Mayat berpakaian pekerja pelantar minyak ditemukan

CG Sponsors
hiduprakyat

Active+ Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,880
Reaction score
218
Points
33

Bachok: Satu mayat berpakaian lengkap seperti pakaian pekerja pelantar minyak ditemukan di pesisir Pantai Sri Telong, di sini, hari ini.

Mayat tanpa pengenalan diri itu dipercayai ditemui orang awam sebelum menghubungi polis pada 8.15 pagi.

Ketua Polis Daerah Bachok, Deputi Superintendan Samsulmuddin Sulaiman berkata, pihaknya membuat pemeriksaan di kawasan kejadian dan menemui satu mayat terdampar 50 meter dari pantai.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan forensik mendapati mangsa dipercayai meninggal dunia melebihi seminggu berdasarkan keadaan mayat yang hanya tinggal tengkorak.

"Identiti mangsa sukar dikenalpasti kerana pakaian sut (bersambung baju dan seluar) seperti pakaian pekerja pelantar minyak sukar dibuka.

"Setakat ini, hasil pemeriksaan kami dan polis Pasir Puteh mendapati tiada laporan kehilangan pekerja pelantar minyak dan siasatan lanjut sedang dijalankan," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Satu mayat tanpa identiti yang hanya tinggal tengkorak ditemui di pesisir Pantai Sri Telong, Aur, Bachok. FOTO Nor Amalina Alias


Samsulmuddin berkata, pihaknya tidak menemui sebarang senjata atau objek tajam di kawasan mayat.

Beliau berkata, mayat ditemui dalam keadaan terlentang dengan badan masih berpakaian sut berwarna merah dan kelihatan membengkak manakala bahagian kepala hanya tinggal tengkorak serta anggota tangan dan kaki tinggal rangka.

"Mayat mangsa dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII), Kota Bharu untuk bedah siasat dan setakat ini, kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

"Sehubungan itu, orang ramai yang kehilangan ahli keluarga diminta membuat laporan di balai polis berdekatan," katanya.


== hmetro
 
Top
Log in Register