BTC USD 36,626.7 Gold USD 1,798.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mencari introducer untuk membuka akaun semasa maybank

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Salam. saya mengalami masalah untuk membuka akaun semasa di maybank. Maybank tetapkan untuk membuka akaun semasa atas syarikat perlu ada introducer. So ini masalah utama rmai org tertangguh utk membuka akaun semasa ini. Jadi, saya nk mntk jasa baik ahli2 cg jadi introducer saya.
Syarat2nya:
-Mesti mempunyai akaun semasa di Maybank
-Akaun semasa tersebut melebihi 1 tahun
-Masih aktif dan tiada masalah
-Introducer xperlu menanggung sebarang kerugian atau apa sahaja yag dilakukan oleh pembuka akaun tersebut. Disahkan oleh pegawai maybank
Kalau ada sape2 yg nk offerkan diri, boleh PM saya. Saya bagi RM50 sebagai balas jasa baik anda. Lokasi saya kajang. tq

#Klau salah tmpt mntk dialihkan. :)
 
Sponsored Post

sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
salah bro...

bro bo register akaun semasa guna borang online ...maybank

jadi tak perlu introducer...

tq

p/s kalau salah tolon betulkan
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
salah bro...

bro bo register akaun semasa guna borang online ...maybank

jadi tak perlu introducer...

tq

Yg tu untuk personal akaun semasa sahaja yang sya tahu.. klu nk buka untuk syarikat mesti ada juga..
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
salah bro...

bro bo register akaun semasa guna borang online ...maybank

jadi tak perlu introducer...

tq

p/s kalau salah tolon betulkan

yg tu tuk personal mmg boleh.tapi yg tt nak reg nama company
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
aku pun tak pahmle apa relevannya introducer ni?
 

adiwira

Active Member
Joined
Feb 17, 2011
Messages
1,217
Reaction score
141
Points
33
Ala, setakat nak jadik introducer tak rugi ape2 pun.. TT tak bg saguhati pun takpe.. Kalu TT dok area kota tinggi, boleh jugak sy carikan..

Semoga berjaya..

Tips; cuba rapat dgn cina2 peniaga di area tempat tinggal.. Mane tau depa tu bukan CA di maben.. Boleh mintak no akaun semasa depa ngan signature..
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
Salam. saya mengalami masalah untuk membuka akaun semasa di maybank. Maybank tetapkan untuk membuka akaun semasa atas syarikat perlu ada introducer. So ini masalah utama rmai org tertangguh utk membuka akaun semasa ini. Jadi, saya nk mntk jasa baik ahli2 cg jadi introducer saya.
Syarat2nya:
-Mesti mempunyai akaun semasa di Maybank
-Akaun semasa tersebut melebihi 1 tahun
-Masih aktif dan tiada masalah
-Introducer xperlu menanggung sebarang kerugian atau apa sahaja yag dilakukan oleh pembuka akaun tersebut. Disahkan oleh pegawai maybank
Kalau ada sape2 yg nk offerkan diri, boleh PM saya. Saya bagi RM50 sebagai balas jasa baik anda. Lokasi saya kajang. tq

#Klau salah tmpt mntk dialihkan. :)

bank area mana? aku area au3, keramat. bleh je kalau nak aku jadi introducer. :D
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
Maybank kajang ke bro? haha..aku memang ada pengalaman buruk kat situ..jangankan akaun semasa, nak bukak akaun simpanan pun macam haram..susah gila. Maybank islamic kat bandar baru bangi dah try ke?
 

shah79

Active Member
Joined
Dec 24, 2007
Messages
1,667
Reaction score
5
Points
25
sorry TT menyimpang sikit daripada tajuk...

so far current akaun dari bank mana yg terbaek ye???? ( dari segi servis , etc )

:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register