MC Ocean Salah satu network marketing

CG Sponsors




det2money

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2010
Messages
134
Reaction score
10
Points
15
Ajak lepak makan, tapi bayar asing2. Memang cilaka tuan2. Sembang cambutoh..
Bawak pegi menara Pelangi nak masuk "OFFICE" konon, access kad pn nk kena topap, kena bayar.
Bile sorang cakap, yang lain berzikir "ABETOLLL".. Kepala ***** depaa.. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Skg member yang tembak loan 32K macam2 kerja kena buat nk cover loan.
aku pun pernah terjebak, jeng. Kawan yg ajak aku tu arwah dah, sian dia kena tipu jer. Ingat lagi meeting selepas join, siap tanya apa masalah, apa target, apa impian, pastu tulis kat kertas.. pastu suruh signed. Time ni aku gaduh dgn lead dia mlm tu, apsal pulak nak Signed2, dia kata akur janji, pale hotak dia. Aku ckp tunjuk aa surat polis ke, lawyer ke yg kasi kebenaran mintak sign2 ni. Depa diam.. citer habis camtu jer.. pastu tak lama ajak aku join minum2 balik, buang masa aku jer, baik trade lagi bagus..
 
Sponsored Post

youcannotseeme!

Freshie
Joined
Feb 23, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
aku pun pernah terjebak, jeng. Kawan yg ajak aku tu arwah dah, sian dia kena tipu jer. Ingat lagi meeting selepas join, siap tanya apa masalah, apa target, apa impian, pastu tulis kat kertas.. pastu suruh signed. Time ni aku gaduh dgn lead dia mlm tu, apsal pulak nak Signed2, dia kata akur janji, pale hotak dia. Aku ckp tunjuk aa surat polis ke, lawyer ke yg kasi kebenaran mintak sign2 ni. Depa diam.. citer habis camtu jer.. pastu tak lama ajak aku join minum2 balik, buang masa aku jer, baik trade lagi bagus..
kalo dpt duit purely dari downline mmg haram. produk McOcean mostly diorg cakap simpan je, fokusnya CARI DOWNLINE! BUILD YOUR OWN TEAM! training pun ajar recruit recruit dan recruit.
Harga produk tak munasabah jugak, sedangkan Enertri, Al-Kurma tu ada je supplement lain yg kesan sama atau lg baik jual harga jauh murah. Jd fikirla betul2 sebelum join Mcocean haram ni.
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,414
Reaction score
539
Points
126
adoi masih idup lagi natang mcocean ni ye..

kebai btoii..

masa den pegi dlu, den tgk pompuan la paling ramai kene tipu.. sume pakat nak buat loan sebab depa mmg suruh wat loan ... walaupon den noob pasal MLM masa tu, tp bila tgk dia org sembang kencang dah tau dah mesti ada sesuatu yg tak kene ni.. jadinya den selamat dari terjebak ..
 

youcannotseeme!

Freshie
Joined
Feb 23, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
guys, pergi tgok kat lowyat forum, byk discussion situ mengenai penipuan mcocean.

----

"If you cannot do this business, don't worry. Remember we have the 6 MONTHS BUY-BACK POLICY?
Just put in the RM 35,000 capital, if cannot do can get back 90% of your capital."


I remember that is how I was taught to say to new prospects to CON-vince them to borrow RM 35K from bank to sign up as Mobile Stockist/ Star Premier.

HOW WRONG AND MISLEADING THIS WAS.

In reality when you withdraw, you will have a hard time getting back 90% of your capital as promised, because you already open some of your overpriced product! and mcocean did not tell u that, they will CHARGE ADMIN FEE!

Lets do a REAL FINANCIAL BREAKDOWN WHEN YOU WITHDRAWN:

for mcocean SP stockist plan, 32% goes to Products and 68% goes to UPLINES.

Lets do a REAL FINANCIAL BREAKDOWN WHEN YOU WITHDRAWN:

AFTER U TAKE LOAN RM35000, with 5 years interest become RM60k++ !

1) Loan: RM 35,000 => RM 1000/ month for 5 years = RM 1000 x 5 x 12 = - RM 60,000

2) Rebate: RM 5,500

3) Eioniser Installed: RM 5,000

4) Withdrawal money Mc Ocean will give back is only 32% AFTER DEDUCTING 10% Admin Fee. Balance 68% need to wait to be AUTO DEDUCTED from your upline (if they got sales).

Mc Ocean NET refund: (RM 35,000 - RM 5,500 - RM 5,000) x 90% x 32% = ONLY RM 7,056

The products that you get from MCOCEAN ONLY WORTH RM10,592.
(RM33,100 * 32% )

IS MC OCEAN WORTH THE RISK? Think about it.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register