Memulakan bisnes perniagaan handphone dan aksesori

CG Sponsors




magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
salam.. nyelit skit ye tt.. den bercadang nak blaja baiki phone ni..

modal dlm rm1.8k .. kelas selama seminggu, dah abis kelas, dia bagi tools skali utk baiki phone..

adakah kalian rasa ianya berbaloi?
berbaloi bang

ko gi pasar2 mlm area umah atau opis

gi cari yg jual aksesori henfon

bgtau dia ko boleh repair pastu bg anggaran harga

suh dia gantung banner (ko tempah la) amik upah repair henfon di sini

hari ni hantar esok siap

berbaloi baloi

bayangkan satu pasar mlm ada 2 peniaga henfon kali ngan 7 hari

umpama ko berniaga 14 tempat dlm seminggu
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,677
Reaction score
595
Points
126
sgt berbaloi, asal tau katne nak carik suplier sparepart murah dan berkualiti..

nak dapat breakeven rm1.8k tu kejap je, xpayah 10hp dah breakeven..
uish term2 ni den tak tau lagi huhu.. 10hp tu apa ye? horse power je yg den tau..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,677
Reaction score
595
Points
126
berbaloi bang

ko gi pasar2 mlm area umah atau opis

gi cari yg jual aksesori henfon

bgtau dia ko boleh repair pastu bg anggaran harga

suh dia gantung banner (ko tempah la) amik upah repair henfon di sini

hari ni hantar esok siap

berbaloi baloi

bayangkan satu pasar mlm ada 2 peniaga henfon kali ngan 7 hari

umpama ko berniaga 14 tempat dlm seminggu
cadangan yg baik .. terima kasih bro :)cgrock:)cgrock
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,975
Points
201
uish term2 ni den tak tau lagi huhu.. 10hp tu apa ye? horse power je yg den tau..
10 handpon laa bang.. :D

maknanya xsampai 10 handpon dah boleh cover rm1.8k yang ko labur utk kelas belajar tu..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,677
Reaction score
595
Points
126
10 handpon laa bang.. :D

maknanya xsampai 10 handpon dah boleh cover rm1.8k yang ko labur utk kelas belajar tu..
hahaha lemau btol den ni.. cite pasal henpon bleh pegi horsepower lak :)):)) .. ok2 skang baru jelas :)paid
 

shafiq_

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2013
Messages
860
Reaction score
67
Points
30
biasa kedai hpone kaum lain kat kedai luar2 tu jual nombor ekor haram je yg buat diaorg untung. kecuali yg kat shopping mall lah.

kalau nak jual kat mall memang kena modal besar. repair phone memang lebih sesuai kalau nak bisnes kat kedai luar pasal kalau setakat jual phone baru dgn topup margin untung kecik. tt boleh try jual phone secondhand sekali selain repair
 

BizClub

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
aku dulu reg ssm untuk bisnes ni..
tapi melencong ke lain..

kes payah cari suplier :))
 

laksamana sunan

Fun Poster
Joined
Oct 7, 2015
Messages
278
Reaction score
6
Points
15
agen sparepart hp dikehendaki..untuk info bole like fb bukakgodam phone store..atau terus wasap 0137512473(rezza)
 

laksamana sunan

Fun Poster
Joined
Oct 7, 2015
Messages
278
Reaction score
6
Points
15
>>> JANGAN BACA JIKA X MINAT BEKERJA PART TIME <<<<
----------------------------------------------------------------------
Ingin tahu RAHSIA/TEKNIK paling mudah dan cepat menambah pendapatan dengan part time repair phone?
Mungkin anda berbakat repair phone tetapi xtau mane nak dapat sparepart murah dan berkualiti?
Sering kena tipu dengan tokey kedai repair phone dengan harga part yang mahal2??
Nak tau cara paling mudah dan cepat untuk dapat SENARAI HARGA PART bg semua jenis phone??
----------------------------------------------------------------------
Rahsianya adalah dengan menjadi AGEN DROPSHIP SPAREPART PHONE ONLINE!!!!
Rahsianya adalah dengan menjadi AGEN DROPSHIP SPAREPART PHONE ONLINE!!!!
---------------------------------------------------------------
APE YANG BESTNYE:
-x perlu nak beli [email protected] yang mahal2
-x perlu nak bayar terlalu mahal untuk pendaftaran
-x perlu nak pergi kursus/bengkel repair yang berharga ribuan ringgit

MUNGKIN ANDA:
-----------------------
-Menjalankan bisnes repair phone di rumah
-Ada kedai sendiri dan buat repair untuk customer
-baru2 nak belajar repair sendiri tapi tiada sokongan /support dari segi sparepart dan tunjuk ajar yang betul
-Nak jadi orang tengah jual part phone sahaja secara online/offline dengan menjana income harian

Kelebihan AGEN DROPSHIP SPAREPARTPHONE:
---------------------------------------------------------------
1)Disertakan list harga untuk agen yang lebih murah dari harga pasaran
2)List lebih dari 300 model/jenis phone SAMSUNG,NOKIA,SONY ERICSSON,LENOVO,ACER,OPPO,ASUS,HTC,XIAOMI,ALCATEL, LEAGOO dan lain2 model phone yg akan diupdatekan dari masa ke semasa
3)List harga tools repair/alat repair/mesin dengan harga agen
4)Bantuan teknikal secara wasap/msg/kepada agen ketika proses pembelajaran @ semasa pemasangan (Tempoh 1 tahun).
5) Tukar 1 to 1 dalam tempoh 1 hingga 3 hari jika part bermasalah
6)Picture part diberikan sebanyak mane yg ada dlm simpanan utk tujuan promote
7)PERCUMA kemasukan ke group wasap repair agen2/Otai2 repair

[email protected]@@@@@@@----------

CARA MENJADI AGEN SPAREPARTPHONE:
------------------------------
Msg/whatsupp "AGEN" -0137512473
Msg/whatsupp "AGEN" -0137512473
Msg/whatsupp "AGEN" -0137512473
------------------------------
Sila gunakan kod "AGEN" bagi memudahkan pendaftaran dan mendapat harga istimewa sbg agen 'Sparepartphone'
List harga akan dihantar melalui email.List hanya untuk agen sparepart phone sahaja,Pembelian hanya melalui agen sahaja dibenarkan.
{{{{ TERHAD 20 AGEN SAHAJA ********
{{{{ TERHAD 20 AGEN SAHAJA **********
Untuk memudahkan pemantauan dan pengurusan ahli....

************************************************** **************************
PENGAMBILAN AGEN ADALAH TERHAD KPD 20 ORANG TERAWAL SAHAJA SEBAGAI PROMOSI,YURAN PENDAFTARAN AKAN DINAIKKAN SELEPAS KOUTA 20 ORG AGEN MENCUKUPI,SILA REBUT PELUANG YANG ADA SEBELUM TERLAMBAT.WASAP SEKARANG!!!!

Like fb : Bukakgodam Phone Store
 

ashknight

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2013
Messages
171
Reaction score
1
Points
15
assalamualaikum wbt geng

pandangan dan nasihat saya pada yg nak buat busines repair [email protected] phone

AMAT DIGALAKKAN beli brg nak repair dan blaja dulu kat dlm UTUBE
paling mudah ambil contoh repair iphone
dlm repair phone ada 2 jenis repair
1. normal repair (easy tp kene ada ilmu)
2. board level repair( paling sakit kalu xda ilmu/pemahaman/pengalaman)

pastu kene target apa market yg kita nak repair(based on market setempat seperti ramai nak tkar skrin atau etc so bg pakar dulu dlm repair skrin atau etc, selain dari just let go dulu ambik [email protected] kayuh)

paling penting skali kene kreatif contoh(certain case yg boleh)
setengah sparepart mungkin x masuk malaysia atau kene order dari luar so kat situ kene [email protected] modified sparepart sedia ada tuk repair.

kalu ada wit RM XXXX.XXX dan nak start business nieh pls beli brg repair dulu dgn blaja UTUBE, pastu wat la keputusan nak pegi kelas o tak. at least dan ada base knowledge t p kelas mudah paham kalu diorng ajar dari 0 knowledge.

-nasihat dari yg me-repair dgn pengalaman perit (Y)
ps- jgn pm saya kat inbox kalu nak tanya pape just google 'phone repairing equipment' atau 'art of repair' atau 'microsoldering'
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register