BTC USD 63,462.5 Gold USD 1,769.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mekanik dituduh rogol gadis

balqis07

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
KOTA BHARU – Seorang mekanik dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas tuduhan merogol seorang gadis yang juga kenalannya di sebuah hotel di Tok Bali, Pasir Puteh, Julai lalu.

Tuduhan terhadap Muhamad Syazwan Mat Yaccub, 23, dibuat mengikut Seksyen 376(1) Kanun Keseksaan.

Tertuduh didakwa merogol mangsa yang ketika itu berusia 19 tahun 11 bulan di bilik hotel berkenaan pada jam 5.30 petang, 20 Julai.

Susulan tuduhan itu, pemuda yang berasal dari Kampung Bayam di sini itu berdepan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan boleh dikenakan sebatan, jika sabit kesalahan.

Pada prosiding semalam, dia bagaimanapun mengaku tidak bersalah.

Peguam bela, Ahmad Nuri Abd Rahman memohon jaminan dibenarkan, tetapi dibantahi Timbalan Pendakwa Raya negeri, Asmah Azahari.

Bagaimanapun, Hakim Azman Mustapha membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin.

“Tertuduh juga dikenakan syarat iaitu tidak boleh berkomunikasi dengan mangsa. Jika gagal dipatuhi, maka jaminan akan ditarik balik,” katanya.

Kes bersambung 1 November depan.



sumber:http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/mekanik-dituduh-rogol-gadis-1.82628
 
Sponsored Post

akumakangaji

Active Member
Joined
Apr 18, 2011
Messages
1,385
Reaction score
0
Points
20
kalau sampai dh masuk hotel x kan rogol kot? ke sbb pregnant pastu jantan tu x nak kawin...
 

azam74

Legendary Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
10,864
Reaction score
136
Points
123
terlepas jugak nnt...dia ada masa depan yg cerah..
 

usahOne

Super Active Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,192
Reaction score
11
Points
65
terlepas jugak nnt...dia ada masa depan yg cerah..

den sotuju...kes2 sblm ni yg terlepas bole d jadikan rujukan...pelaku mempunya masa depan yg baik utk mengahrumkan nama ngra dlm dunia pemotoran:eek::eek: jgn risau dptkan lawyer yg sama tempoh hari pasti anda akan tersenyum seumo hidup..malaysia boleh...nampaknya mentri wanita sendiri tidak berbuat apa2 yg boleh melindungi kaum hawa...cayokkkkkkkk respect aku kat undang2 msia ni
 

barber87

Active Member
Joined
Dec 14, 2010
Messages
1,818
Reaction score
10
Points
25
kalau xda mekanik ni, semua kereta rosak xdapat dibaiki..so dia akan dibebaskan..:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register