Mencari agen Gold Investment

CG Sponsors




beligold

Fun Poster
Joined
Jun 6, 2011
Messages
151
Reaction score
1
Points
15
saudara lebih rekemen beli emas sikit2 ek??? tp kiranya mmg akan ada nilai susut emas after few years kita simpan la kan???

lagi nak tanya,kalau kita beli emas apa tah org kata jongkong2 yg 100g tu...lepas beli pastu kita simpan guna gadai ek? tp ada sapa tah msg saya, dia kata takyah guna gadai, beli jongkong tu pastu simpan, simpan kat mana saya pon tak pasti, tp dia kata nanti tiap2 bulan kita dpt 1.5% in return...ini sistem apa plak ni???

Oh yg u referring pasal beli jongkong emas 100gm lepas tu dpt 1.5% selama 6 bulan tu.. yg tu Geneva Gold. Apa mereka buat ialah jual emas menurut harga Gold Bullion association ke apa. Rm183per gram kat website dia org. So harga agak tinggi la. So yg 1.5% tu sebenarnya actually duit sendiri la. mereka bayar balik pada customer. marketing plan dia org la. lepas 6 bulan tu pelanggan dia org ada option nak jual balik emas kat dia pada harga yg mereka beli. Atau simpan ataupun ulang balik untuk 6 bulan lagi. Yang 1.5% tu mereka guna konsep hibah. maknanya hadiah.. menurutnya Syariah compliant la..

Up to you la.. mmg nampak macam best la. dpt 1.5% every monht for 6 months. Tapi boleh dpt harga murah dari tu la. biasanya org nampak wah. dpt duit tiap tiap bulan free. tapi actually itu duit sendiri la.

Untuk saya cara terbaik adalah beli emas dan simpan.. kalau boleh jgn hutang.. Ikut kemampuan masing masing... kalau seseorang itu anak org kaya atau Dato.. boleh beli emas byk byk. silakan.. rezeki dia la. tapi jgn lupa zakat la hehe

kalau yg cukup makan je tiap tiap bulan.. disiplinkan diri agar beli emas sikit sikit. cara paling murah ialah beli dinar ..

Saya ada menghadiri lecture Sheikh Imran Hosein yg baru dtg KL utk bagi kuliah pasal akhir zaman ni. Menurutnya, USA ni akan collapse very soon. & the next superpower yg akan keluar ialah Israel.. bila Israel jadi superpower, nilai US$ mmg dah kecil sgt la. tak laku pun mungkin. masa tu.. Emas dan perak yg berharga.. Yahudi ni semua tahu bahawa Emas & perak adalah kekayaan sebenar. Mereka cetak wang kertas tu untuk buat negara miskin semua jadi hamba pada sistem yg mereka buat la.

Semua yg terjadi ada connection la.. Dajjal etc.. panjang cerita nya.. boleh cari youtube la ya yg tu.. heheh
 
Sponsored Post

AzMiLLioNaiRe

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
35,495
Reaction score
49
Points
125
susah jg nak ajar teori emas..bole ajar...tp mmg kne byk beli buku pasal emas..g seminar2...pastu jmpe org smbang2 pasal emas korek2...

pastu cari pengalaman ckit2 tersadung xpe..sbb pastu kite ebih bpengalaman...den ada 2 investment emas if minat leh klik ECMC and VGMC hehe...d ECMC ckup 100gram point leh redeem 100gram emas fizikal heheh
 

peel

Active Member
Joined
Oct 5, 2010
Messages
1,536
Reaction score
33
Points
30
saudara lebih rekemen beli emas sikit2 ek??? tp kiranya mmg akan ada nilai susut emas after few years kita simpan la kan???

lagi nak tanya,kalau kita beli emas apa tah org kata jongkong2 yg 100g tu...lepas beli pastu kita simpan guna gadai ek? tp ada sapa tah msg saya, dia kata takyah guna gadai, beli jongkong tu pastu simpan, simpan kat mana saya pon tak pasti, tp dia kata nanti tiap2 bulan kita dpt 1.5% in return...ini sistem apa plak ni???
Elakkan dari membeli emas dari sykt /org yg menawarkan return /hibah tiap2 bln...ini dipanggil "SKIM PERLABURAN EMAS" byk kejadian pahit telah b'laku...lagipun emas yg dijual harganya lbh tinggi dari biasa..

Buat masa skrg jongkong emas susah utk dgadaikan dimana2 ar-rahnu.....Jika nk beli utk investment & simpannan jangka pjg bolelah.....:D
 

eilynda

Fun Poster
Joined
Dec 7, 2009
Messages
358
Reaction score
36
Points
20
Thanks semua....

saya mmg kene ada org explain baru saya konfiden..kalau nak baca2 buku pasal investment ni....macam pening kepala sbb ini bukan area saya...totally zero knowledge...
 

apiz88

Fun Poster
Joined
Oct 20, 2010
Messages
193
Reaction score
24
Points
15
Thanks semua....

saya mmg kene ada org explain baru saya konfiden..kalau nak baca2 buku pasal investment ni....macam pening kepala sbb ini bukan area saya...totally zero knowledge...
klu nk explain,kene jumpa face to face..baru sng nk explain..duk area mana?klu dekat,boleh kita jumpa..sembang2 pasal emas
 

Nisaisa

Freshie
Joined
Sep 25, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Points
8
Join buka acc gold rm50 masuk kod referral sy ble dpt rm5 gold
Saving gold acc 24k dgn hrga murah dan kita ble beli minima rm1
Company yg diiktiraf. Nama sendiri, accgold sendiri, urusan beli dan jual sendiri, matlamat saver sendiri. smuanya kita Bt sendiri. Bt apa ofer diri kat jerung yg tgu umpan menyerah. Nak murah lg ada acc smartsaver dimana minima 30 dan company uruskan pembelian dgn harga rendah.
 

Attachments

Sponsored Post
Top
Log in Register