BTC USD 49,690.8 Gold USD 1,691.76
Time now: Jun 1, 12:00 AM

mengenai astro beyond

CG Sponsors




kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
selamat pagi dan salam sejahtera memembers, mods, admins dan guests.

ok, straight to the point. mengenai astro beyond.

tempoh hari aku ada la tanya ngan org astro ni.

aku cakap aku ada minat la ngan astro beyond ni.

jadi aku tanya la.

aku: oi. ini astro beyond boleh tv biasa pakai ka? tv aku tv lama.

salesman astro: boleh. no problem. tv lama boleh on pakai astro ni.


jadi dari perbualan aku tu, aku nak tau la bagi memembers yg

lagi arif pasal astro beyond ni. boleh ke tak tv biasa mainkan

astro beyond ni? atau hanya tv lcd/led/plasma saja yg boleh?

lagi satu, macam mana ngan sound quality dia? bagus dari

pakai decorder lama tak?

tv lama aku tu tv sony flat screen, dan aku pakai sony home

theater 5.1.....dua2 model lama.

terima kasih aku ucapkan kepada feedback yg akan diberikan.

ps/ aku tak tau mana nak parking thread ni, jadi kalo tak ngam

tolong kasi re park di tempat yg sesuai.

antara feedback yg diberikan;


my humble opinion la, better pakai astro biasa je untuk tv biasa......kalo LCD ke plasma ke LED ke baru optimum gambar kat tv tu kalo pakai beyond.....huhu


untuk tv biase..
gambar die 2x lebey cantek..

utk tv lcd..
gmbar die 5x lebih cantek..

itu ape yg salesman tu ckp la..
aku pakai gak beyond ni dgn tv lama..
bg aku..
gambar die lebih cantik dari sebelum ni..=)

tv LCD pun da mura skang ni. :D

Gambar untuk channel HD memang best. Superb gambar dia.

pendapat aku pulak..kompom bole sebab rumah tok aku dah tukar.. tapi tv lama 4.3 Tukar astro beyond.. Tapi jangan aktifkan lagi hd.. Jadi dah jimat 20 hinggit sebulan.. Bila dah cukup duit baru langgan.. Nak beli tv.. Jangan beli plasma.. Beli lcd full hd.. Kalau plasma.. Channel biasa dan hd nak lebih kurang sama.. Kalau lcd full hd.. Channel hd ter sangatla clear.. Channel biasa pula ada blur atau kembang sikit..tv led no komen sebab blm ada penggalaman.. Mengenai soalan tt boleh tak masuk ke tv lama.. Jawapannya boleeeeee

ni aku punye pandangan la since aku pun dh pakai beyond

1. beyond ni sebenonye hanya utk org yg ade TV Plasma,LCD atau LED...so sape yg ade tv biase,seeloknye tk payah (bukan nk merendahkan martabat org yg pakai TV biase) tp ape tujuan org yg ade TV biase tp nk pakai beyond? aku rase takde ape2 effect kalau org tv biase pakai astro beyond.
org yg ade plasma,lcd ngan led pakai beyond sebab nk quality gambo better dari skarang (itupun tk sume channel astro support)

2. kalau org yg pakai tv biase, mmg tk nmpk quality gambo die berubah, pastu nk kene tambah plak fee die RM20 sebulan, byk jugak tu....huhu

3. aku ni kalau bole nk back to basic blk (pakai astro biase) coz kekadang sakit hati gak pakai beyond ni coz customer service die pun lain..pastu kalau diorg bz,nnt diorg cal blk...dan smpi kesudah tk cal2...

kalau org yg inform kau tu tv biase bole pakai beyond...jawapan aku mudah je,mmg bole coz sales team astro pun ade target dlm sebulan,so kene la achieve target.janji target smpi....hihihih


astro beyond tu sebenar lebih kepada penggunaan televisyen LCD / Plasma / LED yang mempunyai definisi tinggi (High Defination atau HD)..jika bro guna utk tv biasa..ianya tidak menjadi satu masalah..tetapi merugikan pd bahagian gambar dan bunyi yg mana astro beyond menggunakan kabel High Defination Multimedia Interface (HDMI) bagi mendapatkan bunyi dan gambar yg amat jelas,...

sy beli LCD HD sbb nk main PS3 yg formatnya 1080p..(perghhhh gambar dan bunyi jelas dan amat memuaskan hati...)
alu dah masuk 4 minggu guna astro b.yond....
tgk HD punye channel mmg clear giler...
kalau channel biasa mmg pecah pixel dia....
tapi kalau channel HD buleh nampak satu2 helaian rambut...
siok tgk channel korean ngan dokumentari....
movies blm langgan...
tapi kalau tgk supernatural n CSI kat AXN HD channel mmg siok....
cuma slack ialah takleh view info cam dulu....
kena tukar channel dulu baru leh tgk info...
kalau tak kena tekan satu-satu sampai channel yg kita nak tau info....
tapi pehal pun astro byond is superbb...
:)cgrock:)cgrock

nak psg beyond ea...elok beli jela LCD ke ape2 yg seangktan dengannye bro..xpyh pening2 nk pikir...nama pun astro beyond HD...high definition..

hanya tv yg support HD jela yg akan rase kelainannya..bak kte mmbe2..meleleh..
cm aku bujang,time ade bola,memasing dh ready bawak bntal tido umah aku

semua siaran yg de HD semua aku join,kecuali yg cine punya la..xper..collect dgn kengkawan byr sama2

lgi satu aku ni jenis suke pindah2,servis semua percuma kalau rosak pun percuma,warranty selama2nya

sekadar pendapat jek
mengenai masalah control volume.


prob pasal control sound da setel, senang je rupenye. tekan button tv dan ok serentak. tggu led kelip 3 kali kat remote tu, n terus tekan 9-9-7 n then walla.... da dia set balik. button sound n mute da ada funtion.

thanks,
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
oh ya,lupa aku nak share gak. salesman tu ada sound,

tv lama kalo pakai astro beyond ni, clarity dia ada bagus sikit.

tak tau brapa banyak sikit nya tu.
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
yerp.....sony flat screen.....boleh je masuk......tapi x berbaloi la sebab x leh optimum kan HD astro beyond tu......lebih kurang gak mcm pakai astro biasa tu.....
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
my humble opinion la, better pakai astro biasa je untuk tv biasa......kalo LCD ke plasma ke LED ke baru optimum gambar kat tv tu kalo pakai beyond.....huhu
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
yerp.....sony flat screen.....boleh je masuk......tapi x berbaloi la sebab x leh optimum kan HD astro beyond tu......lebih kurang gak mcm pakai astro biasa tu.....
jadi macam mana pulak ngan sound quality dia?

ada peningkatan tak?

jadi pakai tv biasa memang boleh utk astro beyond.

salesman astro ada sound, pic quality tu akan ada baik

sikit la dari pakai led/lcd/plasma tu. itu la yg menjadi

persoalan aku. atau salesman tu cuma nak pau aku.....
 

Diamond in Making

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2010
Messages
936
Reaction score
1
Points
15
untuk tv biase..
gambar die 2x lebey cantek..

utk tv lcd..
gmbar die 5x lebih cantek..

itu ape yg salesman tu ckp la..
aku pakai gak beyond ni dgn tv lama..
bg aku..
gambar die lebih cantik dari sebelum ni..=)
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
untuk tv biase..
gambar die 2x lebey cantek..

utk tv lcd..
gmbar die 5x lebih cantek..

itu ape yg salesman tu ckp la..
aku pakai gak beyond ni dgn tv lama..
bg aku..
gambar die lebih cantik dari sebelum ni..=)
terima kasih atas feedback yg diberikan.

macam mana pulak ngan sound quality dia?

ada ummpphhh tak?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register