BTC USD 42,162.3 Gold USD 1,776.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mencari introducer untuk membuka akaun semasa maybank

sonche

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
dulu2 aku buka akaun Maybank net Current Account-i, x perlu introducer, isi borang online je. dah approved, maybank akan call mita datang sign application.
 
Sponsored Post

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Ala, setakat nak jadik introducer tak rugi ape2 pun.. TT tak bg saguhati pun takpe.. Kalu TT dok area kota tinggi, boleh jugak sy carikan..

Semoga berjaya..

Tips; cuba rapat dgn cina2 peniaga di area tempat tinggal.. Mane tau depa tu bukan CA di maben.. Boleh mintak no akaun semasa depa ngan signature..

Tq atas cadangan.. Sya takut org xpercaya kt saya je.. ni nk tnye kt cg pun rsa mcm xmungkin je ade sape nk tolong :">
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
sorry TT menyimpang sikit daripada tajuk...

so far current akaun dari bank mana yg terbaek ye???? ( dari segi servis , etc )

:-?

Sya pilih maybank sebab, maybank mempunyai pelanggan yg rmai so, nk tranfer2 duit tu xdela kena caj dan lain2 la..
 

voda

Active Member
Paid Membership
Joined
Feb 23, 2010
Messages
2,322
Reaction score
83
Points
35
aku kat kelantan kalu nak leh jer x yah bayar pun just nk menolong
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
aku pun xde acc current lg..pasal introducer ni la terbantut
 

locos

Active Member
Joined
Apr 2, 2008
Messages
1,647
Reaction score
26
Points
30
Maybank kajang ke bro? haha..aku memang ada pengalaman buruk kat situ..jangankan akaun semasa, nak bukak akaun simpanan pun macam haram..susah gila. Maybank islamic kat bandar baru bangi dah try ke?

maybank islamic bandar baru bangi ok.. beberapa bulan lepas aku dah wat akaun semasa situ.

aku mintak kedai karpet sebelah tu jadik introducer

mase tu penat gak la g jalan2 cr introducer maklumla tak ramai contact.

alternatif lain CIMB islamic sng gak tu..

maybank ni sajer jer nak nyusahkan org sebab dah byk sgt org pakai maybank.
 

matcitra

Fun Poster
Joined
Oct 8, 2008
Messages
772
Reaction score
0
Points
10
bukak kt ambank je bro...
x ada introducer pun..

deposit kau bg cheque 500 hinggit pun boleh...

cimb pun x silap aku pun boleh jugak..
x ada introducer...

jgn bikin pusing2 kepala...
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
bukak kt ambank je bro...
x ada introducer pun..

deposit kau bg cheque 500 hinggit pun boleh...

cimb pun x silap aku pun boleh jugak..
x ada introducer...

jgn bikin pusing2 kepala...

xla pening sgt.. tp klu slalu dok tranfer @ withdraw drpd atm bank lain.. x ke pening nk bayar caj dia.. kebanyakkan org meti ada akaun maybank dan nk dptkan atm maybank pun sng..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register