mcm mn nak buat blog dan menjana income darinya?

CG Sponsors




abc123

Fun Poster
Joined
May 31, 2007
Messages
870
Reaction score
4
Points
15
salam..

nk buat pertanyaan dan minta pendapat member2 di sini.
mcm mn nak buat blog dan menjana income darinya?
sy selalu bc org dok buat blog dan dpt duit darinya.
teringin jg memiliki blognya..
tp tak tau nk mula dr mana.

tolong bgtau camne nak mula.

t.kasih.
 
Sponsored Post

edu_gen

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2008
Messages
3,903
Reaction score
45
Points
30
salam..

nk buat pertanyaan dan minta pendapat member2 di sini.
mcm mn nak buat blog dan menjana income darinya?
sy selalu bc org dok buat blog dan dpt duit darinya.
teringin jg memiliki blognya..
tp tak tau nk mula dr mana.

tolong bgtau camne nak mula.

t.kasih.
guna blogstarz :):D
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
semuanya tipu jer tu....
 

abc123

Fun Poster
Joined
May 31, 2007
Messages
870
Reaction score
4
Points
15
semuanya tipu jer tu....
ooo ya ker...
kalau mcm tu tak mau la buat.
tp nak buat blog suka2 jer laa.utk cari kenalan. :D
cm ne ya?
kat mana nak dpt source?
nk buat yg simple2 cukupla.
 

hazwan17

Super Active Member
Joined
Nov 24, 2007
Messages
7,442
Reaction score
3
Points
65
tye je otai2 blog dlm carigold ni
 

abc123

Fun Poster
Joined
May 31, 2007
Messages
870
Reaction score
4
Points
15
tye je otai2 blog dlm carigold ni
ya.. tul tu.
mana la otai2 blog kat CG nie..
tolongla hamba yg tgh tak tau nie :">
boringg laa.. nk cari kenalan dan leh citer2 pasai nk cari income lebih.. :D
 

Usahawan Muda

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,481
Reaction score
29
Points
30
wat blog yg lain drpd yg lain dan usahakan promote blog ko tu...
then buat akaun adsense...
 

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
guna blogstarz :):D
ni semua merapu jer...



nk dapat duit dari blog?
simple jerr....... step2

1.buat blog
2.tarik traffic kaw2
3.lepas ada traffic mesti ada iklan
4.dari iklan la yg kita dpt duit..

ni step2 simple jer la..
kalu nk yg detail..rajin2 pegi thread adsense dan semua thread warna kuning yg sticky tu...terima kasihh :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register