Maxis Hadir Dengan Plan Jalur Lebar Baru Rm89 Untuk 30Mbps

CG Sponsors




tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
salam maulidul rasul semua...sory nak tanya..maxis fibre ni pkai cable unifi ke?
yg mna ok ye unifi ke maxis fibre?
maxis kami amik pasai pakej termurah antara termurah
rm89 jaa....
kalo amik rm129..baik amik unifi ja...
sbb maxis pun tumpang unifi..
 
Sponsored Post

protozuaqs

Super Active Member
Joined
Oct 11, 2007
Messages
9,726
Reaction score
112
Points
73
maxis kami amik pasai pakej termurah antara termurah
rm89 jaa....
kalo amik rm129..baik amik unifi ja...
sbb maxis pun tumpang unifi..
masta tomie,
kalau line maxis ni semua ok,
modem tm tu semua kaler hijau ke?

auth & link memang kaler hijau ke?
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
masta tomie,
kalau line maxis ni semua ok,
modem tm tu semua kaler hijau ke?

auth & link memang kaler hijau ke?
kalo 3 lampu ni menghijau.....line maxis "CUN" ...:x :)paid:)cgrock



 
Last edited:

protozuaqs

Super Active Member
Joined
Oct 11, 2007
Messages
9,726
Reaction score
112
Points
73
kalo 3 lampu ni menghijau.....line maxis "CUN" ...:x :)paid:)cgrock



ok...masalah dah selesai....
masta punya tm router lain dgn saya punya...

memang pakej 30Mbps bila test speed memang x kan dapat penuh kan?
 

Attachments

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,561
Reaction score
113
Points
73
Dapat call dari sorang mamat ni..

Tapi cakap pun mcm sipi2 je..ngaku dari unifi..

Cakap nak kurang bayaran bulanan sekarang, die suruh tukar pada maxis one, rm 129,

Nanti installer dari unifi dan maxis datang rumah minggu depan..


Aku tanye, so aku punye line ni nanti mcm mane..die cakap still unifi, bayar bil mcm biase..


Tadi ade pompuan call plak cakap nak set date utk pasang internet yg baru tu..bile aku tanye, ni kire internet maxis ke, die pun mcm blur2 suruh aku call 123..which is maxis punye no..


Bagus ke maxis one ?

Aku rase mcm x nak tukar plak
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,561
Reaction score
113
Points
73
senang ja nak cek masalah...
masta tgk kat modem kecik tu...hat tm punya tu..
lampu hijau pon2 ...menyala tak?
kalo tak nyala...teknician tm akan mai setel..
rasanya maxis setel kalo rosak tang router maxis jer.. kot
Aik..susah la mcm ni..kalau part A rosak, TM datang..kalau part B rosak, Maxis datang repair..

Macam tu ke concept die?

Kalau mcm tu x nak la aku..baik stick dengan unifi/TM sahaja..ape2 aku kejar TM satu je..
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
Aik..susah la mcm ni..kalau part A rosak, TM datang..kalau part B rosak, Maxis datang repair..

Macam tu ke concept die?

Kalau mcm tu x nak la aku..baik stick dengan unifi/TM sahaja..ape2 aku kejar TM satu je..
dah servis depa kasi lagu tu....
hadap jerlah...
kalo nak mudah sgt...kejar 1 jerlah
tapi kena berkorban tambah rm40 lagi lah..tiap2 bulan...
tak pa kot no :D :">
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
ok...masalah dah selesai....
masta punya tm router lain dgn saya punya...

memang pakej 30Mbps bila test speed memang x kan dapat penuh kan?
kira ok la tu speddnya...:)paid
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
ok...masalah dah selesai....
masta punya tm router lain dgn saya punya...

memang pakej 30Mbps bila test speed memang x kan dapat penuh kan?
masalah dah selesai???
apa sebenarnya masalah..??
sapa yg mai repair kat rumah?
 

protozuaqs

Super Active Member
Joined
Oct 11, 2007
Messages
9,726
Reaction score
112
Points
73
masalah dah selesai???
apa sebenarnya masalah..??
sapa yg mai repair kat rumah?
masalah sebenarnya masa alih router, cabut wayar LAN,
lepas tu pasang kat port 1.

maxis bukak LAN port 2 sahaja...sebab tu x dapat internet...

tu pun lepas 10 hari masalah, bila buat report kat MCMC,
baru dorang call nak settlekan masalah...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register