BTC USD 34,025.8 Gold USD 1,782.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Santai Member cg yang kena covid19?

Pernah kena covid19?

  • pernah tapi segan nak mengaku

    Votes: 1 2.8%
  • pernah dan dah mengaku kat sini

    Votes: 1 2.8%
  • tak pasti sebab tak check doktor tapi pernah demam panas lain macam

    Votes: 4 11.1%
  • tak pernah demam lagi sejak covid19 melanda

    Votes: 9 25.0%
  • dah kena swab test result negatif

    Votes: 21 58.3%

  • Total voters
    36

GeeKaDoY

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
780
Reaction score
127
Points
33
mungkin ada diantara kita mmg dah dijangkiti kobid. tp badan kita dapat lawan virus tu & dalam sedar tk sedar, sembuh dgn sendirinya..
Jadi apa beza dengan selsema biasa atau elsema burung? Atau H1N1 atau SarS. Rasa yg sebut tu lagi bahaya... Xda pun lock down 1 dunia... Dok pikir juga...
 
Sponsored Post

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,395
Reaction score
890
Points
121
alhamdulillah , takat batuk2 demam biaso tu mkn panadol esok kebah lah

tapi sejak PKP1 sampai skg PKP2 alhamdulillah den & family x kena covid & mintak Tuhan jauhkan dpd malapetako pendemik nih

den & bini masing2 kojo kek umah ajo, klu kuar pun poie hantar/amik anak sklh & bli brg2 dapur atau poie jemaah kek surau

tapi penah rentas nogori poie kedah last year sblm rayo haji & last month blk kampung nismilan & poie johor urusan keluarga

klu rentas daerah ni mungkin ujung2 minggu poie putrajaya, sepang, morib, banting ziarah sedara-mara

ekekeekekekeke

bahaso mcm waghih nismilan
tp sedara mara abam semuo lua nogori 😅
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
13,524
Reaction score
3,295
Points
201
cer cite bam

panduan berguna utk yg lain

untuk kes variant mutasi covid, dah takleh buat panduan.

kita tak tahu, jika kita kena covid jenis mutasi sekian2.

maka impak kepada diri sendiri mungkin berbeza.

selagi badan kita tak dpt melawan virus mutasi, kita akan berada dlm keadaan lemah.

----

bagi aku, covid dulu itu citer lain. skrng core adalah isu covid mutasi.

sebaran virus covid mutasi lebih kuat berbanding covid biasa.

covid mutasi juga mempunyai impak kpd golongan muda..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,907
Reaction score
1,883
Points
201
Jadi apa beza dengan selsema biasa atau elsema burung? Atau H1N1 atau SarS. Rasa yg sebut tu lagi bahaya... Xda pun lock down 1 dunia... Dok pikir juga...

X pasti. Tapi 2010 ekonomi sektor pelancongan terjrjas sebb influenza/h1n1
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,395
Reaction score
890
Points
121
X pasti. Tapi 2010 ekonomi sektor pelancongan terjrjas sebb influenza/h1n1
tula psl

boleh plk setel h1n1 tu

burung pon dh xselsema skrg. burung pon ada vaksin sendri ke
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,907
Reaction score
1,883
Points
201
tula psl

boleh plk setel h1n1 tu

burung pon dh xselsema skrg. burung pon ada vaksin sendri ke

Maybe varian covid kira kuat dan plan berjaya klu betul covid ni ciptaan manusia
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,846
Reaction score
2,448
Points
201
Warga cg semua sehat2 belaka
Kene buang kije pun takde zaman kobid 😝
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,438
Reaction score
2,844
Points
206
kalau nak tau pernah covid ke tak boleh buat antibody test.
den dah buat. result negatif.
 

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
3,439
Reaction score
187
Points
48
aku tak penah kena, tapi imam, bilal dan ada sorang pakcik umo 80 tahun kat kampung aku kena.
imam dengan pakcik umo 80 tahun tu rilek je takda apa pun, makan pun selera macam biasa je.
cuma bilal tu dia cakap mata dia rasa macam kecik time kena covid tu, tapi sekarang ok je aku tengok.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register