BTC USD 60,202.9 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Maybank2u]Pre-Auth Debit...apakah ini??

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
Hari ini selepas melakukan transfer RM420+ ke third party account,atas urusan jual beli paypal,terdapat caj Pre-Auth Debit sebanyak RM430+ dalam statement akaun maybank2u aku..apakah ini wahai kawan2 CG?Tolong cerita sama patik sebelum patik murka dan pergi mengamuk ke istana Maybank berhampiran....:(

XjyeT.png


Yang aku taw menda ni dia akan refund semula...benarkah?:-?
 
Last edited:
Sponsored Post

sprinter

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2009
Messages
935
Reaction score
9
Points
15
biase la tu...kalau isi minyak pon dia akan kuar pre-auth debit kt statement..duit tu akan ade balik dalam akaun dalam 2-3 hari..kalu tak salah ambe lah,...
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,333
Reaction score
92
Points
45
haah...nnt die masukka balik...mcm beli minyak guna kad debit...sekali isi die tolak 200 awal2...pastu die tolak balik bape yg kite isi je...
 

Kimie

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
jika tuan hamba berniat untuk mengamuk di istana, sedarlah bahawa rakyat2 sekalian mengalami situasi yang sama seperti tuan hamba..


*slalu kalau isi minyak pakai debit kad je ade macam ni, yang kes ko ni, tak tau la plak nape.. :D
 

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
selalunya memang makan masa 2-3 hari ke?so,mmg maksimum 3 hari duit akan masuk semula?
 

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
jika tuan hamba berniat untuk mengamuk di istana, sedarlah bahawa rakyat2 sekalian mengalami situasi yang sama seperti tuan hamba..


*slalu kalau isi minyak pakai debit kad je ade macam ni, yang kes ko ni, tak tau la plak nape.. :D

ya...hamba bernaseb baek kerna mendapat tunjuk ajar dari rakan2 CG..memang malu hamba jika dimarahi hulubalang Maybank kerna tidak membaca perutusan Term Of Service..hehe..:D
 

Kimie

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73


ya...hamba bernaseb baek kerna mendapat tunjuk ajar dari rakan2 CG..memang malu hamba jika dimarahi hulubalang Maybank kerna tidak membaca perutusan Term Of Service..hehe..:D

hamba juga pernah mendapat malu kerana memarahi dayang2 di istana maybank secara terburu2 tanpa usul periksa..

berbudi bahasa..
ingatlah orang tersayang..

:)):))
 

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
*slalu kalau isi minyak pakai debit kad je ade macam ni, yang kes ko ni, tak tau la plak nape.. :D

itu la yang pelik tu..aku rasa ada kena mengena ngan paypal kot....kena tanya otai paypal nih..~X(
 

Zul.H

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,755
Reaction score
21
Points
25
Stendet lah tuh..kalau ko nak konfem lagi..cal lah maybank call centre...baru lah lega hati ko dgr penjelasan drp owner bank sendiri..

step :

1) Angkat tepon, dail Customer Care hotline at 1-300 88 6688 or 603-7844 3696 (overseas) any time, any day. (That includes holidays.)


2) Ckp ngan perunding, bgtau masalah ko

3) Settle
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register