Maybank Cash Deposit Tetibe Offline!

CG Sponsors




zack2terer

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
13,627
Reaction score
193
Points
123
ari ahad lepas aku g maybank caw tmn setiawangsa utk masuk duit kat cash deposit machine ke akaun aku....plan nak byr bil online nanti...lps aku masuk je duit then machine tgh kire2 pastu display brp kuantiti aku masuk..then bile nak sah kan je...tetiba je hang pastu offline....******!...then kuar resit suruh contact bank...

dah le masuk 2.5k...klu stakat 200 x pe lagik...duit utk byr bil2 kedai aku nih...sume sangkut...

wa tepon customer service (lps menunggu 5 min utk ckp dgn mangkuk tu) die ckp kene tunggu sok juga bru bleh technician tgk...pastu tunggu proses 3-7 hari...mak aih! masuk senang je, nak kuar punyer la pyh?...aku dh le nak pakai duit cpt...dh aku maki hamun org tu then aku nk mintak ganti rugi...trs senyap...

arini isnin ni aku check xde juga duit masuk...******! org maybank ni xde nak call aku langsung...aku dok bz jage kedai aku, ptg bru tepon balik customer service...sekali lagi aku ckp kat die yg aku xdpt nak niaga sbb elektrik xde psl x byr bil...camne nak niaga...aku ckp kat die lagi sape nak tanggung sume kerugian aku ni?...die senyap gak...die ckp yg die dh buat report utk segerakan tindakan...

kene tunggu sok (selasa)...tgk leh settle x....die nak call aku blk bile dh ready...cam haram nak tepon aku balik...bukan xde nombor aku...dh berkali2 verified setiap kali call...smpi aku post kat sini haram se sen pon masuk akaun aku!

ni lah last wa pakai akaun maybank....selepas 6 thn, selepas beratus ribu rm transaction, ni paling worst punyer service!~X(

tmpt cash deposit, cheque, n atm machine kat maybank ni mmg selalu panas...aircond sepoi2 je...kentut kucing aku lagi kuat...dulu aku penah borak dgn org technician atm..die kate yg selalu jadi hang ni psl machine panas...x cukup sejuk...

maybank yg untung berbilion last yr xde budget nak psg aircond bg sejuk machine2 berpuluh2 ribu rm tu?...
 
Sponsored Post

atzai

Active Member
Joined
Aug 10, 2007
Messages
1,277
Reaction score
12
Points
25
Jaga-jaga le dengan bank ni...
kes berlaku pada anak sdr saya
lepas bank in..duit hilang
tak sampai 1 jam...pe mana duit tu

apa yang saya dengar cite
bank ni ada problem kat indonesia
untuk cover dia buat hal kat malaysia
jadi kena hati-hati lah ya..
 

afif86

Active Member
Joined
Dec 30, 2008
Messages
1,669
Reaction score
1
Points
25
emm,ak ptg tadi pon mengalami masalah yg sama...:mad::mad:
tgh2 bank in,mesin duk buat kira2,kemudian tup terus offline..
cincau tol...call customer services punya laa lama baru nak angkat...

last2 suh mmber carikan no branch terdekat terus..lmbap sgt..
tau2 esok suh pi maybank utk buat report..damn..

dah laa resit xkuar..cmner dia nak detect betol ker x aku..
kalo esok ak xpat balik duit aku,mmg sah2 laa maybank nie :(scam:(scam~X(
 

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
biase berlaku nieh.....mane2 bank pun sama...tapi takdela sampai seminggu....malas wat kerja ke ape nieh???
 

neno

Freshie
Joined
Sep 9, 2009
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
aku pun pernah kena, baru 3 minggu lepas.. duit masuk lepas tu tetiba offline. aku pegi kat dalam tanya, dia kata isi form, nanti dia contact kalau ada duit lebih dlaam tu. sampai skang takde ape2.. ntah ape2.#:-S
 

Q-pid

Active Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
2,043
Reaction score
21
Points
25
aku pun pernah kena, baru 3 minggu lepas.. duit masuk lepas tu tetiba offline. aku pegi kat dalam tanya, dia kata isi form, nanti dia contact kalau ada duit lebih dlaam tu. sampai skang takde ape2.. ntah ape2.#:-S
dah tu xde pape action amik ke???:-?:-?:-?

pi la mintak balik...
 

azlaidi

Junior Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
91
Reaction score
0
Points
6
ari ahad lepas aku g maybank caw tmn setiawangsa utk masuk duit kat cash deposit machine ke akaun aku....plan nak byr bil online nanti...lps aku masuk je duit then machine tgh kire2 pastu display brp kuantiti aku masuk..then bile nak sah kan je...tetiba je hang pastu offline....******!...then kuar resit suruh contact bank...

dah le masuk 2.5k...klu stakat 200 x pe lagik...duit utk byr bil2 kedai aku nih...sume sangkut...

wa tepon customer service (lps menunggu 5 min utk ckp dgn mangkuk tu) die ckp kene tunggu sok juga bru bleh technician tgk...pastu tunggu proses 3-7 hari...mak aih! masuk senang je, nak kuar punyer la pyh?...aku dh le nak pakai duit cpt...dh aku maki hamun org tu then aku nk mintak ganti rugi...trs senyap...

arini isnin ni aku check xde juga duit masuk...******! org maybank ni xde nak call aku langsung...aku dok bz jage kedai aku, ptg bru tepon balik customer service...sekali lagi aku ckp kat die yg aku xdpt nak niaga sbb elektrik xde psl x byr bil...camne nak niaga...aku ckp kat die lagi sape nak tanggung sume kerugian aku ni?...die senyap gak...die ckp yg die dh buat report utk segerakan tindakan...

kene tunggu sok (selasa)...tgk leh settle x....die nak call aku blk bile dh ready...cam haram nak tepon aku balik...bukan xde nombor aku...dh berkali2 verified setiap kali call...smpi aku post kat sini haram se sen pon masuk akaun aku!

ni lah last wa pakai akaun maybank....selepas 6 thn, selepas beratus ribu rm transaction, ni paling worst punyer service!~X(

tmpt cash deposit, cheque, n atm machine kat maybank ni mmg selalu panas...aircond sepoi2 je...kentut kucing aku lagi kuat...dulu aku penah borak dgn org technician atm..die kate yg selalu jadi hang ni psl machine panas...x cukup sejuk...

maybank yg untung berbilion last yr xde budget nak psg aircond bg sejuk machine2 berpuluh2 ribu rm tu?...
sabar be kita rakyat biasa be,ada rahmat
 
Sponsored Post
Top
Log in Register