BTC USD 56,967.0 Gold USD 1,788.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Mencari dan ingin membeli KASET2 kumpulan rock 80an & awal 90an...

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Salam, aku ni collector kaset2 kumpulan rock 80an & awal 90an ingin membeli pd sesape yg ingin menjual kaset2 berhabuk yg masih dlm simpanan sesiapa yg kalau dibiarkan lbh lama akan rosak

X kesah camane keaddan kaset tu pun aku nak beli.Pastikan kaset2 tu first release dan bukan re-release atau cetakan kedua atau ketiga

Ok aku bg ciri2 kaset rock yg aku nak ni ye:

1. Tahun 80an , antara tahun 1980 hngga tahun 1992

2. Mesti kumpulan rock sahaja x kira yg popular atau tak popular

3. Kaset tu mesti first release dan bukan cetakan baru. Ciri kaset2 yg first relese ni ialah warna kaset tu solid , mcm putih atau hitam bodynta dan list lagu selalunya kertas dan ditampal pd body solid tu

Zaman skrg kaset transparent atau lutsinar dan playlist dicop terus pd body kan , tu cara nak kenal kaset2 yg 1st release ni


***************************************************************

Aku akan beli dgn harga begini :

1. tingal kaset sahaja = rm10

2. tinggal cover je =rm5

3. full set = (kaset , cover dan casing luar kaset tu aku akan beli rm20 stiap satu), bayangkan korang ada 100 kaset yg memenuhi kriteria yg aku cari tu :D


Sape yg ada koleksi ni dr kau biar ia terperap dn akhirnya roska baik jual kat aku supaya aku nlh preserverd balik , psl aku mmg peminat muzik rock zaman 80an dn awal 90an ni

Yg brminat pm aku segera ya, tq
 
Sponsored Post

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Ni cth body kaset tahun 80an , yg berbeza dgn kaset zaman skrg yg lutsinar body dia







 
Last edited:

zamreda

CG Top Poster Club
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
kaset thn 80 an,casing dan kualiti bagus..tak mcm skg nie..
aku ade kaset juara2 lagu battle of the band..
bro,mcm minat aje kaset2.
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
kaset thn 80 an,casing dan kualiti bagus..tak mcm skg nie..
aku ade kaset juara2 lagu battle of the band..
bro,mcm minat aje kaset2.
Aku minat kumpul dan kekalkan balik bnda2 tu geng

Kalau ko jual kat aku , aku repair pastu aku rip , mp3 dia aku blh bg kat ko balik dan ko blh dgr

Dr kau biar dan lama2 akhirnya rosak mcm tu je#:-S
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
LP aku dh dpat , ada sesape lg yg ada kaset2 lama , tq
 

Jeb

CG Top Poster Club
Messages
39,505
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
aku dulu bnyak kaset lagu2 ni..beratus2 ade..

tapi semenjak gne CD ni, aku dah campak dah..

kalau ku tau, dah ku simpan.hehhe
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
aiyak , dulu aku pun ada byk, dululah, hehe
 

min9797

Active+ Member
Messages
3,093
Joined
Aug 13, 2008
Messages
3,093
Reaction score
91
Points
30
dah buang dah...tau tahu lak ada orang cari...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register