Maxis BB vs Celcom BB

CG Sponsors




Mana yang sempoi?


  • Total voters
    0

KepalaLutut

Junior Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
89
Reaction score
17
Points
11
Aku cadang nak subscribe untuk wireless broadband. So yang aku nampak ada 2 company ajalah yang 'sikiiiiitttt' reliable. Tujuan subscribe adalah untuk 'normal usage' which is surfing, downloading (sikit-sikit) dan yang terpenting sekali adalah... MEMOREX.. hehehe!

Mana yang terbaik antara dua ni? Maxis atau Celcom?

p/s harap engkorang dapat bagi review yang adil! Pro dan kons untuk dua-dua nih!

Terima kasih wehhhh!
:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,650
Reaction score
84
Points
125
aku pakai celcom x penanh mengecewakan (tapi aku kat penang la)
tpt lain jem gak
 

maslinkcc

Fun Poster
Joined
Mar 29, 2008
Messages
707
Reaction score
13
Points
15
tgok kawasan yg ko duduk tu ada line tak untuk kedua2 line tu.
so far aku pakai line celcom bored banned ni cam hampeh.tu pon terpaksa sebab maxis line tade kat kawasan aku.kalo nak bagus lagi try tanye wimax.line walaupon 1.2mb tapi bandwith besar
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
dedua sama.. kena tgk lokasi ko.. kalo tmpt tu ada coverage/user x ramai = ko dptle servis yg memuaskan

tp kalo sebaliknye = pepaham sendiri je la.. :D:D
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
sengalcom (celcom) bb better than maxis bb..
 

the twelve

Active+ Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
3,064
Reaction score
23
Points
25
aku pkai maxis bb.. Line hsdpa. Area bts,kl.
parah skit..modem besar tu.susah nak travel.huhu.
 

KepalaLutut

Junior Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
89
Reaction score
17
Points
11
tgok kawasan yg ko duduk tu ada line tak untuk kedua2 line tu.
so far aku pakai line celcom bored banned ni cam hampeh.tu pon terpaksa sebab maxis line tade kat kawasan aku.kalo nak bagus lagi try tanye wimax.line walaupon 1.2mb tapi bandwith besar
Aku kat KULIM..

errr... WIMAX???? hmmmm...!
 

alhakim

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2008
Messages
474
Reaction score
98
Points
20
aku pakai celcom x penanh mengecewakan (tapi aku kat penang la)
tpt lain jem gak
kat penang memang capaian internet tertinggi antara semua negeri kat malaysia...

KL tak salah aku no 4 atau no 5 kot... sbb tu penang ok je...
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
cbb gua x leh donlod via rapishare la..nape ekk?
 

ultraman7

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2007
Messages
2,632
Reaction score
4
Points
25
aku pun ingat nak tukar network
skang pakai Celcom Broadband..
aku tgk smp bulan 1 tahun depan..
kalau Celcom xok lg mmg aku tukar laa..
sbb orang Celcom ckp diaorang dalam proses upgrade skang ni..
so smp hujung tahun ni ader masalah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register