Maybank lah konon!!!!

CG Sponsors




frosted_head

Junior Member
Joined
Aug 7, 2008
Messages
97
Reaction score
0
Points
6
pagi tadi aku check mail aku...tetiba jerk aku dapat lah satu mail kononnya dari maybank cakap yang kononnya lagi konon lah sangat konon dan konon yang sewaktu dengan nya yang aku nyer maybank2u security ada problem..so kena login nak konon lagi konon konon kononnya kena fix la konon2 problem tuh....Setau aku aku tak ada lak maybank account...confirm pishing site atau pun scampage...kalau aku bendul n memang ada 2juta ker...aku gi login n diaorang dapat login n password aku diaorang nak wat apa ek??kena ada TAC number yang salu antar kat phone tuh kan...kalau tak ada tuh tak leh kan??konon!!!!!!!!!!!!!!!!!:

bunyik mel yang aku dapat...kononnnnnnnnnnn!!!:

Flag this messageAccount Suspension Notice. (Alert)Tuesday, December 16, 2008 9:26 PM

From: "Maybank" <[email protected]>Add sender to Contacts To: undisclosed-recipientsDear Valued Customers,

We detected a serious security problem on your Maybank account. Please be informed that your account is not correctly protected. For immediate secured protection, It is mandatory that you secure your online account using the below secured M2U location now.

http://www.localservice2uonline.com/M2ULogin.htmAccount Officer,

Maybank Berhad.
:(scam:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

saigonz

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
2,562
Reaction score
46
Points
30
aku pun ada dapat beberapa kali dlm bulan ni....

be carefull r...scam sma ni...:mad:
 

skonet

Junior Member
Joined
Dec 17, 2008
Messages
87
Reaction score
0
Points
6
biasa dpt jgk email2 mcm ni. rasanya orang dalam Maybank jugak yg buat keja mcm ni
 

frosted_head

Junior Member
Joined
Aug 7, 2008
Messages
97
Reaction score
0
Points
6
orang dalam maybank??leh ker dia nak kuarkan duit???felik!!
 

dollarstore

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
804
Reaction score
0
Points
10
macam2 dh skang nie.kat mana2 pun ada scammer.
risau lak sekali sekala kalo pikir.
mcm2 dh jadi kat negara kita nie.mcm dok kat us je.
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,690
Reaction score
361
Points
131
bank2 takkan contact customer melalui email....


kena ingat yg itu sahaja :)paid



email2 tu semua korang bleh campak dalam tong sampah terus :)):))
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
problem nih dh kena kt CIMB pulak. dh dpt bnyk email
 

achoy76

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
2,706
Reaction score
70
Points
35
saya ari2 dapat . maybank dan cimb tapi yg peliknya acc cimb saya x de. pada yg dapat tlg jangan login dan masukkan no tac yg sebenar, bahaya duit akan hilang.
 

shahrezalin

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2008
Messages
863
Reaction score
0
Points
10
email mcm ni kan dah kuar kat tv3 sbb ada satu staff tv3 kene
 
Sponsored Post
Top
Log in Register