BTC USD 39,061.8 Gold USD 1,817.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mengapa aku meninggalkan jemaah tabligh???

Abdullah

Active Member
Joined
Jul 7, 2007
Messages
1,294
Reaction score
11
Points
25
Aku cukup suka statement ni :D i Like:)cgrock



Aku puji tahap kesabaran saudara-saudara smua... tapi, kalau kena kat aku... aku dah prepair jawapan...

Soalan : Skang nih cuba bagi taw saya, masa bila anda semua nak fikirkan masa utk akhirat??? :D:D
Jawapan : Nak fikir pasal akhirat?? Akhirat tu dah tersedia bro... hanya nak tunggu kiamat dtg jer....

Soalan Cepu emas: Walaupun saya sibuk, tp saya sibukkan diri juga bergaul ngn orang2 alim . Anda???
Jawapan Pedih: Bergaul jer, tapi tak belajar.. takguna bro.. tu buang masa...:))

Soalan : Dalam henset sy ada nombor sorang maulana alim hadis dan hafiz quraan . Anda???
Jawapan : Apa nombor sorang maulana alim hadis dan hafiz quraan boleh tolong bro?... Oh, agaknya kalau bro ada sedikit kemusykilan.. bole lah bro call ini maulana ulama.. Gua mau tengok laa bro boleh bawak tak henset dalam Lubang Kubur... manalah tau itu maulana boleh kasi jawapan masa itu 2 malaikat tanya sama bro..

Ni masalah bila ada orang ******* baca post saya ngn terasa hati :)):)):)) .

Mafhum sabdaan nabi

"Tidak beriman seorang dari kamu sehingga kamu mengasihi orang muda, menghormati orang tua dan memuliakan ulama"

So x da istilah buang masa kat sini :)

Yes, akhirat dah memang tersedia , tp saya maksudkan "fikir untuk akhirat" , kiranya ko dah memang confirm masuk syurga lah nih??? :)):)) senang nya cakap camtu

Untuk point ketiga, saya x maksudkan utk perleceh sapa2, tp usaha ikhtiar utk "beri masa utk akhirat" :)

So jalan yg saya ambil bersanad , insyaAllah sampai ke nabi saw . Daripada google x tentu hala :) Bila baca post saya dengan perasaan busuk hati, maka tafsirannya berbeza :)
 
Sponsored Post

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,011
Reaction score
62
Points
120
nk dekat PRU banyak la kisah2 benar kuar ..


paham paham jer la...

cerdik tapi tak cerdik.... ;)
 

SiNoob

Banned
Joined
Feb 3, 2011
Messages
869
Reaction score
6
Points
15
Ni masalah bila ada orang ******* baca post saya ngn terasa hati :)):)):)) .

Mafhum sabdaan nabi

"Tidak beriman seorang dari kamu sehingga kamu mengasihi orang muda, menghormati orang tua dan memuliakan ulama"

So x da istilah buang masa kat sini :)

Yes, akhirat dah memang tersedia , tp saya maksudkan "fikir untuk akhirat" , kiranya ko dah memang confirm masuk syurga lah nih??? :)):)) senang nya cakap camtu

Untuk point ketiga, saya x maksudkan utk perleceh sapa2, tp usaha ikhtiar utk "beri masa utk akhirat" :)

So jalan yg saya ambil bersanad , insyaAllah sampai ke nabi saw . Daripada google x tentu hala :) Bila baca post saya dengan perasaan busuk hati, maka tafsirannya berbeza :)

akhirat tu xlari bro..

usaha sungguh-sungguh kat dunia ini..wat kebaikan sebanyak yang boleh..

wat kebaikan pada diri sendiri..jaga kesihatan, jaga makan minum, majukan ekonomi dan lain-lain..

dari situ baru lah boleh berbakti kepada semua makhluk..mula dengan bantu keluarga, kaum kerabat dan seluruh manusia menurut kemampuan..lagi banyak kita berusaha..lagi banyaklah kita mampu..lagi baik kesihatan kita, lagi panjang umur kita, lagi kukuh ekonomi kita..semakin banyaklah kebaikan yang mampu kita lakukan..

baru x menyesal kat akhirat..

kalau setakat simpan no fon ulamak, duk ngan ulamak, pergi camping kat masjid 3 hari, 40 hari, 4 bulan..gi camping setakat main masak-masak, duk berbual pasal kisah dekat padang pasir 1400 tahun dahulu yang tah betul tah tidak..berkongsi-kongsi kisah dongeng yang tah apa-apa..jangan kata 3 hari, 40 hari or 4 bulan..

buatlah sampai mati pun..

confirm menyesal kat akhirat..:))
 

fzlik

Super Active Member
Joined
Jun 7, 2010
Messages
8,199
Reaction score
856
Points
111
aku pun pernah follow tabligh 4,5 thn.. tak penah dgr plak ada kaitan ngan umno lbh2 lagi kat pakistan... ini fitnah ni..
 

KaZEI

Fun Poster
Joined
Apr 27, 2012
Messages
171
Reaction score
0
Points
10
Ni masalah bila ada orang ******* baca post saya ngn terasa hati :)):)):)) .

Mafhum sabdaan nabi

"Tidak beriman seorang dari kamu sehingga kamu mengasihi orang muda, menghormati orang tua dan memuliakan ulama"

So x da istilah buang masa kat sini :)

Yes, akhirat dah memang tersedia , tp saya maksudkan "fikir untuk akhirat" , kiranya ko dah memang confirm masuk syurga lah nih??? :)):)) senang nya cakap camtu

Untuk point ketiga, saya x maksudkan utk perleceh sapa2, tp usaha ikhtiar utk "beri masa utk akhirat" :)

So jalan yg saya ambil bersanad , insyaAllah sampai ke nabi saw . Daripada google x tentu hala :) Bila baca post saya dengan perasaan busuk hati, maka tafsirannya berbeza :)

Aku tak pandai, dan takde ape2, yg ada pada aku, wa'ima akal aku ni pun... bukan hak aku... semuanya pinjaman..
tak bergerak aku walaupn sebesar zarah melainkan dengan izin...

Hidup aku mudah sahaja... Ikut yg baik.. tinggalkan yg tak elok.
ape yg Ibrahim dan Muhammad ajar, semuanya yg benar dan baik... Itu lah yg kita ikut.

pada pendapat aku... Guru ni hanyalah sebagai penunjuk jalan jer... sebab tu bila kita belajar sesuatu.. kita sebut "Menuntut Ilmu"... tuntutlah ilmu kepada mereka-mereka yang tahu...
memuliakan ulama bukan tak boleh beb.. tapi jika terlalu memuliakan golongan-golongan ulama ni... nanti lain plak jadinya...

kan contoh dah banyak depan mata...

akhirat tu xlari bro.. -betul/setuju

usaha sungguh-sungguh kat dunia ini..wat kebaikan sebanyak yang boleh.. -betul/setuju

wat kebaikan pada diri sendiri..jaga kesihatan, jaga makan minum, majukan ekonomi dan lain-lain.. -betul/setuju

dari situ baru lah boleh berbakti kepada semua makhluk..mula dengan bantu keluarga, kaum kerabat dan seluruh manusia menurut kemampuan..lagi banyak kita berusaha..lagi banyaklah kita mampu..lagi baik kesihatan kita, lagi panjang umur kita, lagi kukuh ekonomi kita..semakin banyaklah kebaikan yang mampu kita lakukan.. -betul/setuju

baru x menyesal kat akhirat.. -betul/setuju

kalau setakat simpan no fon ulamak, duk ngan ulamak, pergi camping kat masjid 3 hari, 40 hari, 4 bulan..gi camping setakat main masak-masak, duk berbual pasal kisah dekat padang pasir 1400 tahun dahulu yang tah betul tah tidak..berkongsi-kongsi kisah dongeng yang tah apa-apa..jangan kata 3 hari, 40 hari or 4 bulan.. -betul/setuju

buatlah sampai mati pun..

confirm menyesal kat akhirat..:)) -Memang betul
 

ennoar

Active+ Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
2,838
Reaction score
34
Points
30
pelik ni....tabligh kat tempat aku macang dibelah pas aje....ish pelik karya tt ni....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register