BTC USD 42,994.1 Gold USD 1,817.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Mencari sony Z1 rosak

cak cibo

Active Member
Messages
1,196
Joined
Apr 18, 2018
Messages
1,196
Reaction score
657
Points
81
Assallamualaikum

Saya ada Sony experia Z1..Baru ni batery rosak,(benkak + tak tahan lama) so saya tukar batery..lepas tukar batery ori baru (RM 100) , phone tak masuk charge pulak :mad:

Bila minta kedai repair cek, dia kata mother board pulak yg rosak.

Jadi Phone Z1 ni saya tengok kat tempat org jual 2nd, ada yg jual sampai RM 180 sja...huhu..tak berbaloi lah repair.

Tapi, kalau ada sesapa yg nak jual Phone Z1 dia yg rosak tapi bukan rosak mother boardlah..screen pecah ke, apa2 selain mother board...

drp p buang tong sampah...Apa kata jual kat saya murah murah.. :)cgrock

Saya nak ambik mother board tu pasang kat Sony z1 ni..

O.K ..siapa ada PM ya..

Tq..
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,964
Points
261
Awards
2
macam tak berbaloi bro...

smart phone skrng dah murah2...

jgn beli yang high spec...cukup utk penggunaan biasa...

kalo dah rosak motherboard....benda utama dalam phone....
 

mfbi

Active Member
Messages
1,582
Joined
Nov 13, 2007
Messages
1,582
Reaction score
3
Points
25
wasap sye..016-5916388
sye de 1..die x leh touch screen....sye pakai mouse..kondisi sedih la..sbb xcden slu
 

tomie

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
73,894
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,894
Reaction score
8,271
Points
876
Awards
1
pm fanlee
dia otai repair hp
board rosak pun dia bleh repair... :D

atau pm fb :--> Ad fendi Red
 

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
7,164
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,164
Reaction score
721
Points
126
biasa tak masuk charge ni, tempat cas tu je yg rosak.. bukan board..

takut kene tipu ngan kedai ja.. sila pegi tnya pada org yg jujur :)
 

ranger

Fun Poster
Messages
523
Joined
Aug 20, 2010
Messages
523
Reaction score
14
Points
25
betul ka bateri original, susah nak dapat bateri original wooo. kebanyakan gred saja.
 

cak cibo

Active Member
Messages
1,196
Joined
Apr 18, 2018
Messages
1,196
Reaction score
657
Points
81
wasap sye..016-5916388
sye de 1..die x leh touch screen....sye pakai mouse..kondisi sedih la..sbb xcden slu

:D

berapa nak jual ..nak canibalize dia punya mother board je,, :D

Tapi..macamana Tuan guna mouse?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register