BTC USD 67,175.4 Gold USD 2,344.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

MBSA tawar diskaun kompaun hingga 50% bermula 1-30 Oktober 2019

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,330
Joined
Apr 15, 2012
Messages
38,330
Reaction score
3,595
Points
266
Awards
1
MBSA-NEW.jpg

PBTSELANGOR

SHAH ALAM, 26 SEPT: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan melaksanakan Kempen Pengurangan Kompaun sehingga 50 peratus sempena sambutan Ulang Tahun Bandar Raya Shah Alam ke-19, bermula 1 hingga 30 Oktober.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awamnya, Shahrin Ahmad berkata, kempen berkenaan bagi memberi peluang kepada Orang Kena Kompaun (OKK) menyelesaikan tunggakan kompaun mereka.
“Ia adalah inisiatif MBSA membantu dan menggalakkan OKK menyelesaikan tunggakan kompaun sebelum tindakan tegas dikenakan terhadap mereka.

“Antara jenis kompaun yang layak mendapat pengurangan sehingga 50 peratus adalah Undang-undang Kecil (UKK) Kedai Gunting Rambut 1983, UKK Taman 2005, UKK Vandalisme 2005, UKK Establisymen Makanan, UKK Pengendali Makanan, UKK Iklan, UKK Penjaja, UKK Pasar dan Perintah Pengangkutan Jalan 2007,” katanya.

Shahrin berkata, selain itu, kompaun Tempat Letak Kereta (Perintah Pengangkutan Jalan MBSA) akan diberikan pengurangan sehingga RM30 daripada jumlah asal di semua kaunter pembayaran MBSA.

“Bagi menggalakkan orang ramai membuat pembayaran kompaun, MBSA akan menyediakan perkhidmatan Pejabat Bergeraj Shah Alam On Wheel (SAOW) di setiap hari Sabtu.
“Orang ramai dinasihatkan supaya mengambil peluang ini untuk menjelaskan tunggakan kompaun mereka sebelum tindakan tegas diambil ke atas OKK antaranya sekatan urusniaga atau tindakan mahkamah,” katanya.

Orang ramai boleh membuat pembayaran kompaun di Kaunter Utama, Wisma MBSA, Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, Pejabat Cawangan Sungai Buloh, Pejabat Cawangan Kota Kemuning dan Setia Alam.

Untuk kompaun kesalahan tempat letak kereta, OKK boleh menjelaskan bayaran melalui Maybank2U, kaunter Bank Muamalat dan Bank Rakyat.
Selain itu, saluran bayaran JomPAY diperkenalkan untuk memudahkan OKK kesalahan yang sama membuat bayaran dengan hanya memasukkan kod bil 6726, nombor kompaun pada ref1 serta nombor telefon pada ref2 dan seterusnya jumlah bayaran.

sumber - https://selangorkini.my/2019/09/mbsa-tawar-kompaun-hingga-50-peratus/
 
Sponsored Post

Logo-Majlis-Bandaraya-Shah-Alam-MBSA.png

PBTSELANGOR
Pelbagai keistimewaan Hari Mesra MBSA di SACC Mall 30 Oktober ini

Oktober 16, 2019 8:22 pm

OLEH ALIFF HAIKAL
SHAH ALAM, 14 OKT: Program Hari Mesra Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) yang bakal berlangsung di SACC Mall pada 30 Oktober ini bakal memberi peluang kepada warga kota untuk menyalurkan pelbagai aduan dan menyelesaikan pelbagai kompaun tertunggak.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awam, Shahrin Ahmad berkata, pada program yang berlangsung antara jam 10 pagi hingga 7 malam, orang ramai boleh menyalurkan segala maklumat, komen, cadangan dan aduan kepada MBSA demi penambahbaikan pihak berkuasa tempatan ini.

“Menerusi respon orang ramai tersebut, MBSA dapat mempertingkatkan dan memperbaiki sistem penyampaian kepada komuniti setempat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Program Hari Mesra MBSA itu diadakan sempena Sambutan Ulang Tahun Bandar Raya Shah Alam yang ke-19 pada tahun ini.
Antara pengisian lain pada hari itu ialah semakan dan pembayaran cukai taksiran dan semakan kelulusan permohonan ubah suai rumah.

Katanya, orang ramai yang mempunyai pelbagai saman boleh menikmati diskaun sehingga 50 peratus ke atas kompaun terpilih menerusi Kempen Pengurangan Kompaun.

“Bagi saman parkir, pemilik kenderaan boleh menyelesaikan saman itu pada harga RM30 bagi setiap saman,” katanya.
Shahrin berkata, MBSA turut menyediakan pameran perkhidmatan melibatkan segmen organisasi, pencapaian serta perkhidmatan jabatan-jabatan lain di bawah MBSA dengan tujuan memberikan peluang kepada masyarakat untuk lebih mengenali MBSA.

Orang ramai yang mempunyai pertanyaan boleh menghubungi Pegawai Komunikasi Korporat MBSA, Puan Zaidah Zakaria di talian 03-5510 5133.

SUMBER - https://selangorkini.my/2019/10/pelbagai-keistimewaan-hari-mesra-mbsa-di-sacc-mall-30-oktober-ini/
 
MBSA-NEW.jpg

PBTSELANGOR

MBSA tawar diskaun kompaun sehingga 50 peratus
by Norhayati UmorOktober 17, 2019 9:56 am

SHAH ALAM, 17 OKT: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menawarkan diskaun sehingga 50 peratus untuk kompaun terpilih melalui Kempen Pengurangan Kompaun sempena Sambutan Ulang Tahun Bandar Raya Shah Alam Ke-19 pada 30 Oktober ini, bermula 10 pagi hingga 7 malam di SACC Mall.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awamnya, Shahrin Ahmad berkata, MBSA juga menawarkan diskaun kompaun Tempat Letak Kereta kepada RM30.

“Kami juga mengalu-alukan warga Shah Alam bertemu dengan pihak pengurusan MBSA bagi menyalurkan aduan dan permasalahan yang dialami di kawasan masing-masing dalam usaha untuk mendekati warga kota Shah Alam secara terus.

“Selain itu, program ini juga merupakan komitmen berterusan pihak Majlis untuk mempertingkatkan serta memperbaiki sistem penyampaian demi kemudahan komuniti setempat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Pada masa sama, Shahrin berkata, program ini juga merupakan usaha MBSA untuk memberi ruang hebahan dan mempromosikan perkhidmatan kepada pengunjung.

“Antara perkhidmatan yang disediakan semasa program ini adalah seperti penyemakan dan pembayaran cukai taksiran, penyemakan dan pembayaran kompaun khususnya kompaun trafik, semakan aduan, permohonan ubahsuai premis dan sebagainya,” katanya dalam kenyataan.

sumber - https://selangorkini.my/2019/10/mbsa-tawar-diskaun-kompaun-sehingga-50-peratus/
 
MBSA-NEW.jpg

PBTSELANGOR
MBSA tawar diskaun kompaun letak kereta 50 peratus
by Zareef MuzammilMei 30, 2020 10:48 am

SHAH ALAM, 30 MEI: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menawarkan pengurangan kompaun letak kereta sehingga 50 peratus sepanjang Syawal bermula 24 Mei hingga 22 Jun ini, kata ketua bahagian korporat dan perhubungan awamnya.

Shahrin Ahmad berkata kempen itu bagi menggalakkan Orang Kena Kompaun (OKK) menyelesaikan tunggakan sebelum tindakan tegas diambil seperti sekatan urus niaga di kaunter MBSA atau membawa kes ke mahkamah.

“MBSA menyeru orang ramai yang memiliki tunggakan kompaun Tempat Letak Kereta (Perintah Pengangkutan Jalan MBSA) mengambil peluang kempen ini untuk menyelesaikan kompaun masing-masing,” katanya dalam kenyataan.

Pembayaran kompaun boleh dibuat di Kaunter Utama, Wisma MBSA, Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, Shah Alam, Pejabat Cawangan Sungai Buloh, Pejabat Cawangan Kota Kemuning dan Pejabat Cawangan Setia Alam.

Orang ramai juga digalakkan membuat pembayaran secara dalam talian di eps.mbsa.gov.my

 
Sponsored Post

CG Sponsors
Back
Top
Log in Register