BTC USD 50,251.6 Gold USD 1,824.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

-mencari- Ladang & Kilang

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
Saya sedang mencari Kilang dan ladang untuk dijual ( yang masih beroperasi )

(1) Ladang kambing / lembu

(2) Kilang Jus dan kordial

(3) Kilang Frozen Food


Maklumat lanjut boleh hubungi saya En TMJ : 0134254978 / 0163456141
 
Last edited:
Sponsored Post

old_code

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 12, 2006
Messages
3,814
Reaction score
69
Points
30
yg No 3 tu ada nak jual ari tuh ...apa2 leh pm la..ym pun ok..:d
 
Last edited:

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
ho... old code... kat area mana tu ek???...
 

old_code

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 12, 2006
Messages
3,814
Reaction score
69
Points
30
kat area selayang kalo x salah aku ler..
 

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
ada no kontek direct ke owner kilang???
 

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
update.....

tadi aku gi tengok satu ladang kambing... konsep resort... insyallah jadi projek ni...
 

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
update 26 12 08

masih mencari kilang kordial/jus dan kilang frozen food, kilang mestilah masih beroperasi.
 

bakaque

Junior Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
72
Reaction score
0
Points
6
LOKASI : Ladang Al-Falah
Lot PT 199 &200
Mukim Semerbok, Daerah Rembau
Negeri Sembilan.
KELUASAN : 11.252 Hektar (27.8 ekar)
STATUS : Pajakan 95 tahun, berakhir 14 Mei, 2098
HARGA : RM3juta
MAKLUMAT TANAH :
- Tanah untuk dijual ini terletak lebih kurang 5 kilometer dari pekan Kota, Negeri
Sembilan.
- Kawasan tanah ini amat berhampiran dengan jalan besar(500meter) dan juga
bersebelahan dengan Jabatan Haiwan.
- Kawasan kejiranan terdapat juga penternakan ayam.
- 14 ekar tanah telah ditanam dengan kelapa sawit berumur antara 3-6 tahun.
- Di atas tapak tanah juga telah dibina 2 buah bangsal lembu yang boleh memuatkan
1,000 ekor lembu dan sebuah bangsal kambing yang boleh memuatkan lebih 500 ekor
kambing.
- Lebih kurang satu ekar tanah ditanami dengan rumput ragut untuk kegunaan binatang
ternakan.
- 3 buah kolam ikan yang sedia digunakan.
- Terdapat anak sungai (mata air) berhampiran yang boleh membekalkan air di sekitar
kawasan.
- Seluruh kawasan ini telah dipagar sepenuhnya.
- Kemudahan lain adalah sebuah pejabat/rumah pengawal, rumah pekerja, stor
menyimpan barang, mesin pengisar rumput/daun kelapa sawit.
- Kemudahan elektrik dan air juga sudah disediakan sebagai kemudahan asas yang
penting.
- BAKAQUE 013-2232 556
- Kalau nak tgk gambar,bg emel address.
 
Last edited:

firstmuska

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
1,427
Reaction score
6
Points
25
LOKASI : Ladang Al-Falah
Lot PT 199 &200
Mukim Semerbok, Daerah Rembau
Negeri Sembilan.
KELUASAN : 11.252 Hektar (27.8 ekar)
STATUS : Pajakan 95 tahun, berakhir 14 Mei, 2098
HARGA : RM3juta
MAKLUMAT TANAH :
- Tanah untuk dijual ini terletak lebih kurang 5 kilometer dari pekan Kota, Negeri
Sembilan.
- Kawasan tanah ini amat berhampiran dengan jalan besar(500meter) dan juga
bersebelahan dengan Jabatan Haiwan.
- Kawasan kejiranan terdapat juga penternakan ayam.
- 14 ekar tanah telah ditanam dengan kelapa sawit berumur antara 3-6 tahun.
- Di atas tapak tanah juga telah dibina 2 buah bangsal lembu yang boleh memuatkan
1,000 ekor lembu dan sebuah bangsal kambing yang boleh memuatkan lebih 500 ekor
kambing.
- Lebih kurang satu ekar tanah ditanami dengan rumput ragut untuk kegunaan binatang
ternakan.
- 3 buah kolam ikan yang sedia digunakan.
- Terdapat anak sungai (mata air) berhampiran yang boleh membekalkan air di sekitar
kawasan.
- Seluruh kawasan ini telah dipagar sepenuhnya.
- Kemudahan lain adalah sebuah pejabat/rumah pengawal, rumah pekerja, stor
menyimpan barang, mesin pengisar rumput/daun kelapa sawit.
- Kemudahan elektrik dan air juga sudah disediakan sebagai kemudahan asas yang
penting.
- BAKAQUE 013-2232 556
- Kalau nak tgk gambar,bg emel address.

ok thanks...

adakah ladang itu masih meneruskan operasinya sebagai ladang ternakan kambing seperti yang en beritahu?

ini email sy [email protected]
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register