Menaikan taraf bola sepak Malaysia, apsal asyik mcm tu je...

CG Sponsors




astalavista6048

Active Member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,127
Reaction score
27
Points
30
Den rasa sedih bila tgk Malaysia main.... Piala Suzuki tgk dah la, dah boleh kata bungkus tikar. Den sayang pasukan Malaysia ni.... ari tu den sampai nak bertumbuk bila org cina tu kutuk pasukan Negara time lawan Thailand... Ada dia kata Malaysia main mcm sundal? Den nak gak tengok pasukan kita dibanggakan.... Den kaji-kaji apsal le pasukan negara kita ni tahap mcm tu je? Den rasalah sultan yang ada dlm badan induk FAM ni kena letak jawatan lah... Dalam kajian den, sejak dia pegang, bola sepak kita x bagus mcm dulu. Zaman dpt g olimpik tu bukan zaman dia pegang. Den cukup terkilan dengan pemergian Datuk Basri Akil dengan ideanya akdemik bola sepak remaja... den rasa itulah tunjang bagi kemajuan pasukan negara kalau dilaksanakan dengan betul.... tapi akedemik dah x de.... so kengkawan apa korangnyer idea dan pendapat tentang mcmana nak naikan bolasepak negara dan apa faktor yng membuat kan pasukan negara masih ditahap mengecewakan? sila bagi pendapat. Sori kalau tersilap bahasa.:D

*den bukan bukan nama sebenar...:)
 
Sponsored Post

nuex

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,039
Reaction score
33
Points
30
x perlu rombak...kdg2 campur tgn org politik..ikut pala diorang..ilmu xdak..
pndapat aku..skang ni tmpu pmbangunan pamain2 muda..cari..korek habis2 kat kmpung2..:D
ptut bdak tadika pn da dpantau dan dijage smpai besar..mcm tu la akademi brasil buat...:D
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Macam mana nak menang, pasukan lawan 11 kudrat, team Mesia main dgn 10 kudrat.
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Lama rasanya aku tak sembang kat CG ni !
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
aku dgr sebenarnya malaysia cukup banyak pemain berbakat...

maksud aku berbakat tu diorang dari kecik dah training kat oversea,terutamanya akedemi bola sepak luar negara..

tapi masalah nye diorang ni tak muncul2 lagi..

aku rasa kena wujudkan akedemi kat malaysia...

start dari tgkt satu dh training...
 

gambate

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Nov 9, 2007
Messages
6,761
Reaction score
101
Points
73
bagi company jaga pasukan kebangsaan ni..bukan sultan..mcm MU tuh:p
 

tEnuKLang

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
5,656
Reaction score
3
Points
65
mungkin ada baiknya juga Baginda mengundur diri...
apapun, jelas sekali perlu ada rombakan besar dalam pasukan kebangsaan. bakat kita ada, sistem pon bagus, masalah adalah pada perlaksanaan sistem itu.

management mau kna rombak..!!!
 

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
bagi company jaga pasukan kebangsaan ni..bukan sultan..mcm MU tuh:p
tul tul.. meeting nak wat apa apa kalu ada 20 30 kapla pun tak guna.. keputusan sultan sorang.. sape boleh derhaka.. :">

Ampun Tuanku..
 

Ussf

Super Active Member
Joined
Dec 15, 2008
Messages
6,983
Reaction score
14
Points
65
aku rs sultan sbg presiden 2 xde kena mengena pn... bkn salah dia team malaysia jd mcm ni... ntah la ssh nk ckp, kalu nk kata diog xbersemangat main tuk negara xbole gak... mungkin strategi jurulatih atau pn jurulatih xpandai nk nilai kebolehan pemain tu sendiri...
 

ajax932

Super Active Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
7,694
Reaction score
41
Points
75
Aku rasa team malaysia skrg ni kalau pakai coach Arsene Wenger pun belum tentu leh menang lawan Thailand...#:-S

Tapi kalau pakai Alex Fergusen boleh kot...:)):)):p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register