Mencari lokasi tanah menggunakan google maps.

CG Sponsors




akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,452
Reaction score
45
Points
40
Assalam..
Mintak pertolongan skit dr sesaper yg tau...

Citenya bapa ada beli tanah, dh lama sgt dh smpai lupe ktne lokasi dia, dh cube pegi survey tp xdpt dikenalpasti gk tanah tu ktne sbb dh berpuluh tahun x g jenguk...geran adala n bapa bru je tukar nama tanah tu atas nama abg..

Persoalannya, bleh x sebenarnya kte tau dimana lokasi tanah menggunakan google maps berdasarkan maklumat pada geran?

Sekian, terima kasih..
 
Sponsored Post

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,595
Reaction score
250
Points
91
geran ada koordinat kan...
cer bubuh koordinap dlm gmaps tuh

betulkan amber kalu silap
 

sukam99

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2010
Messages
763
Reaction score
9
Points
15
...boleh google nama tempat je....melainkan kalau tahu gps....dah survey kat pejabat tanah utk exact location?...
 

akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,452
Reaction score
45
Points
40
geran ada koordinat kan...
cer bubuh koordinap dlm gmaps tuh

betulkan amber kalu silap
Ni contoh geran...


berdasarkan maklumat kt peta tu bleh ke?
 

akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,452
Reaction score
45
Points
40
...boleh google nama tempat je....melainkan kalau tahu gps....dah survey kat pejabat tanah utk exact location?...
Dh try masukkan nombor2 koordinat dlm peta, tp xjd...kene convert dlu kot, dh try google cara tp xjumpe gk..
 

kaweorepasirmas

Active Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
1,184
Reaction score
17
Points
25
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
 

akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,452
Reaction score
45
Points
40
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
Mmg terbaik klu dpt ni, tq geng...
melalui ape yg kawe google pn bleh cari guna google earth, tp kena buat plot tanah tu dlu, nk buat plot tanah tu xtau lak cara dia...:(
 

MYBIZNES

Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
1,948
Reaction score
6
Points
25
kawe pun penah buat..cari tanah arwah ayah pakai google map..
tp guna plugging software dr member yg keje kat bahagian ukur dlm pejabat tanah..di bagi plugging tu cuma lupa simpan kat ner...kalau kawe jumpa nanti kawe bgi..
cara senang je dia akan masukkan not lot cth 9965 tu n terus dpt lokasi boleh tgk dlm bentuk google mps or dlm peta lakar plan tanah tu..senang nak cr 4 penjuru batu tu..
tolong cari sampai jumpa...
then share sini... :D :D
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,857
Reaction score
445
Points
96
jumpa ketua kampong. rasanya beliau ada peta besar lot tanah satu kampong.
 

tomcat_apachee

Active+ Member
Joined
Jun 15, 2007
Messages
3,965
Reaction score
30
Points
35
Tanah dlm kawasan mana?belanja ke..cer gi pej tanah daerah minta dorang printkan kawasan tersebut..nanti dah dpt plan kawasan ada tulis lot2 tanah sekali..tak pun gi jupem mintak keluarkan peta besar..kalau kat selangor bole gak teman usaha2kan detect kawasan lokasi Lot tanah tesbt
 
Sponsored Post
Top
Log in Register