dah...lagipun kat sepital gomen ni ramai doktor pelatih ajer.....
 

pedang_setiawan

Active Member
Joined
Nov 16, 2010
Messages
1,256
Reaction score
427
Points
51
ICU mmg x byk katil ade sbb kalu x salah saya, 1 nurse akan jg HANYA satu patient sahaja...dan ICU ade 2 jenis lak...cardio(jantung) dgn selain jantung..dan ade jugak neonate ICU
 

building

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
Takziah untuk bro dan Al-Fatihah untuk nenek, redha je dengan pemergian beliau
 

moxmeng

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
2,976
Reaction score
8
Points
25
itula psl ngan hosp. kerajaan
byk wat hal
 

fine net

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
339
Points
136
bukan salah doktor tu nak buat macam mana peruntukkan kerajaan memang ciput untuk perubatan...aku rasa para doktor memang dah buat yang terbaik dah...lagipun kat sepital gomen ni ramai doktor pelatih ajer.....

bkn nk salahkan doktor...tp ye ke peruntukan kurang...agihan rm200 juta bro...

KKM_01.png


nie berita yg lame2...

MELAKA, 6 Julai (Bernama) -- Kementerian Kesihatan tidak akan memotong peruntukan yang disediakan untuk pembangunan modal insannya walaupun berlaku kenaikan kos perbelanjaan berikutan kenaikan harga minyak.

Menteri Kesihatan Datuk Liow Tiong Lai berkata kementeriannya akan meneruskan program latihan itu kerana negara masih memerlukan ramai pakar perubatan, doktor dan jururawat.

"Kita peruntukkan kira-kira RM400 juta setahun untuk pembangunan modal insan ini," katanya kepada pemberita selepas merasmikan seminar kesihatan bertajuk "Early Detection the Path to Cure" anjuran Wanita MCA Melaka di sini, Ahad.

Liow berkata kementeriannya mengamalkan perbelanjaan berhemah iaitu tidak berbelanja bagi perkara yang tidak penting.

Beliau juga berkata program bagi meningkatkan kesedaran rakyat mengenai penjagaan kesihatan bagi mengelakkan penyakit kronik perlu ditingkatkan di semua peringkat lapisan masyarakat.

Katanya orang ramai perlu sedar bahawa pencegahan adalah lebih baik daripada merawat bagi penyakit kronik termasuk kanser dan kencing manis.

"Oleh itu ceramah bagi pencegahan penyakit ini perlu ditingkatkan terutama di peringkat akar umbi," katanya.

Liow juga bimbang dengan masalah obesiti di kalangan rakyat negara ini yang meningkat daripada 21 peratus pada 1996 kepada 43 peratus pada 2006.

"Obesiti ini ada beberapa peringkat tetapi apa yang penting ini menunjukkan tanda-tanda yang tidak sihat," katanya.

Beliau berharap rakyat memberi lebih perhatian bagi menangani masalah tersebut.

-- BERNAMA
 

eh?

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2009
Messages
8,647
Reaction score
73
Points
70
takziah utk fine net....
Al-fatihah utk arwah
 

fine net

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
339
Points
136
ICU mmg x byk katil ade sbb kalu x salah saya, 1 nurse akan jg HANYA satu patient sahaja...dan ICU ade 2 jenis lak...cardio(jantung) dgn selain jantung..dan ade jugak neonate ICU

ok la klu bab icu tu mgkin mmg x de katil...tp bab peralatan tu... x kn hospital besar ade 4 bijik je??...nie yg agak pelik...
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register