MB Trading - mbtrading.com

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21745
USD / JPY
103.784
GBP / USD
1.36816
USD / CHF
0.88523
USD / CAD
1.27402
EUR / JPY
126.353
AUD / USD
0.77174

CG Sponsors




mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
Sofware forex MBTRADING

Saya buka thread ini bagi yang ada pengalaman guna sofware kat MBtrading.Saya cuma tahu buat market order sahaja bila saya tengok spread =0. Untung nya spread 0 ni cepat TP. Pasal pending order saya masih tak khatam . Saya pening kepala degan sofware MBtrading. Ada beberapa advantage trading kat ECN brokers ni.maklum lah kepala dah di TUNE degan sofware Metatrader.
mari kita bincang bersama
 
Sponsored Post

numanuma

Active Member
Joined
Nov 8, 2006
Messages
1,721
Reaction score
92
Points
30
sudah guna 2bulan,

kelemahan paling utama
takleh headging,
takleh alter oder yg telah dibuka (xleh adjust SL,TP) ...

yg bestnye
ECN
execute oder pantas, (tapi tak pernah cube news time)
spread agak menyenangkan,
paling sesuai utk scalp,
modal mula yg kecik, 250usd
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
sudah guna 2bulan,

kelemahan paling utama
takleh headging,
takleh alter oder yg telah dibuka (xleh adjust SL,TP) ...

yg bestnye
ECN
execute oder pantas, (tapi tak pernah cube news time)
spread agak menyenangkan,
paling sesuai utk scalp,
modal mula yg kecik, 250usd
Patut lah aku nak adjust tak boleh berpusing pusing aku cari menu tu #:-S

Ada 3 menu order tu
Buy
Short
CXL<=====:-? menu ni untuk apa
 

numanuma

Active Member
Joined
Nov 8, 2006
Messages
1,721
Reaction score
92
Points
30
Patut lah aku nak adjust tak boleh berpusing pusing aku cari menu tu #:-S

Ada 3 menu order tu
Buy
Short
CXL<=====:-? menu ni untuk apa
yg tu tak pasti,
walaupun dah 2bulan gune, aku byk gune button Sell n Buy ajee, kekeke :)) pastu adjust preference, utk alter oder type, untuk bagi senang masuk oder.
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
yg tu tak pasti,
walaupun dah 2bulan gune, aku byk gune button Sell n Buy ajee, kekeke :)) pastu adjust preference, utk alter oder type, untuk bagi senang masuk oder.
Aku pun sama juga asyik tekan MARKET ORDER kat order TYPE bila spread tu zero.di bawah ini kita bincang satu persatu order type

1)Limit
2)Market
3)Stop limit
4)Stop market
5)TR Stop
6)Reserve
7)Disc reserve
8)Disc
9)Pegged
10)Limit +TTO
11)Limit+stop
12)Limit +trail
13)Market +TTO
14)Market + Trail
15)Stop Limit +TTO
16)Stop Limit +Trail
17)Stop +TTO
18)Stop+trail
19)RSV +TTO


Jadi aku pening dgn banyak dengan banyak menu diatas.kalau ada sesiapa tahu dalam CG ni boleh kita bincang satu persatu pasal Order type mbtrading lagi banyak dari Metatraders


Contoh menu ni

1)SHORT USD/JPY.Route MBTX. Type STOP LIMIT
Aku rasa terus dapat + PIPS apabila spread zero.
apabila harga terus menjunam.
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
aku tau MBT melalui EFX (IB kpd MBT)
bekenaan jenis order tu ade kat sini
http://www.efxgroup.com/about-forex-order-types.php

aku rase ade terdonlod file pdf pasal order type, tapi ntah mane aku simpan,

kite dua je rasenye gune MBT .. :))
Yang PDF file tu ada kat sini http://www.mbtrading.com/fx/i/OPRGrid.pdf

Mari kita bincang pasal STOP LIMIT order. Aku tengok order jenis ini boleh reduce kamu punya loss.Cth SHORT STOP LIMIT. apabila order trigger automatic jadi PIPS hijau.. itu yang aku prasaan .katkan UJ harga 102.00 kamu buat SHORT STOP LIMIT pada 102.10. secara automatic ia jadi PIP hijau. Kalau kat Meta kita buat begitu ia jadi INVALID order.:-?

Lagi satu aku tengah confuse antara SHORT STOP LIMIT dan SHORT STOP MARKET
 
Last edited:

numanuma

Active Member
Joined
Nov 8, 2006
Messages
1,721
Reaction score
92
Points
30
katkan UJ harga 102.00 kamu buat SHORT STOP LIMIT pada 102.10. secara automatic ia jadi PIP hijau. Kalau kat Meta kita buat begitu ia jadi INVALID order.

tak paham yg ni le, price still kat 102.00 kan? open order price 102.10 Short StopLimit terus profit ?

ni file pdf dari website EFX, penerangan dlm gambarajah, kat website dah xde agaknye, ni terjumpe dlm komputer,

lame tak masuk website efx,
ni ha linknye http://efxgroup.com/tutorials.php
 

Attachments

Last edited:

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
katkan UJ harga 102.00 kamu buat SHORT STOP LIMIT pada 102.10. secara automatic ia jadi PIP hijau. Kalau kat Meta kita buat begitu ia jadi INVALID order.

tak paham yg ni le, price still kat 102.00 kan? open order price 102.10 Short StopLimit terus profit ?

http://efxgroup.com/tutorials.php

Sebab Short STOP LIMIT atau STOP MARKET above current price

Tapi aku masih tak faham STOP LIMIT ni....Aku rasa kita bincang detail pasal tajuk STOP LIMIT
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
Stop Limit

Stop Limit
Works like a Stop Market order with one major exception. Once the order is activated (by the currency trading at or through the stop price), it does not become a market order. Instead, it becomes a limit order with a specified limit price. The advantage of this order is that you set a specified price at which your order can be filled. The disadvantage is that your order may not be filled. In this case, your exposure to loss will continue until the position is closed.

Example: This order type is used mostly for protection. If we are long the EUR/USD at 1.1888, our concern is to not lose more than 10 pips to the downside (Pending trade strategy used). However, we do not want to be filled via a market order, but rather be filled at a price we specify or better. In this case, we would choose the stop limit order type. You are prompted to enter your stop price and to enter a limit price. So if you set your stop price at 1.1880 with a limit to sell at 1.1878 then you would sell at your price of 1.1878 or better (higher than your limit) if executed.

Some trading strategies encourage a reasonable gap between your submitted stop and limit prices when using the stop limit order type. This is done as a precaution to increase the probability of execution of your limit price, and decrease the potential bypassing of your submitted limit price.



Apa kata kita taruh GAP tu besar sikit kat 1.1870 kau rasa boleh tak.?Solannya pada harga berapa order tu excecuted?
Adakah dia dalam range tersebut? atau pun di 1.1880 :-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register