Mencari Pelabur : Stall Tauhu Bakar/Cakoi Bakar/Cakoi Kahwin

CG Sponsors




Missy^Dreamy

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
3,748
Reaction score
109
Points
33
belah2 n9 ni agaknya mmg betul. plg laris jual santan, serai, cili padi ngan kunyit. pastu jual ayam tua ngan daging, ikan salai. haha.
 
Sponsored Post

diyana roslan

Active Member
Joined
Jun 13, 2014
Messages
1,426
Reaction score
2
Points
25
Thread yg menarik... buka lah kat kl sekali hehehe...xpenah makan bde tuh... cakoi kahwin
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
612
Points
161
Thread yg menarik... buka lah kat kl sekali hehehe...xpenah makan bde tuh... cakoi kahwin
insyaAllah nak try area kl nnt sbb area sy kat n9 agak kurang sambutan. tokak org nogori bole terimo podeh yo agaknye..:))
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
612
Points
161
belah2 n9 ni agaknya mmg betul. plg laris jual santan, serai, cili padi ngan kunyit. pastu jual ayam tua ngan daging, ikan salai. haha.
betul..tolo, potai jgn lupo. :))
nak try perkenal'n bistik kat n9 tp takut2 plak. pdhal buat kat rumah wife ckp sedap, walaupun bkn sama mcm kat singapore..

:)
 

diyana roslan

Active Member
Joined
Jun 13, 2014
Messages
1,426
Reaction score
2
Points
25
insyaAllah nak try area kl nnt sbb area sy kat n9 agak kurang sambutan. tokak org nogori bole terimo podeh yo agaknye..:))
Kat kl insyallah laku lw sedap n pndai buat...pasti sedap pasti laris hehe
 

Missy^Dreamy

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
3,748
Reaction score
109
Points
33
betul..tolo, potai jgn lupo. :))
nak try perkenal'n bistik kat n9 tp takut2 plak. pdhal buat kat rumah wife ckp sedap, walaupun bkn sama mcm kat singapore..

:)
walaupun aku org jb, aku x pnah makan bistik singapore tu. :"> so x bleh imejin rasa dia cemana walaupun kazen2 kat singapore slalu sebut. yg aku tau dia kaler merah sbb tgk gambar diorg post.

seremban bro, susah nak penetrate market. yg laris manis sini selain menu n9 ialah mamak & kedai siam. kalo bro lajak ke KL baru la cerah prospek nak laku.
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
612
Points
161
walaupun aku org jb, aku x pnah makan bistik singapore tu. :"> so x bleh imejin rasa dia cemana walaupun kazen2 kat singapore slalu sebut. yg aku tau dia kaler merah sbb tgk gambar diorg post.

seremban bro, susah nak penetrate market. yg laris manis sini selain menu n9 ialah mamak & kedai siam. kalo bro lajak ke KL baru la cerah prospek nak laku.
kaler merah sbb colouring. sy msk tak letak colouring jd warnanya kurang menyala. kat kl kalau tak silap ada yg m'jual bistik tp tak penah rasa lg. dlm 2-3 tahun lg ramai org luar dok seremban. harga hartanah kat sini pun dah tak masuk akal..so mayb mknan pun dah boleh buat variasi rasa semenanjung.

saya kenal sorg abg kat seremban 2 ni dia niaga mee rebus stulang, resipi keluarga wife dia. kat jb mmg dia ada niaga, pastu kat senawang ada gak. kalau ikut tekak saya, kalah mee rebus hj wahid.
 

Missy^Dreamy

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
3,748
Reaction score
109
Points
33
kaler merah sbb colouring. sy msk tak letak colouring jd warnanya kurang menyala. kat kl kalau tak silap ada yg m'jual bistik tp tak penah rasa lg. dlm 2-3 tahun lg ramai org luar dok seremban. harga hartanah kat sini pun dah tak masuk akal..so mayb mknan pun dah boleh buat variasi rasa semenanjung.

saya kenal sorg abg kat seremban 2 ni dia niaga mee rebus stulang, resipi keluarga wife dia. kat jb mmg dia ada niaga, pastu kat senawang ada gak. kalau ikut tekak saya, kalah mee rebus hj wahid.
Pakcik saya slalu gak sebut psl penjual mee rebus kat s2, tp x pnah dpt rasa lg. Mknan jb yg saya rindu cuma murtabak kg melayu or larkin. Rare sgt, susah nak jumpa luar jb.

Plan nk blk jb ujung bln ni sbb ada wedding tp kalo tgk jadual keje mcm xde peluang je nk blk. ~X(
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
612
Points
161
Pakcik saya slalu gak sebut psl penjual mee rebus kat s2, tp x pnah dpt rasa lg. Mknan jb yg saya rindu cuma murtabak kg melayu or larkin. Rare sgt, susah nak jumpa luar jb.

Plan nk blk jb ujung bln ni sbb ada wedding tp kalo tgk jadual keje mcm xde peluang je nk blk. ~X(
kalau kat S2 dkt dgn mahkamah tu mee rebus baidali (hj wahid). yg mee rebus stulang plak sblh dalam sket jalan ke bndr sri sendayan. tp dia tak bukak gerai, kalau terima oder jer dia buat biasanya hr sabtu jer.hehe

murtabak jb mmg rare. raya lepas balik kg kat jb sempat tapau murtabak.haha kalau tak beli dkt dpn masjid kg melayu tu sy beli dkt2 kg kurnia. situ pun sedap gak. whoaaaaa..tak menang tgn sy tgk dia buat, b'timbun2 order..

:)paid
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
612
Points
161
Kat kl insyallah laku lw sedap n pndai buat...pasti sedap pasti laris hehe
sape mkn cakoi kawin nanti sama ada cepat kawin atau kawin lagi..:)) cik diyana tolonglah handle stall..hari2 bole kawin, eh hari2 bole mkn cakoi kawin..:))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register