BTC USD 66,452.5 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Melayu Bumiputera kurang pendedahan pelaburan unit kedai

shop lot boleh buat duit..
aku tgk cina beli shoplot 3-4 biji serentak..

awal2 mmg slow skit..
tiba2 geng logistik sewa.. (shopee, jnt, gdex)
habis satu kwsn tu semua geng2 logistic dtng sewa..

masyukkkk !!

cuma time awal2 tu sakit skit..

aku rse..
ada la dlm 3-4 tahun xde spe sewa..
dia bayar sendiri gamaknya.. duit kne stanby bg power..
sebulan rm3500 bayar dkt bank..
4 biji rm14k sebulan..
x 36 bulan = rm 504k~600k dia bayar tanpa ada penyewa..

bila start masuk penyewa..
boleh senyum..
klo dpt penyewa jenis agensi gov..
terus ikat contract.. harga max..

duit kau bnyk ? boleh buat.. ?
kne standby sejuta..

lepas tu kne buat x tahu pasal riba dan hutang.. :ROFLMAO:

klo jenis skit2 yahudi bla bla bla..
xpayah layan shop lot..

hidup je mcm biasa..
esok2 mati tanam..
x payah nk fikir sgt..

hidup ini pilihan..
 
Sponsored Post

shop lot boleh buat duit..
aku tgk cina beli shoplot 3-4 biji serentak..

awal2 mmg slow skit..
tiba2 geng logistik sewa.. (shopee, jnt, gdex)
habis satu kwsn tu semua geng2 logistic dtng sewa..

masyukkkk !!

cuma time awal2 tu sakit skit..

aku rse..
ada la dlm 3-4 tahun xde spe sewa..
dia bayar sendiri gamaknya.. duit kne stanby bg power..
sebulan rm3500 bayar dkt bank..
4 biji rm14k sebulan..
x 36 bulan = rm 504k~600k dia bayar tanpa ada penyewa..

bila start masuk penyewa..
boleh senyum..
klo dpt penyewa jenis agensi gov..
terus ikat contract.. harga max..

duit kau bnyk ? boleh buat.. ?
kne standby sejuta..

lepas tu kne buat x tahu pasal riba dan hutang.. :ROFLMAO:

klo jenis skit2 yahudi bla bla bla..
xpayah layan shop lot..

hidup je mcm biasa..
esok2 mati tanam..
x payah nk fikir sgt..

hidup ini pilihan..
Ada beberapa owner kedai cina yg saya kenal beli lot kedai kongsi adik beradik 2 ke 3 org. Memang ada untung lagi kat sewa siap dpt extra duit rm2k sorang. Loan bulanan kedai penyewa dah byrkan.Itu baru satu kedai. Biasanya kedai kalau tempat yg strategik loan bulanan rm4k boleh sewakan sampai rm10k sebulan.
 
Memang betul beli kedai lebih berbaloi boleh sewakan lebih tinggi dapat cover lebih bayar bulanan kat bank. Cuma deposit agak besar lah nak beli kedai ni . Tak sama mcm beli rumah . Cukai harta , tanah utk kedai pun lebih mahal.
sbb tu org melayu tak suka sgt bang tak ada subsidi.

tambah kalau area SOHO SOVO tgk bil letrik air nya je boleh demam commercial unit kan..

bank pun suka kalau dah ada 4 5 buah rumah bank tetap bagi 90% loan.
 
shop lot boleh buat duit..
aku tgk cina beli shoplot 3-4 biji serentak..

awal2 mmg slow skit..
tiba2 geng logistik sewa.. (shopee, jnt, gdex)
habis satu kwsn tu semua geng2 logistic dtng sewa..

masyukkkk !!

cuma time awal2 tu sakit skit..

aku rse..
ada la dlm 3-4 tahun xde spe sewa..
dia bayar sendiri gamaknya.. duit kne stanby bg power..
sebulan rm3500 bayar dkt bank..
4 biji rm14k sebulan..
x 36 bulan = rm 504k~600k dia bayar tanpa ada penyewa..

bila start masuk penyewa..
boleh senyum..
klo dpt penyewa jenis agensi gov..
terus ikat contract.. harga max..

duit kau bnyk ? boleh buat.. ?
kne standby sejuta..

lepas tu kne buat x tahu pasal riba dan hutang.. :ROFLMAO:

klo jenis skit2 yahudi bla bla bla..
xpayah layan shop lot..

hidup je mcm biasa..
esok2 mati tanam..
x payah nk fikir sgt..

hidup ini pilihan..
satu tokey ni...beli bangunan RM2juta..selamba je....tapi relek je tak mcm ponder ....pakai baju kemeja tak bergosok.....kasut mcm dah lusuh.....kalau jumpa tak sangka....tapi aku tgk dia parking bmw 7 series....patut lah boleh beli....bila sembang dgn dia...soft speaking...dan hormat org....so betul org cakap...org betul betul kaya ni ada attitude dia...
 
satu tokey ni...beli bangunan RM2juta..selamba je....tapi relek je tak mcm ponder ....pakai baju kemeja tak bergosok.....kasut mcm dah lusuh.....kalau jumpa tak sangka....tapi aku tgk dia parking bmw 7 series....patut lah boleh beli....bila sembang dgn dia...soft speaking...dan hormat org....so betul org cakap...org betul betul kaya ni ada attitude dia...
tu style kepala kongsi gelap bang.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register