Mengapa section ini digelar Labu Peram, Merapu ?

Recommended Brokers


artwoo

Fun Poster
Joined
May 17, 2006
Messages
571
Reaction score
54
Points
20
apa yang aku paham mengapa admin CG namakan section ini Program Matrix Labu Peram, Merapu adalah untuk memberi kesedaran kpd warga malaysia bahawa program2 yg terdpt dlms section ini adalah program penipu,bahkan dibuka hanya utk mengkayakan penggodam website2 tersebut sahaja..

oleh itu..aku terpanggil utk buka topik ini supaya dpt memberi peringatan pd semua warga dan pelawat CG supaya dapat samada memboikot atau tidak menyertai atau sama2 memberi peringatan pd yg tidak tahu menahu apa itu MLM & matrix yang sebenar atau tidak.

untuk pengetahuan semua..aku dah lama memerhatikan aktiviti2 penggodam website ini dan hampir kesemua program2 adalah dari owner/penggodam2 yg sama..cuma ID je lain2 ..aku boleh bagi contoh

program amaljariah.net >> topik inihttp://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=20671
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> cikgu

program surerich.net >> topik ini
tuan punya website kemungkinan tidak memulakan topik ini

amaljariah.net >> topik ini
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> cikgu

duithalal.com >> topik ini
tuan punya website yg dah kena raid gila2 ngan admin CG >> L&L

sensasi2u.com >> topik ini
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> vios7

terbaru! kuasawang.com >> topik ini
dia bukak lagii >> vios7

untuk pengetahuan korang juga..mereka ini suka buka ID2 yg lain utk menyokong program mereka di topik2 program mereka..supaya nampak meriahla org kata..so pada sesapa yg desperate nak duit cepat sure kena perdaya punya..heheee :))

pastu ..satu lagik...berdasarkan kajian yg aku wat..ada kategori golongan yg akan backing program2 mcm ni supaya org takkan pandang negatif ..kalo pandang negatif tak dptla komisen hasil ponzi program ini :-

1)budak2 tak matang lingkungan bwh 25 thn selalunya
2)org yg pentingkan diri sendiri..cam ayat dia ginila "pedulik apa aku..asalkan aku dpt duit"
3)org yg desperate nak dapat duit cara cepat..takyah susah2 gi kerja
4) org yg desperate nak pakai duit..so diorang pomotla gila2 sampai spam kat semua email org..

aku mmg sokong apa yg admin CG ni buat..sbb menyedarkan kita utk join prog yg dah konpem merapu or tidak..tp aku rasa mgmt CG leh wat satu team utk trace IP diorang ni utk di bawa ke pihak berkuasa..

peace :)cgrock

admin leh tolong stick topik ni lagik bagus
 
Last edited:
Sponsored Post

jembal

Fun Poster
Joined
Sep 14, 2006
Messages
531
Reaction score
0
Points
10
Aku sokong sangat apa yg artwoo citerkan tu.. Syabas pasal masih sedarkan saper2 yg blum sedar..:)

Dah banyak ribu riban pulus aku kena telan dek lanun haram kejadah yg artwoo sebutkan kat atas tu.. cilakak.!!

Tapi INGAT saper2 yg makan duit aku tu... setakat ni aku belum lagi halalkan satu sen pun...:D :mad: :D
 

artwoo

Fun Poster
Joined
May 17, 2006
Messages
571
Reaction score
54
Points
20
Aku sokong sangat apa yg artwoo citerkan tu.. Syabas pasal masih sedarkan saper2 yg blum sedar..:)

Dah banyak ribu riban pulus aku kena telan dek lanun haram kejadah yg artwoo sebutkan kat atas tu.. cilakak.!!

Tapi INGAT saper2 yg makan duit aku tu... setakat ni aku belum lagi halalkan satu sen pun...:D :mad: :D
tq jembal..aku cuma sedarkan bangsa aku je..supaya dpt bangun dari leka dan impian yg besar2..supaya dpt berdikari dan cari duit dgn jalan yg betul..tanpa menyusahkan org lain..lelebih menyusahkan bangsa kita sendiri..

org melayu kita ni dah cukup byk kena tipu dgn prog2 yg dikomplot oleh org 'tut'..sampai masuk paper berbilion2 ..tp lumrah pemikiran kita yg masih nak kaya cara cepat buatkan kita lupa segalanya..

walaupun ada antara kita berjuang cth mcm aku nak sedarkan dgn cara gini..tp masih ada puak2 samada dr :-

1-penipu tu sendiri
2-member rapat penipu tu sbb dia yg akan pomot gila2 gak utk dpt komisen..nak buat web tipi org tak reti..heheh
3-selfish
4-tak selfish tp bodoh sombong (x cukup ilmu tapi berlagak nak mapuh..kui kui)

pasti akan ada rintangan dr grp2 nih..tp aku cuba tangkis elagi boleh..selagi ada support dr korang yg samada yg paham @ dah insaf ..:)
 

mie8500

Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
2,026
Reaction score
4
Points
25
Bagus gak ko bukak thread ni artwoo..
"Biar buta mata, jangan buta hati"..
 

syaq

Legendary Member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
13,425
Reaction score
5
Points
115
terima kasih kerana mengingatkan...cuma aku nak tau satu jer...camne ko leh tau yg nama2 yg ko listkan tu diorang punya program/admin?...kang tak pasal2 ko yg dapat dosa fitnah org...tq...
 

VAMP

Super Moderator
Staff member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,427
Reaction score
48
Points
120
from my investigate

amaljariah.net dan Surerich.net menggunakan same hosting service exactly meant in one server ,

so kemungkinan besar kedua2 site merapu nie adalah kepunyaan admin yang sama.



antara website lain yg mengunakan konsep program Matrix merapu di hosting yang sama dengan amaljariah.net dan Surerich.net

- binajutawan.biz
- dana2u.com/
- smartinvest4u.com
- cb2u.net
- e-wallet2u.net
- myhomebiz2u.net
- penawar4u.com


diharapkan korang berhati2 with this type of scam :)
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register