BTC USD 42,253.6 Gold USD 1,775.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Meja letak ‘food bank’ pun hilang

hiduprakyat

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
5,381
Reaction score
398
Points
91
FB_IMG_1625816258249.jpg
Meja letak ‘food bank’ pun hilang



PETALING JAYA – Jika sebelum ini ‘kecoh’ di media sosial apabila segelintir individu tanpa segan silu mengambil semua barangan yang diletakkan di ‘food bank’ sehingga mengundang kecaman orang ramai.

Lebih mengejutkan, meja yang digunakan untuk meletakkan barangan sumbangan turut ‘dilarikan’.

Menerusi satu gambar yang tular di laman Facebook, kelihatan beberapa barangan bantuan seperti tepung dan bihun berada di atas lantai selepas meja yang digunakan untuk meletakkan makanan itu hilang.

Selain itu, pemilik ‘food bank’ itu turut meninggalkan satu nota pesanan iaitu ‘Tolong Kembalikan Meja Saya’.

Bagaimanapun, Kosmo! tidak mempunyai maklumat lokasi dan tarikh kejadian itu berlaku.

Sementara itu, orang ramai mengecam tindakan individu yang melarikan meja itu dan meminta ‘pencuri’ itu supaya mengembalikan dengan segera.

“Orang suruh ambil barang sahaja yang awak ‘rembat’ sampai meja pun hilang apa ke hal? Meja pun satu keperluan ke sekarang?,” soal John Rambo.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi netizen yang dikenali sebagai Nur Amanda.

“Selepas ini mungkin orang sudah serik untuk memberikan bantuan ‘food bank’ ini kerana ramai yang ambil kesempatan bukannya betul-betul terdesak,” jelasnya.-K! ONLINE
 
Sponsored Post

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,292
Reaction score
628
Points
161
Foodbank ni bagus ada kebaikannya,tapi dalam maayarakat mana ada kebaikan mesti ada yg khianat.
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,965
Reaction score
2,201
Points
206
haha lapar sgt sampai meja pun di angkut nk dimakan buek sup ekekekkekeke
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,824
Reaction score
1,395
Points
111
Lain kali letak camera kat situ...........
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,348
Reaction score
15,008
Points
2,376
Tak cukup makanan
Orang tolong buat bank makanan
Dah bagi makanan
Habis dirembatnya
Sampai orang lain yang susah tak dapat bantuan
Teruk mentaliti gini
Tapi tak tahu lah bila dah terdesak
Ada peluang orang bagi makanan
Ambil buat stok kat rumah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,348
Reaction score
15,008
Points
2,376

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,478
Reaction score
21,628
Points
1,671
Pg tinggal barang sumbangan dgn harapan penduduk bumi semuanya jujur definitely wrong. Idea ni dari sejak zaman gangsa lg tak boleh pakai.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register