BTC USD 42,200.4 Gold USD 1,778.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Meja letak ‘food bank’ pun hilang

Sponsored Post

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,831
Reaction score
4,363
Points
206
Nak bagi bantuan camnilah. ikut selera penerima. Kanak 2 bagi beras bukan dia pandai masak

 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,824
Reaction score
1,395
Points
111
Video gereja tu saje nak create isu........ Nak beratur panjang kat gereja tak malu, nak ambik makanan kat masjid malu?........ Kalau aku carut, nampak kurang sopan............ Pakat2 takut masuk masjid dan surau tu kenapa, mp dap india pun masuk masjid bagi zakat, tak de pula dia balik rumah demam........
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,256
Reaction score
483
Points
91
ni bukan terdesak ni,ni saje2 je ni jenis kaki rembat..padahal x susah mana pun
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,149
Reaction score
2,780
Points
201
Jual kat mamak rupa nya 😂
6054-C880-BE7-B-42-D7-8683-EF1-EEAA12-C37.jpg
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,149
Reaction score
2,780
Points
201
KES MASJID TAK BAGI ORANG LUAR KARIAH AMBIL BARANGAN DI GEROBOK REZEKI
75900-E2-D-2839-419-D-9-C19-A95-ED1479927.jpg

Petang ni saya kongsikan satu kes yang dikongsikan di Group Jabatan Netizen Prihatin Negara. Posting asal telah di delete kerana ada pihak yang melaporkan kepada Facebook dan terpaksa kami pihak admin mengambil tindakan agar group JNPN tidak dikenakan tindakan oleh Facebook.

Satu pasangan datang bersama anak-anak menaiki motosikal datang ke sebuah masjid untuk memohon bantuan gerobok rezeki. Info yang mereka dapat daripada warga netizen, mereka gagahi untuk mendapat sedikit bantuan. Beberapa masjid mereka pergi, malangnya ada yang tutup, ataupun tiada sesiapa yang menjaga.

Hinggalah sampai ke sebuah masjid. Dilihat ada orang-orang menjaga masjid di sana. Dan terus dinyatakan hasrat untuk memohon sedikit sumbangan dari gerobok rezeki.

Malangnya hasrat mereka ditolak bulat-bulat. Barangan yang ada digerobok rezeki, walaupun banyak menerima sumbangan, hanya untuk ahli qariah sahaja.

Disuruhnya mereka untuk pergi ke masjid tempat tinggal ataupun berjumpa terus dengan JPKK, Adun atau Ahli Parlimen.😭😭😭

Kes ini amat mendukacitakan kami di JNPN dan amat berharap tidak berlaku di mana-mana masjid yang lain dan harus diambil iktibar.

Bila mohon sumbangan, disebarkan ke serata alam. Tapi bila kerja-kerja membantu, hanya untuk ahli qariah sahaja. Logik apa yang diguna? Adakah ini sebabnya Allah takdirkan kenapa masjid di tutup?

#JNPN

Rujuk post ini👇
 

odin_kaa

Active Member
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,491
Reaction score
235
Points
43
Bukan benda yang senang nak bagi bantuan buat masa ni. hati kena kental dengan 1001 tohmahan, persepsi & kerenah penerima bantuan, pemohon bantuan & pengguna media sosial.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
33,842
Reaction score
2,119
Points
201
Bukan benda yang senang nak bagi bantuan buat masa ni. hati kena kental dengan 1001 tohmahan, persepsi & kerenah penerima bantuan, pemohon bantuan & pengguna media sosial.

Tak cukup lagi kot jabatan kerajaan nak handle kes mcm ni.. patut kaji dan kaji jabatan food bank malaysia
 

odin_kaa

Active Member
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,491
Reaction score
235
Points
43
Tak cukup lagi kot jabatan kerajaan nak handle kes mcm ni.. patut kaji dan kaji jabatan food bank malaysia

bila bukak jabatan tu, bajet lagi nak kena adjust ... orang dah meluat dengan kerajaan .... susah nak cakap tuan ... mana2 parti pun kalau pegang malaysia sekarang, semua akan pening kepala. tapi kesilapan besar pentadbiran sekarang ni ialah buat prn sabah & tak kuarantin siapa yang balik dari sabah waktu prn sabah tu. ada satu lagi sebab ..... sebab ikut sangat kemahuan rakyat. maklumlah takde sokongan padu .... rakyat suruh bukak sekolah dia bukak sekolah, rakyat suruh budak universiti balik rumah dia pergi bagi budak universiti balik rumah. mungkin kita perlukan orang macam Tun M untuk handle covid19 ni. Dia tak takut buat keputusan yang tak popular.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register