Mencari Pelabur untuk projek online game

Recommended Brokers


Base9

Freshie
Joined
Aug 3, 2015
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Mencari pelabur yang berminat dalam industri Mobile Game, game ini telah disiaplan sebanyak 90% setakat ini, jumlah pelaburan setakat RM500,000 ++ untuk programming, konsep, 2D dan 3D design, tentera design, banggunan design dan interface.

Agreement akan disediakan oleh peguam dan sebuah syarikat baru akan digunakan untuk mengendalikan game ini, pelabur hanya perlu labur sekali sahaja, pelaburan tersebut termasuk programming, server, pengiklanan dan game development, semua tentera dan building ditetapkan ke tahap 5 pada masa kini, development baru akan dimulakan bila game dilancaran, keseluruhan game handle oleh profesional dari seluruh dunia, pereka dan pengaturcara mengambil bahagian dalam clash of clans dan Diablo 3 development.

Sedikit tentang game ini.

Berapa banyak saya telah menmelabur setakat ini?
Saya telah malabur sebanyak RM500,000 ++

Berapa banyak untuk 1% ekuiti?
Setiap 1% equiti bernilai RM10,000

Berapa banyak yang saya perlu untuk menyelesaikan permainan tidak termasuk perbelanjaan lain?
Bagi menyiapkan game ini, saya perlukan RM150,000 untuk bahagian 3D animation

Pelaburan ini akan dipakai untuk apa?
Pelaburan ini adalah untuk Game development stage 2 RM50,000, Marketing RM250,000 dan maintenance bagi game ini RM50,000 iaitu server and lain lain.

Bila game ini akan lengkap dan melancarkan?
Game ini akan dilancarkan pada November 2015 - December 2015

Berapa banyak pendapatan permainan ini boleh menjana?

Sila rujuk kepada report yang aku dapati, report berikut untuk Amerika Syarikat sahaja, tak masuk
negara lain.


Clash of Clans

Kedudukan No.1 Julai 23, 2015
Hasil harian Anggaran: $ 1.640.159
Harian memasang anggaran: 69910
Pengguna aktif harian: 4161670

----------------------------------

Castle Clash
Kedudukan No.64 23 Juai 2015
Hasil harian Anggaran: $ 32,023
Harian memasang anggaran: 1441
Pengguna aktif harian: 101350

----------------------------------

Pengiraan 1

Pengiraan mengikuti 10% pengguna aktif Castle Clash

Kita mengira 10% dari pengguna aktif harian iaitu 10135 pengguna

10135 pengguna telah membeli credit USD 1.99 = USD 20168.65 x 4.0 = RM 80,674 harian

----------------------------------

Pengiraan 2

Pengiraan mengikuti 10% pengguna aktif Castle Clash

Kita mengira lagi, kali ini 5% dari pengguna aktif harian iaitu 10135 pengguna

5067 pengguna telah membeli credit USD 1.99 = USD 10,084 x 4.0 = RM 40,337 harian

----------------------------------

Mengenai Game ini:

Saya telah melakukan kajian dan penyelidikan terperinci, mendekati gamer online and offline, i melaksanakan banyak idea baru kepada permainan ini dan permainan ini adalah benar-benar unik berbanding dengan apa yang ada di pasaran sekarang.

- Main dan untung: Gamer mendapat pahala dari bermain permainan
- Cabaran Bulanan: Gamer memenangi barangan yang nyata dengan menyerang, lebih banyak mereka menyerang, semakin tinggi peluang.
- PVP: pemain vs pemain pada game mudah alih? ya, tidak seperti apa-apa City Defense lain kita akan mempunyai PvP masa nyata pada game mudah alih.

terdapat banyak lagi yang saya takkan senarai di sini.

Untuk keterangan selanjutnya, sila hubungi saya :-
Company : Jugo Lab
Contact : 017-6906113 ( call / whatsapp / message )
Email : [email protected]
Locasi : Boleh meet dekat PJ/KL , outstation boleh arrange bagi investor yang betul betul minat

Sedikit tentang projek ini dan saya.

Saya mempunyai 20 tahun pengalaman dalam industri online, online trading, online marketing, affiliate, web design dan web programming, game ini handle oleh satu team professional dalam bidang tersebut, sila rujuk gambar dibawah.

*saya akan tunjuk beberapa gambar sahaja disini.

Robot 3D boleh didapati dari sini :
https://www.dropbox.com/s/yyowovbon9r3s5h/Walk_01.avi?dl=0

Base-9 Splash Screen:


Robot Blue Print:


Konsep General Pertama:


Konsep Control Center:


Konsep Robot:


Konsep Robot level 1 - level 3


Programming yang dah siap:


Tentera:
 
Sponsored Post

wan10

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2014
Messages
251
Reaction score
0
Points
10
Bila game ini akan lengkap dan melancarkan?
Game ini akan dilancarkan pada November 2015 - December 2015
mcm menarik projek ni :-? Boss, game dah release ke? kongsi link please..
 

holighoz

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2008
Messages
533
Reaction score
2
Points
15
Mencari pelabur yang berminat dalam industri Mobile Game, game ini telah disiaplan sebanyak 90% setakat ini, jumlah pelaburan setakat RM500,000 ++ untuk programming, konsep, 2D dan 3D design, tentera design, banggunan design dan interface.

Agreement akan disediakan oleh peguam dan sebuah syarikat baru akan digunakan untuk mengendalikan game ini, pelabur hanya perlu labur sekali sahaja, pelaburan tersebut termasuk programming, server, pengiklanan dan game development, semua tentera dan building ditetapkan ke tahap 5 pada masa kini, development baru akan dimulakan bila game dilancaran, keseluruhan game handle oleh profesional dari seluruh dunia, pereka dan pengaturcara mengambil bahagian dalam clash of clans dan Diablo 3 development.

Sedikit tentang game ini.

Berapa banyak saya telah menmelabur setakat ini?
Saya telah malabur sebanyak RM500,000 ++

Berapa banyak untuk 1% ekuiti?
Setiap 1% equiti bernilai RM10,000

Berapa banyak yang saya perlu untuk menyelesaikan permainan tidak termasuk perbelanjaan lain?
Bagi menyiapkan game ini, saya perlukan RM150,000 untuk bahagian 3D animation

Pelaburan ini akan dipakai untuk apa?
Pelaburan ini adalah untuk Game development stage 2 RM50,000, Marketing RM250,000 dan maintenance bagi game ini RM50,000 iaitu server and lain lain.

Bila game ini akan lengkap dan melancarkan?
Game ini akan dilancarkan pada November 2015 - December 2015


Berapa banyak pendapatan permainan ini boleh menjana?

Sila rujuk kepada report yang aku dapati, report berikut untuk Amerika Syarikat sahaja, tak masuk
negara lain.


Clash of Clans

Kedudukan No.1 Julai 23, 2015
Hasil harian Anggaran: $ 1.640.159
Harian memasang anggaran: 69910
Pengguna aktif harian: 4161670

----------------------------------

Castle Clash
Kedudukan No.64 23 Juai 2015
Hasil harian Anggaran: $ 32,023
Harian memasang anggaran: 1441
Pengguna aktif harian: 101350

----------------------------------

Pengiraan 1

Pengiraan mengikuti 10% pengguna aktif Castle Clash

Kita mengira 10% dari pengguna aktif harian iaitu 10135 pengguna

10135 pengguna telah membeli credit USD 1.99 = USD 20168.65 x 4.0 = RM 80,674 harian

----------------------------------

Pengiraan 2

Pengiraan mengikuti 10% pengguna aktif Castle Clash

Kita mengira lagi, kali ini 5% dari pengguna aktif harian iaitu 10135 pengguna

5067 pengguna telah membeli credit USD 1.99 = USD 10,084 x 4.0 = RM 40,337 harian

----------------------------------

Mengenai Game ini:

Saya telah melakukan kajian dan penyelidikan terperinci, mendekati gamer online and offline, i melaksanakan banyak idea baru kepada permainan ini dan permainan ini adalah benar-benar unik berbanding dengan apa yang ada di pasaran sekarang.

- Main dan untung: Gamer mendapat pahala dari bermain permainan
- Cabaran Bulanan: Gamer memenangi barangan yang nyata dengan menyerang, lebih banyak mereka menyerang, semakin tinggi peluang.
- PVP: pemain vs pemain pada game mudah alih? ya, tidak seperti apa-apa City Defense lain kita akan mempunyai PvP masa nyata pada game mudah alih.

terdapat banyak lagi yang saya takkan senarai di sini.

Untuk keterangan selanjutnya, sila hubungi saya :-
Company : Jugo Lab
Contact : 017-6906113 ( call / whatsapp / message )
Email : [email protected]
Locasi : Boleh meet dekat PJ/KL , outstation boleh arrange bagi investor yang betul betul minat

Sedikit tentang projek ini dan saya.

Saya mempunyai 20 tahun pengalaman dalam industri online, online trading, online marketing, affiliate, web design dan web programming, game ini handle oleh satu team professional dalam bidang tersebut, sila rujuk gambar dibawah.

*saya akan tunjuk beberapa gambar sahaja disini.

Robot 3D boleh didapati dari sini :
https://www.dropbox.com/s/yyowovbon9r3s5h/Walk_01.avi?dl=0

Base-9 Splash Screen:


Robot Blue Print:


Konsep General Pertama:


Konsep Control Center:


Konsep Robot:


Konsep Robot level 1 - level 3


Programming yang dah siap:


Tentera:

Dah ada ker game ni?
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
dah release ke game ini?? penat aku labur 20 billion, mana gamenya??
 

Forex888

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
5,212
Reaction score
61
Points
70
macam best. Cuba buat Dota GO
 
Sponsored Post
Top
Log in Register