BTC USD 57,290.8 Gold USD 1,779.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Membeli KASET2 kumpulan rock 80an & awal 90an

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Salam, aku ni collector kaset2 kumpulan rock 80an & awal 90an ingin membeli pd sesape yg ingin menjual kaset2 berhabuk yg masih dlm simpanan sesiapa yg kalau dibiarkan lbh lama akan rosak

X kesah camane keaddan kaset tu pun aku nak beli.Pastikan kaset2 tu first release dan bukan re-release atau cetakan kedua atau ketiga

Ok aku bg ciri2 kaset rock yg aku nak ni ye:

1. Tahun 80an , antara tahun 1980 hngga tahun 1992

2. Mesti kumpulan rock sahaja x kira yg popular atau tak popular

3. Kaset tu mesti first release dan bukan cetakan baru. Ciri kaset2 yg first relese ni ialah warna kaset tu solid , mcm putih atau hitam bodynta dan list lagu selalunya kertas dan ditampal pd body solid tu

Zaman skrg kaset transparent atau lutsinar dan playlist dicop terus pd body kan , tu cara nak kenal kaset2 yg 1st release ni


***************************************************************

Aku akan beli dgn harga begini :

1. tingal kaset sahaja = rm10

2. tinggal cover je =rm5

3. full set = (kaset , cover dan casing luar kaset tu aku akan beli rm20 stiap satu), bayangkan korang ada 100 kaset yg memenuhi kriteria yg aku cari tu :D


Sape yg ada koleksi ni dr kau biar ia terperap dn akhirnya roska baik jual kat aku supaya aku nlh preserverd balik , psl aku mmg peminat muzik rock zaman 80an dn awal 90an ni

Yg brminat pm aku segera ya, tq
 
Sponsored Post

MasterZen

Super Active Member
Messages
5,563
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,563
Reaction score
190
Points
73
Bro ni mengingatkan aku nostalgia tahun 80an le... :D

Sekolah zaman ni pakai seluar jenis poket L kat depan & tampal kat blkng. Londeh & singkat pulak tu... :D

Neway, aku rasa ada simpan few cassette-2 lama nie... Tak ingat dah kumpulan apa. Tapi cetak rompak kot? :D
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Ni cth body kaset tahun 80an , yg berbeza dgn kaset zaman skrg yg lutsinar body dia







 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Bro ni mengingatkan aku nostalgia tahun 80an le... :D

Sekolah zaman ni pakai seluar jenis poket L kat depan & tampal kat blkng. Londeh & singkat pulak tu... :D

Neway, aku rasa ada simpan few cassette-2 lama nie... Tak ingat dah kumpulan apa. Tapi cetak rompak kot? :D


X kesah geng , cetak rompak pun boleh, kalau ada pm aku gambar2 koleksi yg ko ada tu , kita blh deal, tq
 

C_Kenek

Super Active Member
Messages
5,123
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
kalau ada pun dgr bunyi angin je lee.
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
Camane pulak bunyi angin tu , kasi terang sikit ? Tp kalau blh kuar bunyi , aku beli gak tp bg less sikit la , hehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register