Maxis brodbangang satuuuu!!!- lebih quota je BLOK terus!

CG Sponsors




malkovich

Active Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
2,399
Reaction score
85
Points
30
2mlm lepas aku call meksis brodben...
dkat seploh menet aku nunggu nk gayut ngn operator,xdapat2!..
mula2 dgr lagu 1mlesia,lpstu lagu meksis,lpstu lagu apetah aku pn xknal...
las2 sebokk dok promo produk2 meksis..
menatang tol dok layan mesin yg konon2 nk entertain customer...bole bla!
las2 dpt gak ckp ngn sorg awek operator ni...pompuan.. :">

operator: elo,meksis customer serbis,may i help u?elo2 elo..
aku: ah ha elo2...
operator: yes elo2...

tiba2 tuppppp 'tut tut tut tut'
dia letak fon slamberr... :mad:

mangkok betingkat betol! suka2 ati jer letak fon aku baru dok elo2...
lpstu aku call blk..
amek yg operator ckp melayu pnye...
same gak,tercirit nk nunggu operator angkat..
las2 angkat gak...tp kali ni sore lelaki,sebab dia lelaki ~X(

operator: slamat pagi...perkhidmatan pelanggan meksis,boleh saya bantu?
aku: haa ada pun! letih tangan saya pegang fon nk tnggu manusia layan! membuta ke hape?!!
operator: (senyap jap) err...ye encik,boleh saya tahu nama encik?

maka,aku pn bagila sumer2 butir pengenalan...

aku: saya nk tnya ni,ape mslh brodben meksis skg?
operator: err...aaa uu eee...ok2 ape mslh encik sbnrnye?
aku: ha! macam ni,apesal website ni asek dok tnjuk quota2 lebey limit la apela?nk tgk web google tibe2 asek kuar web yg same!satu web hape pn xleh surf!da xde keje ke ape korg ni?cmne sy nk wat keje cmni?! :mad:
operator: oo yg tu ke...ok mcm ni, makna nye usage data volume encik da lebey limit...boleh beri no simkad brodben yg ******* tu?
aku: ni no brodben 01****^%$#&*^...ha skg bgtau ape mslh nye?
operator: oke cmni encik,encik pakej brodben 1.5gig...sy tgk brodben encik da lebey data volume quota...encik da pkai smpai 2gig dlm bulan ni...so meksis akan blok la...
aku: ha ape??? gila ke ko ni...dlu aku subscribe brodben yg pakej 3gig la tu pn da mahal rm108 per month...ko kate aku pakej 1.5gig je??? (*&^%$##)(*&^%%^^*(&^%@!#!!# :mad:
operator: err...tahla encik..yg tu encik kna cek blk kat dealer yg encik beli...
aku: dahtu yg aku bayar bulan2 smpai seratus lebey tu pe jadah??ini tak adil! *&^%$#@[email protected]#$^&%$ :mad:
operator: mmm ermm...
(tegagap2 operator tu then aku nyampuk)
aku: ko ni baru keje customer serbis ke ape??pdn muka baru keje da kne maki2 ngn aku :mad: oke! aku nk tnye,pehal da lebey limit nk blok2 tenet lakni??dlu bukan kate slowkan speed je ke??ni mnde skg main blok2 lak??!!
operator: oo...yg ni polisi baru encik,start 4jan aritu...lebey limit quota je meksis akan blok...meksis dah xslowkan limit macam syarat polisi dlu..
aku: wat the faq...pehal meksis xinform betol2 psal polisi baru ni??!!aritu setakat sms ckp ada servis mngmnt baru baek xyah!!!mane aku tau :mad: baek aku tuka ke celcom or digi balek...xde nk blok2 kali lebey quota...slowkan speed pn da ckup...
operator: encik bole beli extra quota lg kalo encik nk trus pkai...1gig rm28 je...
aku: lps abes limit 1gig tu dia blok blk x?
operator: ye...nk sambung lg topup la quota lg 1gig rm28
aku: pale hangguk kau! 1gig tu aku pkai xsmpai 2jam je da setel tau x!!! :mad: ahhhh pedulikan...ni kang aku nk terminate ada penalty kan?? brapa rm??(saja wat2 tnya pdhal aku da tau rm200)
operator: aa mm penalty dlm kontrak rm200...
aku: oklah...tu je yg saya nk emo...mekaseh la sbb saya sound kamu...ok tenkiu...babai
operator: bye...timaseh kerana menghubungi meksis brodben..

tu dier polisi baru meksis brodben yg aku sangat kagum... :(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

coolguyz

Freshie
Joined
Jan 18, 2010
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
mmg pn maksis wat cm nih..xjd nk pkai maxis walupn lju kat tmpt aku
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
nasib baik aku pakai izzi..shr 20gig...
 

rizan

Active Member
Joined
Jan 8, 2007
Messages
1,138
Reaction score
13
Points
25
xyah nak sedut torent pun..stakat 3gig tu ko layan youtube 20-30 video pun dah setel..dah tu block terus plak..cekik darah le ****** maxis ni..gila punya polisi

p/s pastu nak salahkan user dok pakai p2p..padahal 3gig tu skit sgt nak banding dgn penggunaan internet yg luas ni
 

twitter

Active+ Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
3,889
Reaction score
254
Points
41
xyah nak sedut torent pun..stakat 3gig tu ko layan youtube 20-30 video pun dah setel..dah tu block terus plak..cekik darah le ****** maxis ni..gila punya polisi

p/s pastu nak salahkan user dok pakai p2p..padahal 3gig tu skit sgt nak banding dgn penggunaan internet yg luas ni
betul tu..aku sokong sangat...mencekik..
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
nasib baik aku tak subscribe berubanang maxis...mati2 aku nak ambiq maxis berukbanagng pada 31december2009

aku dah sampai depan maxis center

ntah ntah

tup tup jadi camni.............
:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam
 

twitter

Active+ Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
3,889
Reaction score
254
Points
41
nasib baik aku tak subscribe berubanang maxis...mati2 aku nak ambiq maxis berukbanagng pada 31december2009

aku dah sampai depan maxis center

ntah ntah

tup tup jadi camni.............
:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam
aku amik maxis boadband akhir tahun..masuk tahun baru kene cekik terus...
 

gihaz

Active Member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,468
Reaction score
71
Points
30
aku dah terpakai maxis nie laa... awal thun nie aku amik, tp maxis bgtau kalau dah lebih quota connection jd slow jer, xtau ler yg dia akan block trus....adeesss~X(~X(~X(
 
Sponsored Post
Top
Log in Register