Memulakan bisnes perniagaan handphone dan aksesori

CG Sponsors




Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,647
Reaction score
153
Points
48
berbaloi bang

hari tu aku repair note 5 charging port rm150

kat online spare part charging port puluh2 je harga

untung puluh2 untuk kerja 1 jam

yg paling best tukang repair tu non stop repair phone drpd pukul 3 sampai 1 2 pagi

solat pun kadang2 tertinggal bila kusyuk sgt buat kerja

bayangkan gaji dia untuk satu hari
biasanya bisnes repair phone ni sekali je ko buat. cth repair ic phone. pastu katalah ada rosak bende lain mmg either tukar phone atau trade in. owner baru yg akan repair bende tu. so konsep repair phone ni mmg kena sentiasa mencari phone utk direpair. kadang bende boleh repair part pulak takde.ada tu pulak part xde owner mati2 suruh repair
 
Sponsored Post

iswaraburuk

Legendary Member
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,534
Reaction score
72
Points
120
cuba pegi n tanya supplier borong acc handphone di south city plaza...

cuma xpasti harga tu ok atau tak
 

Fattahjalil

Freshie
Joined
Aug 14, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
sgt berbaloi, asal tau katne nak carik suplier sparepart murah dan berkualiti..

nak dapat breakeven rm1.8k tu kejap je, xpayah 10hp dah breakeven..
Ad lgi ke kelas tu ....klau bolh nak join
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Business acc phone ni mmg margin tinggi.. sales kurang sikit.. tp repair phone mmg untung tinggi..


So kalau nak business... buat repair dan asesori.. sebab sale la ni byk lalu dkt mudah.
Banyak pengalaman nie

Orang lama
 
Sponsored Post
Top
Log in Register