BTC USD 61,330.7 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Viral [MEGA] Thread Info Palatau Tentang Agenda Masa Depan

Boleh Percaya ke Info Palatau tentang Agenda Masa Depan ?

  • Berkecuali, tapi berminat nak tahu.

  • 50/50 info banyak fake.

  • Aku memang tahu ada agenda tangan ghaib.

  • 101% yakin.

  • Aku percaya "Pakar" sahaja. Gerak dulu.


Results are only viewable after voting.

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,697
Reaction score
15,640
Points
2,376
Info eskotologi islam..

Dimana malam yang gelap, semakin gelap dan semakin gelap..

IMG_20211023_171029.jpg

Pesanan yang baik
Akhir zaman yang dahsyat ujian keimanan
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
16,966
Reaction score
6,532
Points
321
Aku tak ingat..
Tapi ada thread kt CG ttg hadis nabi berkaitan perubutan tahta Raja..

Dimana ianya berkaitan dgn tanda2 kecil..

Agenda masa depan Saudi Arabia..

Looks like semua ikut flow dengan jayanya..

Kita boleh tengok je dulu..

IMG_20211023_171925.jpg
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,697
Reaction score
15,640
Points
2,376
Aku tak ingat..
Tapi ada thread kt CG ttg hadis nabi berkaitan perubutan tahta Raja..

Dimana ianya berkaitan dgn tanda2 kecil..

Agenda masa depan Saudi Arabia..

Looks like semua ikut flow dengan jayanya..

Kita boleh tengok je dulu..

IMG_20211023_171925.jpg

عن رسول الله (ص):
(يحكم الحجاز رجل اسمه اسم حيوان ، إذا رأيته حسبت في عينه الحول من البعيد ، وإذا اقتربت منه لاترى في عينه شيئاً ، يخلفه أخ له اسمه عبدالله. ويل لشيعتنا منه ، أعادها ثلاثاً ؛ بشروني بموته أبشركم بظهور الحجة )
مئتان وخمسون علامة: 122

Akan diperintah tanah Hijaz(Saudi) oleh seorang lelaki bernama haiwan, jika kamu melihatnya dari jauh, kamu mengira matanya kuyu, jika kamu dekatinya kamu tidak lihat ada sebarang masalah pada matanya. Dia kelak akan digantikan oleh abangnya bernama Abdullah. Celakalah sesiapa yang menjadi pengikutnya! – diulanginya 3 kali – Berikan khabar gembira kepadaku tentang kematiannya, dan aku akan memberi tahu kamu khabar gembira tentang munculnya hujjah (Imam Mahdi)

Hadis ni ke bang
Tapi tak jumpa lak ni dalam hadis sahih
 

lau_kau

Legendary Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,729
Reaction score
2,533
Points
201
Benda ni.. member aku yang lecturer tu pernah buat lebih kurang mcm perbincangan besar dalam dewan dengan student dia.. subjek dia ajar sebenarnya kuliah Perbezaan Agama tapi that day dia cerita teknologi purba ni jer.

Dia show-off bukti kajian dia dan colleague dia dari luar negara. Aku join sekali lah sbb mmg aku agak minat benda pelik2 mcm ni.

Fokus perbincangan tentang perang nuklear (anak panah sakti) dan jet pejuang berkelajuan tinggi (kenderaan tunggangan). Aku tak berapa ingat tamadun apa tapi nama2 yang dia keluarkan ada Rama mcm tu dan gajah.

Dikisahkan Maharaja Rama sorang ni berperang dengan sorang lagi... perang tu selesai bila Rama ni lepaskan anak panah ajaib yang menyebabkan cahaya lebih terang dari matahari memusnahkan empayar Putera sorang lagi tu. Diceritakan depa ni golongan dewa dewi.

Tapi kemenangan Maharaja Rama tu sia-sia sebab anak panah ajaib tu menyebabkan seluruh dunia hancur.. tumbuhan tak tumbuh.. hujan dari neraka (memusnahkan badan) dan cahaya juga tak ada.

Cuma apa yang menarik.. gambar rajah manuskrip nak hancur yang member kawan aku ni dapat (member kawan ni pun pensyarah gak tapi luar negara) rupa sebijik torpedo dengan jet.

Nanti aku carik balik note aku catat kalau ada.

Dikisahkan dari member aku ni (hat ni palatau ya).. sbb ni kajian dia sendiri so x ada quotation.. Bumi ni ada cycle / kitaran teknologi. Setiap 5000 tahun ke atau 10000 tahun ke.. civilization akan capai satu tahap maju gaban sebelum everything musnah / reset atas kerosakan tangan civilization tu sendiri. Hat ni aku x mau hurai lebih sebab nanti masuk topik super kontroversi bangsa sebelum Nabi Adam as. Tapi bab ni pun menarik gak (sbb ada kisah tentera Bumi waktu tu bawah civilization lain tapi tak ada unsur tanah berperang dengan tentera syurga bawah pimpinan malaikat nama Azazeel... cycle story ni habis bila tentera tu kalah dan gagal dapat bumi.. tapi azazeel jadi fallen angel sebelum buat deal lain dgn tentera bumi waktu tu berunsur api).

Wallahualam... palatau ja noh jangan serius sangat... 😅
Rama musnah kerana chinta, perang berebut pompuan....maksud cinta yg melayu pakai guna nama nie la chinta.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register