BTC USD 57,009.2 Gold USD 1,786.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mencari dan ingin membeli KASET2 kumpulan rock 80an & awal 90an...

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Salam, aku ni collector kaset2 kumpulan rock 80an & awal 90an ingin membeli pd sesape yg ingin menjual kaset2 berhabuk yg masih dlm simpanan sesiapa yg kalau dibiarkan lbh lama akan rosak

X kesah camane keaddan kaset tu pun aku nak beli.Pastikan kaset2 tu first release dan bukan re-release atau cetakan kedua atau ketiga

Ok aku bg ciri2 kaset rock yg aku nak ni ye:

1. Tahun 80an , antara tahun 1980 hngga tahun 1992

2. Mesti kumpulan rock sahaja x kira yg popular atau tak popular

3. Kaset tu mesti first release dan bukan cetakan baru. Ciri kaset2 yg first relese ni ialah warna kaset tu solid , mcm putih atau hitam bodynta dan list lagu selalunya kertas dan ditampal pd body solid tu

Zaman skrg kaset transparent atau lutsinar dan playlist dicop terus pd body kan , tu cara nak kenal kaset2 yg 1st release ni


***************************************************************

Aku akan beli dgn harga begini :

1. tingal kaset sahaja = rm10

2. tinggal cover je =rm5

3. full set = (kaset , cover dan casing luar kaset tu aku akan beli rm20 stiap satu), bayangkan korang ada 100 kaset yg memenuhi kriteria yg aku cari tu :D


Sape yg ada koleksi ni dr kau biar ia terperap dn akhirnya roska baik jual kat aku supaya aku nlh preserverd balik , psl aku mmg peminat muzik rock zaman 80an dn awal 90an ni

Yg brminat pm aku segera ya, tq
 
Sponsored Post

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Ni cth body kaset tahun 80an , yg berbeza dgn kaset zaman skrg yg lutsinar body dia







 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
aku balik kg nanti aku punggah kat stor...


Punggah geng , jgn x punggah, biar lama2 pun nanti rosak camtu je
Baik jual kat aku dan aku akan preserve

Kalau elok , aku rip dan aku blh bg ko blk lagu2 tu dlm btk digital dn ko blh dgr blk hasilnya:D
 

zamreda

CG Top Poster Club
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
aku ade 2 aje.juara metal of the band dgn helter skelter.
 

zamreda

CG Top Poster Club
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
bunyi dia timbul tgglam boleh kasi tune balik ke?kena magnet,org kpg kat besi beranilah..ialah dok sepah kat speaker radio..
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
bunyi dia timbul tgglam boleh kasi tune balik ke?kena magnet,org kpg kat besi beranilah..ialah dok sepah kat speaker radio..

X kesah geng , janji blh kuar bunyi
Taulah aku mengejasnya:D
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Messages
109,190
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,043
Points
1,101
ades...aku dah campak sume dlam tong la..nape xcakap 2 tahun lepas..byk gak koleksi rock aku
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register