Memulakan bisnes perniagaan handphone dan aksesori

CG Sponsors




exuan

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2011
Messages
519
Reaction score
5
Points
15
Salam geng CG..

Agak lama dah tak berforum ni..
ada org cakap kalau tak tanya mau sesat jalan..

aku ni berminat utk buka kedai handphone dan aksesori. dapat jual handphone secara part time pun dah okey. nk kasi leaps duit dapur dan pampers anak pun dh cukup..

so antara topik yg aku nk tnya.
1) kat mana nk dapat supplier phone ni ye? ada sape2 tau ke kat mana.
2) nk ambik stok phone ni kena ambik banyak ke?
3) modal perniagaan mual2 setup berapa?

kalau ada sape2 yg sudi share dgn aku, aku dahulukan terima kasih. klu leh wasap aku ke nombor 0192464626 pun aku alu2kan.. aku nk belajar dan menuntut ilmu berniaga.. baru nk berjinak2 katakan.

terima kasih semua.:D:D:D:D:D
 
Sponsored Post

gunungemas

Active Member
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,052
Reaction score
39
Points
30
Jadi kuli sepet lah dulu bro............. dalam 3tahun dah mahir dah tu

Memula keja dgn A, dia amik stok kt mane

Kemudian pindah tempat lain.....

Kemudian pindahlah lagi............... sambil kumpul modal dapatlah juga tempat ambil stok............ bebuallah dgn geng2 hp tu
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,732
Reaction score
1,518
Points
191
Salam geng CG..

Agak lama dah tak berforum ni..
ada org cakap kalau tak tanya mau sesat jalan..

aku ni berminat utk buka kedai handphone dan aksesori. dapat jual handphone secara part time pun dah okey. nk kasi leaps duit dapur dan pampers anak pun dh cukup..

so antara topik yg aku nk tnya.
1) kat mana nk dapat supplier phone ni ye? ada sape2 tau ke kat mana.
2) nk ambik stok phone ni kena ambik banyak ke?
3) modal perniagaan mual2 setup berapa?

kalau ada sape2 yg sudi share dgn aku, aku dahulukan terima kasih. klu leh wasap aku ke nombor 0192464626 pun aku alu2kan.. aku nk belajar dan menuntut ilmu berniaga.. baru nk berjinak2 katakan.

terima kasih semua.:D:D:D:D:D
Business acc phone ni mmg margin tinggi.. sales kurang sikit.. tp repair phone mmg untung tinggi..


So kalau nak business... buat repair dan asesori.. sebab sale la ni byk lalu dkt mudah.
 

Tornado

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2010
Messages
461
Reaction score
1
Points
15
Salam geng CG..

Agak lama dah tak berforum ni..
ada org cakap kalau tak tanya mau sesat jalan..

aku ni berminat utk buka kedai handphone dan aksesori. dapat jual handphone secara part time pun dah okey. nk kasi leaps duit dapur dan pampers anak pun dh cukup..

so antara topik yg aku nk tnya.
1) kat mana nk dapat supplier phone ni ye? ada sape2 tau ke kat mana.
2) nk ambik stok phone ni kena ambik banyak ke?
3) modal perniagaan mual2 setup berapa?

kalau ada sape2 yg sudi share dgn aku, aku dahulukan terima kasih. klu leh wasap aku ke nombor 0192464626 pun aku alu2kan.. aku nk belajar dan menuntut ilmu berniaga.. baru nk berjinak2 katakan.

terima kasih semua.:D:D:D:D:D

Nak dapat stock accessories hand phone boleh cuba tempat tempat ini.

1> Plaza GM KL yang terletak di Chow Kit, KL
2> Plaza GM Klang yang terletak di bandar Botani, Klang.
3> Plaza Low Yat tingkat 3 yang terletak bersebelahan ngan Plaza Imbi, kat Bukit Bintang, Kuala Lumpur.
4> Plaza Kenanga yang terletak berhampiran balai bomba, jalan Hang Tuah, KL

Good Luck.
 

faizhamizaz

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,005
Reaction score
30
Points
30
Untuk dapat stock Phone drpd supplier aku dah cuba selidik selama 3 tahun tapi result hampa . xdpt direct supplier yg dapat direct kedai jugak . murah la 2 300 drpd pasaran , tp bila masuk dalam mudah harga sama dgn harga kita dpt drpd supplier . kira2 jd x da untung . mati oooo .

kalau bab repair & acc mmg aku sokong bro . ada kelas2 depa duk buat untuk ajaq repair . La ni banyak dah melayu buka kedai repair phone dan mendapat sambutan hangat . sebab apa bro ? sbb jujur . jadi dalam business ni kena jujur bro . aku x racism tp tu la hakikatnya . bila kita hantar phone repair ke kedai sepet dalam hati penuh dgn was2 . Iphone 4 aku baru tukar screen dalam 2 bulan dah lingkup balik . haha
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Paling kurang siap rm100,000 pusingan modal

Biz handphone nie bukan mudah persaingan sengit kot
 

Prisoner

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
4,005
Reaction score
38
Points
30
jual handphone mungkin tak banyak untung.. kena main Kuantiti.
sekarang pun big player macam lazada punya seller, dirctD semua tu pun main kuantiti dengan margin sikit.

nak jual eksesori pun OK, tapi pening kepala dengan stock. HP dah banyak jenis... perlu ada untuk kebanyakan model.
boleh start la dengan fokus pada eksesori yang universal macam kabel charging, power bank, headphone earphone ETC tu.

kalau tengok style lowyatt.. booth2 kecil yang kat tingkat 2/3 tu dia orang jual dummy jer pun kebanyakan. ada order baru dia orang ambil dari supplier kat tingkat atas yang tersorok. so modal dia 2-3 hp baru dan kebanyakan hp second dengan dummy set.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Member aku buat biz handphone tak sampai 3 tahun

Perit juga la tengok dia

Modal besar juga

Aku fokus ngan biz aku

Bagi aku biz handphone nie bukan game kecik game besar
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
Member aku buat biz handphone tak sampai 3 tahun

Perit juga la tengok dia

Modal besar juga

Aku fokus ngan biz aku

Bagi aku biz handphone nie bukan game kecik game besar
biz product seks laku x bro?
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,975
Points
201
Nak dapat stock accessories hand phone boleh cuba tempat tempat ini.

1> Plaza GM KL yang terletak di Chow Kit, KL
2> Plaza GM Klang yang terletak di bandar Botani, Klang.
3> Plaza Low Yat tingkat 3 yang terletak bersebelahan ngan Plaza Imbi, kat Bukit Bintang, Kuala Lumpur.
4> Plaza Kenanga yang terletak berhampiran balai bomba, jalan Hang Tuah, KL

Good Luck.
Antara semua tu..

Lowyat je aku recomended..

Tempat lain selain plaza2 yang dah tentu kena tanggung kos overhead tinggi tu xde ke..

Pusat pemborong acc hp ke..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register