Memancing di Kelong Pozi, Lukut, N9 (gambor dah masuk)

CG Sponsors




Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Salam semua,

Jika takder aral melintang, aku bersama sanak saudara 5 orang akan memancing di Kelong Pozi, Lukut, Negeri Sembilan pada 29/10/2011 jam 1800. Setelah aku membaca di blog ni, dengan ramalan dan ketetapan seperti berikut:



2 dan 17 haribulan hijrah.

''Air masih besar dan penuh dan mula surut pada pukul 8 lebih. Umpan banyak pada waktu pagi dan semasa surut depan kelong lebih kurang pada pukul 11 pagi.ikan2 besar mula atif jugak pada pukul 8 malam lebih dan awal pagi.''

Sebagai maklumat, kelong ni boleh muat seramai 30 orang. Tambang perjalanan dan sewa kelong adalah RM200 pergi dan balik dengan kapasiti bot boleh memuatkan maksimum 5 orang.

Gambar, insyaAllah akan aku update jika berkesempatan. So, sesapa yang pernah ada pengalaman memancing di kelong ni, boleh share kat sini sebagai pedoman sebelum menempuh cabaran menaikkan ikan laut...:D:D:D



Ini antara ikan yang sekor jer aku dapat...syukur la..ikan terberat dan terbesar sepanjang kegiatan aku di arena pemancingan ni..:">:">:">

Sepanjang kami di kelong ni, dari pukul 6.45 petang sabtu 29hb hingga pagi ahad pukul 10.00...keseluruhan kesimpulan kerana tiada luck, kami boleh klasifikasikan misi ni........


Sedikit gambar yg sempat disnap oleh nokia cokia aku...:D:D:D





 
Last edited:
Sponsored Post

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
InsyaAllah, jika sukses area ni, aku berhajat nak buat gath sambil memancing dengan warga CG kat sini...Amacam?
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Sapa ada info pasal ni? Meh kita share sesama
 

emasmoden

Super Active Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
7,373
Reaction score
23
Points
65
Jauh sgt tempat tu, kalau dekat mau gak join. hehe...
dulu pnh mancing kat kelong kat pengkalan balak..tak brapa besh.
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Jauh sgt tempat tu, kalau dekat mau gak join. hehe...
dulu pnh mancing kat kelong kat pengkalan balak..tak brapa besh.
InsyaAllah..kalau sukses, aku akan anjurkan CG gathering memancing kat sini...:D:D:D
 

Al-Hafiz

Active Member
Joined
Jan 23, 2010
Messages
1,805
Reaction score
34
Points
30
Moga semuanya selamat bro

memancing ni adalah salah satu minat saya


inshaALLAH kalau ada rezeki saya nak join mana2 group pegi memancing


 

sfauzie

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2007
Messages
3,792
Reaction score
10
Points
25
Aku selalu layan kat jeti lukut tu je bila balik kampung belah bini aku...kelong tak pernah pegi lagi...dapat hasil lumayan...tepek gambo kat sini bro...
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Aku selalu layan kat jeti lukut tu je bila balik kampung belah bini aku...kelong tak pernah pegi lagi...dapat hasil lumayan...tepek gambo kat sini bro...
aku dah update gambor bro...gambor pakai enset jer...ikan yg dapat tu pun skdar penyedap hati nan lara...:(:)(:)((
 

Al-Hafiz

Active Member
Joined
Jan 23, 2010
Messages
1,805
Reaction score
34
Points
30
aku dah update gambor bro...gambor pakai enset jer...ikan yg dapat tu pun skdar penyedap hati nan lara...:(:)(:)((
Ikan apa tu bro?

ahaha jangan marah saya memang noob perihal mancing walaupun minat mancing

tentang luck tu, saya rasa tt sangat beruntung pergi dan balik dengan selamat malah dapat ikan lagi


next time tt mancing inshaALLAH berkilo2 dapat ikan :)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

satriahitam

Active+ Member
Joined
Oct 15, 2008
Messages
4,503
Reaction score
59
Points
30
pernah gak main kat kelong nie 4 tahun lepas.. kelong tan (kot nama dia) dah lupa dah... kecik jer tapi adr 2.. dengarnya dah roboh buat baru oleh owner baru... pegi ptg senin balik ptg selasa (x der org psl hari kerja)... pegi 5 org, mlm ujan lebat.. Alhamdullilah hasil ikan tanda dekat 2 kotak ais penuh.. ikan beso x der yg dpt, tapi org sblm kami tu bwk balik tengiri 2 ekor (camner dia dpt jgn tanya, psl selisih masa kami naik kelong dia turun kelong, selisih dlm bot)... lelain ikan yg dpt ari tu ikan todak, bawal, daun ngan ntah 2/3 jenis lagi yg pelik2.... rindu r nak pegi kelong lagi.... klau adr nak ajak pm la kotnyer free leh la join sekaki....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register